Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Кучета, кърлежи и риболов
Модератор: dantho.mihov
Кучета, кърлежи и риболов
Здравейте колеги. Пускам темата в подводен риболов понеже нямам идея къде да питам. Та.. подариха ни миналото лято кученце и като всеки родител с болни амбиции реших че ще е рибар! Направихме два излета, мисля че му допада дребната каракуда и костура, много ги гони
Но от единия излет се прибрахме с един огромен кърлеж но се оправихме. на втория се прибрахме с 5-6 кърлежа. биули овчи, казва доктора и страшно нямало. е незнам заради овчите или от поляните дето го водим, скоро разви нчкакво си там натравяне на кръвта от тия кърлежи. и всичко това в зимния сезон. сега се задавта много излети по знайни и незнайни язовири, а в разгара на лятото е и час пик за кърлежите. Моля някои колеги които имат кучета, кеф и м е да ги водят по риби, да споделят опит и имали наистина риск във взимането му по водемите. по съвет на лекаря засега сме само с каишка против паразити на bayer, но ще му сложим и frontline за още по добра защита. голям кеф би ми било, а и на кучето със сигурност, в големите жеги да се метнем на колата и я на батак, я на беглик или доспат. та.. споделете. ако си е опасно, да го профилирам в друг спорт докато е малък 

- AL KAPONE
- кандидат преподавател

Най хубавото в това животно е че то не се интересува дали си богат или беден, грозен или хубав, болен или здрав.......то те обича безотказно до последният си ден! Компанията и любавта която ще ви донесе няма сръвнение в природата. Поздрав

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Здраво Анга. Мисля че преди седмица му мина двумесечния ефект на фронтлайна който му бях сложил, а каишката я има понеже тва куче е можеби най обгрижвания член на семейството
всеки кой къде мине и кво види купува за него.. може би има повече играчки от мен като дете
направо е невероятно колко позитивна енергия ни донесе и как се сплотихме покрай него. каот беше болен от тия кърлежи направо всички бяхме болни. бе.. не е тука мястото иначе ода ще напиша..
а по въпроса.. значи с фронтлайн може да ен се притеснявам по водоемите. още утре отивам при лекаря да купя един. като се сетя къв ужас го чака малкия утре чак ми става смешно.. последния път цялата маса в кабинета на доктора се клатеше от шубето му

а по въпроса.. значи с фронтлайн може да ен се притеснявам по водоемите. още утре отивам при лекаря да купя един. като се сетя къв ужас го чака малкия утре чак ми става смешно.. последния път цялата маса в кабинета на доктора се клатеше от шубето му

Малко встрани от темата , но тоя помияр на аватара ми е преплувал 7-те Рилски езера и всички реки , дето съм ловил риба ! Сега вече е на 13 г. и стана по-тромав и бавен ! И без малко да си отиде , заради пилешки кокали , крака и глави ,нещо което много обича да яде . Понеже тия дни разбрах какво би означавало загубата на домашен любимец , ви препоръчвам искрено, да не давата на любимите си котки или кучета кокаляци !ANGEL 123 написа:Колега щом имаш ноав член на семейството...честито :
Най хубавото в това животно е че то не се интересува дали си богат или беден, грозен или хубав, болен или здрав.......то те обича безотказно до последният си ден! Компанията и любавта която ще ви донесе няма сръвнение в природата. Поздрав

Предлагам да имаме нов подфорум PETS

- чуруликпенчо
- сериозен играч
Каквото и да казваме ,домашните ни любимци са си част от семейството. Аз също си имам едно "гаднярче" и трябва да споделя,че само "ФРОНТЛАЙН" реши проблема с бълхите. Ако и на кърлежите действа така,както на бълхите,то не се помайвай ,а тичай във ветеринарната аптека.
П.П. Не сменяй спорта,а купи и на кучето въдица.
П.П. Не сменяй спорта,а купи и на кучето въдица.
- AL KAPONE
- кандидат преподавател

и си я прибрах и си мисля гледай кви сме хората аз реших и го предадох независимо колко ме обича а то в кви ли не ситуации стои до мен и не би му хрумнало да ме изостави и за секунда

Последно промяна от AL KAPONE на Вто Май 08, 2007 4:27 pm, променено общо 1 път.
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
- dimitar_
- сериозен играч
Колега ggdg , не се притеснявай , води си кучето по язовира защото за него е голяма радост да потича на воля ( особено ако живее в апартамент ) . А да не ти казвам , че вечер ще имаш сигурна "аларма" , която действа безотказно . Не знам какво ти е кученцето , но ако му е дълга козината , гадинките по трудно се виждат и чистят . При мен е по - лесно , защото имам пинчер , който с "мокра" козина тежи 2,5 кг , обикновенно след риболов задължително го къпя с шампоан "Милзоо"( варненско производство ) с кокосово масло , все пак е "кучка", а дамите държат на козметиката . Кайшката против бълхи си я носи от бебе и освен това има и мазило което се нанася след къпъне ( една черта от главата до опашката ) , но въпреки всичко да ви кажа пинчера е на 8 години и още не съм го виждал без бълха , от всяко излизане навън , все си донася . Аз имам друг начин да я отървам от бълхите , казва се Томас , 9 годишен , и е шест килограмов ( в най - гладните си години ) "ългазник" , едно към едно с тоя от аватара ми . Та каквото донесе кучката и бълхите и дойдат много , излишъка го поема котака...
А колкото до пилешките кокали , колегаTrias , наистина не трябва да се дават от краката защото са кухи и се цепят по дължина с много остри краища и като попаднат встомаха на животинката , често края е фатален , иначе главите са огън. Аз по принцип не съм привърженик на гранулите , и моите ги храня основно с риба , бял дроб , пилешки глави ( но заради евросъюза ги спряха ) , изрески и т. н.
Айде стига толкова, то май за риба не съм писал толкова ..., а някой ден ще кача снимки за тази равноправна част от семейството .
А колкото до пилешките кокали , колегаTrias , наистина не трябва да се дават от краката защото са кухи и се цепят по дължина с много остри краища и като попаднат встомаха на животинката , често края е фатален , иначе главите са огън. Аз по принцип не съм привърженик на гранулите , и моите ги храня основно с риба , бял дроб , пилешки глави ( но заради евросъюза ги спряха ) , изрески и т. н.
Айде стига толкова, то май за риба не съм писал толкова ..., а някой ден ще кача снимки за тази равноправна част от семейството .
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Уеуеееееееееее ! То каишки , то чудесии и пр. !
Баси ! Ей тва животинче къде детето си играе с него :

вече 4 и кусур години не е видяло ни бълха , ни кърлеж ! Живее си навънка хайванчето , отвреме навреме ходи на риба , отделно всяка сутрин го разхождам по поляните да свърши естественните си нужди и тъй ! Начи ората са казале - на три месеца животинките да се обезпаразитяват дали с хап или с индЖекция но обезпаразитителя да е читав

вече 4 и кусур години не е видяло ни бълха , ни кърлеж ! Живее си навънка хайванчето , отвреме навреме ходи на риба , отделно всяка сутрин го разхождам по поляните да свърши естественните си нужди и тъй ! Начи ората са казале - на три месеца животинките да се обезпаразитяват дали с хап или с индЖекция но обезпаразитителя да е читав

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка: