Кучета, кърлежи и риболов

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
ggbg
новобранец
новобранец

Кучета, кърлежи и риболов

Мнение от ggbg »

Здравейте колеги. Пускам темата в подводен риболов понеже нямам идея къде да питам. Та.. подариха ни миналото лято кученце и като всеки родител с болни амбиции реших че ще е рибар! Направихме два излета, мисля че му допада дребната каракуда и костура, много ги гони :) Но от единия излет се прибрахме с един огромен кърлеж но се оправихме. на втория се прибрахме с 5-6 кърлежа. биули овчи, казва доктора и страшно нямало. е незнам заради овчите или от поляните дето го водим, скоро разви нчкакво си там натравяне на кръвта от тия кърлежи. и всичко това в зимния сезон. сега се задавта много излети по знайни и незнайни язовири, а в разгара на лятото е и час пик за кърлежите. Моля някои колеги които имат кучета, кеф и м е да ги водят по риби, да споделят опит и имали наистина риск във взимането му по водемите. по съвет на лекаря засега сме само с каишка против паразити на bayer, но ще му сложим и frontline за още по добра защита. голям кеф би ми било, а и на кучето със сигурност, в големите жеги да се метнем на колата и я на батак, я на беглик или доспат. та.. споделете. ако си е опасно, да го профилирам в друг спорт докато е малък :lol:
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

:lol: Колега щом имаш ноав член на семейството...честито :smt023 frontline действа безотказно.......забрави за каишки, пудри и други понеже кучетата са луди по водата и се отмиват! :lol: frontline влиза в кравта чрез кожата и образува токсин против насекомите и гадинките който е абсолютно безопасен за животното!!! охапването от кърлеж е опасно само ако е бил върху болно животно......а самия кърлеж веднъж като се насмуче с кръв почти никога не се закача повторно до края на живота си!!! :lol: аз имам две .....може да ги видиш в галерията ми..... :wink:

Най хубавото в това животно е че то не се интересува дали си богат или беден, грозен или хубав, болен или здрав.......то те обича безотказно до последният си ден! Компанията и любавта която ще ви донесе няма сръвнение в природата. Поздрав :lol:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
ggbg
новобранец
новобранец

Мнение от ggbg »

Здраво Анга. Мисля че преди седмица му мина двумесечния ефект на фронтлайна който му бях сложил, а каишката я има понеже тва куче е можеби най обгрижвания член на семейството :D всеки кой къде мине и кво види купува за него.. може би има повече играчки от мен като дете 8) направо е невероятно колко позитивна енергия ни донесе и как се сплотихме покрай него. каот беше болен от тия кърлежи направо всички бяхме болни. бе.. не е тука мястото иначе ода ще напиша.. :P
а по въпроса.. значи с фронтлайн може да ен се притеснявам по водоемите. още утре отивам при лекаря да купя един. като се сетя къв ужас го чака малкия утре чак ми става смешно.. последния път цялата маса в кабинета на доктора се клатеше от шубето му :D :D
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Trias »

ANGEL 123 написа::lol: Колега щом имаш ноав член на семейството...честито :

Най хубавото в това животно е че то не се интересува дали си богат или беден, грозен или хубав, болен или здрав.......то те обича безотказно до последният си ден! Компанията и любавта която ще ви донесе няма сръвнение в природата. Поздрав :lol:
Малко встрани от темата , но тоя помияр на аватара ми е преплувал 7-те Рилски езера и всички реки , дето съм ловил риба ! Сега вече е на 13 г. и стана по-тромав и бавен ! И без малко да си отиде , заради пилешки кокали , крака и глави ,нещо което много обича да яде . Понеже тия дни разбрах какво би означавало загубата на домашен любимец , ви препоръчвам искрено, да не давата на любимите си котки или кучета кокаляци ! :(

Предлагам да имаме нов подфорум PETS :!:
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Каквото и да казваме ,домашните ни любимци са си част от семейството. Аз също си имам едно "гаднярче" и трябва да споделя,че само "ФРОНТЛАЙН" реши проблема с бълхите. Ако и на кърлежите действа така,както на бълхите,то не се помайвай ,а тичай във ветеринарната аптека.
П.П. Не сменяй спорта,а купи и на кучето въдица.
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Има и едно друго на прах - Тапилан мисля че беше и то действа безотказно , почват да падат от кучето измрели и побеляли :D :D
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

:lol: Тука ще допиша случай дето не е за бълхите ама......... :smt017 Преди време жената беше бременна и ми напълниха главата с глупости че до бебета не трябва да има животно и тръгнах да търся ново семейство за Сетерката ми! Намерих едни хора С къща, двор деца които толкова го искаха че като гледаш от страни си викаш по хубав живот за кучето нема.... :lol: и подарих им го аз и кво стана! няколко дни вкъщи тишина все едно някой е умрял. и една сутрин жената вика ставай и отивай си взимай кучето че се разболяхме от мъка :smt017 А аз като знам с каква радост го взеха хората и ме е срам...... пък и на 250 километра от София викам немога........още малко потраях и се обаждам на моя Кум и му викам срам не срам отиваш и го взимаш и казваш на хората, че ще им купя което куче си изберат само да ми върнат моето!
и си я прибрах и си мисля гледай кви сме хората аз реших и го предадох независимо колко ме обича а то в кви ли не ситуации стои до мен и не би му хрумнало да ме изостави и за секунда :smt017
:lol: Сега вече погледнато във времето живата играчка за бебето е най интересна и забавна......прочетах доста за контакта на животните и децата и се оказва, че деца които имат домашни любимци нямат алергии и страхове от животни.........абе живот се ги вършим едни........ :wink:
Последно промяна от AL KAPONE на Вто Май 08, 2007 4:27 pm, променено общо 1 път.
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Колега ggdg , не се притеснявай , води си кучето по язовира защото за него е голяма радост да потича на воля ( особено ако живее в апартамент ) . А да не ти казвам , че вечер ще имаш сигурна "аларма" , която действа безотказно . Не знам какво ти е кученцето , но ако му е дълга козината , гадинките по трудно се виждат и чистят . При мен е по - лесно , защото имам пинчер , който с "мокра" козина тежи 2,5 кг , обикновенно след риболов задължително го къпя с шампоан "Милзоо"( варненско производство ) с кокосово масло , все пак е "кучка", а дамите държат на козметиката . Кайшката против бълхи си я носи от бебе и освен това има и мазило което се нанася след къпъне ( една черта от главата до опашката ) , но въпреки всичко да ви кажа пинчера е на 8 години и още не съм го виждал без бълха , от всяко излизане навън , все си донася . Аз имам друг начин да я отървам от бълхите , казва се Томас , 9 годишен , и е шест килограмов ( в най - гладните си години ) "ългазник" , едно към едно с тоя от аватара ми . Та каквото донесе кучката и бълхите и дойдат много , излишъка го поема котака...
А колкото до пилешките кокали , колегаTrias , наистина не трябва да се дават от краката защото са кухи и се цепят по дължина с много остри краища и като попаднат встомаха на животинката , често края е фатален , иначе главите са огън. Аз по принцип не съм привърженик на гранулите , и моите ги храня основно с риба , бял дроб , пилешки глави ( но заради евросъюза ги спряха ) , изрески и т. н.
Айде стига толкова, то май за риба не съм писал толкова ..., а някой ден ще кача снимки за тази равноправна част от семейството .
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

кучкари............... :roll:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Уеуеееееееееее ! То каишки , то чудесии и пр. ! :shock: :shock: :shock: Баси ! Ей тва животинче къде детето си играе с него :

Изображение

вече 4 и кусур години не е видяло ни бълха , ни кърлеж ! Живее си навънка хайванчето , отвреме навреме ходи на риба , отделно всяка сутрин го разхождам по поляните да свърши естественните си нужди и тъй ! Начи ората са казале - на три месеца животинките да се обезпаразитяват дали с хап или с индЖекция но обезпаразитителя да е читав :idea: :idea: :idea:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

ъъъ който има излишни пилешки кокали да ги дава насам , на Булти териерите демек бултериерите( 2 броя ) ги ядат като солети :mrgreen: ...абе само не разбрах що тая тема е в подводен риболов :)
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

ць,ць,ць,цььььььььььььььььь :wink: кучкарска му работа :lol:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”