Надхвърляне в морето

Модератори: emo vasilev, alekst

Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Надхвърляне в морето

Мнение от Моряка »

Абе не се втелясвайте много много-първата сбирка такава не е да се надхвърляте,а да се срещнете и да си видите такъмите.После на винце да се направи разбора :drinkers:
А сега де? :roll:
Аватар
ribar4oto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ribar4oto »

Моряка написа:Абе не се втелясвайте много много-първата сбирка такава не е да се надхвърляте,а да се срещнете и да си видите такъмите.После на винце да се направи разбора :drinkers:
абсолютно си прав колега :drinkers:
НИКОГА КАПО,,,,
tatkoogi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tatkoogi »

Понеже темата е "Надхвърляне в морето", според мен не е правилно да се поставят ограничения! В същност не знам каква е идеята - сътезание или забавление? То и двете ще се получат, но ако се определят правила тогава нещата опират до "юнаклък" или "чобанлък" :lol: :lol: :lol: , т.е. кой колко силно ще заметне. Ако обаче всеки си направи сам такъма и демонстрира собствен стил и възможности резултатите ще са други. И все пак може да има леки ограничения по отношение на това самите такъми да са горе-долу реални. Такива с които бихте риболовствали в действително. Така или иначе всички риболуваме с различни такъми... Поздрави и успех!
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Отключвам темата!!! Н а всички които не харесват темата ще има кажа, просто да не я четат. Хората пишещи тук никой не обиждат а и не нарушават правилата на форума така, че не виждам защо има катинар. Дали е тъпа темата или не, е в компетенцията на модераторите. Аман от хейтъри!
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

Според мен всеки трябва да си избере пръчката ,влакното и макарата по свое усмотрение , така ще се види и коя от комбинациите е сполечлива :wink: Също така най-реално се мери
на пясъка, защото се мери къде пада бомбардата и се избягва "корема" на развитото влакно, еднакви тряба да бъдат само грамажа на бомбардата и чепаретата :drinkers:
dodo16
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dodo16 »

Митев написа:Според мен всеки трябва да си избере пръчката ,влакното и макарата по свое усмотрение , така ще се види и коя от комбинациите е сполечлива :wink: Също така най-реално се мери
на пясъка, защото се мери къде пада бомбардата и се избягва "корема" на развитото влакно, еднакви тряба да бъдат само грамажа на бомбардата и чепаретата :drinkers:
Да де, ама нали от грамажа на бомбардата зависят и другите такъми. Ся да си купуваме нови ли?
Според мен да е абсолютно свободно и без чепарета. Единственното условие де е използването само на бомбарда. Иначе някой дънар ще грабне приза.
tatkoogi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tatkoogi »

Добре ще е автора на темата да определи някакви правила. Идеята е негова и ще се избегне надговарянето! Ако се харесат на колегите и желаят да участват, така ще се знае точно за какво става дума!
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Не съм автор на темата,ама само предлагам нещо
Направете си състезанието по риболов на риби.
Примерно:
1 - състезание по хвърляне за зарган.
2 - състезание по хвърляне за сафрид
и така нататък.
И вече нека всеки сам си определи с какво ще се яви по различните дисциплини.

Офертата с водолазите остава де.Изображение
Ама само предлагам,няма да участвам. :D
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Encho-master
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Encho-master »

tatkoogi написа:Добре ще е автора на темата да определи някакви правила. Идеята е негова и ще се избегне надговарянето! Ако се харесат на колегите и желаят да участват, така ще се знае точно за какво става дума!
Благодаря колега ! Определям следните праила.! За етап 1 Бомбарда 25 или-26гр. каквито намеря полупотъващи прозрачни . Аз ще ги купя и раздам на участниците. За етап 2 - 40 гр тежест без чепаре и те са от мен а виното от жената ! Ще се хвърля на пясъка защото може точно да се измери . За всеки етап ще има залог.3 хвърляния взима се най-добрия рез. Можем да направим и за точно хвърляне но това ще го уточним на място. Такъми свободен стил. И нека най-добрия победи :D :drinkers: :drinkers: За датата още не знам като даде време но със сигурност събота или неделя.
venito80
новобранец
новобранец

Мнение от venito80 »

интересна идея е тази за състезанието ,ама чепарето като падне на пясъка и ще стане на чудна топчица. :D не е лошо да има и дисциплини за точност,щото тя рибата не е само надълбокото,някой път път е през двама колеги вдясно :wink:
Аватар
Raven
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Raven »

Ама не е зле да дефинирате, какво е "бомбарда" :lol:

Защото има едни бързо потъващи, малки по обем и големи по тегло дето летят доста по-успешно от масово разпространените. В този ред на мисли една "бомбарда" ръчна изработка може да тежи 30гр. и да няма и 1/4 въздушното съпротивление на събратята си по грамаж. т.е. едно проходящо олово със забучена сламка и 1мм. пласмасово покритие е ли бомбарда?
Мънцата

Мнение от Мънцата »

Като гледам с какви темпове върви организацията, май ще Ви наблюдавам само ... от лодката ... докато си ловкам сафридец :lol: :lol: :lol:
Аватар
Шморхи
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Шморхи »

Ти се моли да дойде, че ако е като миналата година...зимата ще продължи до Септември, а тогава...предричам бунтове и убийства във форума. Изперкваме бърже, неусетно почти. :lol:
Пичове, не искам да ви се меся, но отчетете, че винаги като хвърляте в морето, хвърляте отгоре-надолу. Ако мятате на плажа, ще мятате от кота 0, на кота 0. Мисля, че няма да е същото.
Киро, квото и да се бъзика, си е прав човека. Намерете някой с лодка или поне неопрен, да ви засича резултатите и го направете както трябва - от суша, във вода.
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Encho-master написа: Благодаря колега ! Определям следните праила.! За етап 1 Бомбарда 25 или-26гр. каквито намеря полупотъващи прозрачни . Аз ще ги купя и раздам на участниците. За етап 2 - 40 гр тежест без чепаре и те са от мен а виното от жената ! Ще се хвърля на пясъка защото може точно да се измери . За всеки етап ще има залог.3 хвърляния взима се най-добрия рез. Можем да направим и за точно хвърляне но това ще го уточним на място. Такъми свободен стил. И нека най-добрия победи :D :drinkers: :drinkers: За датата още не знам като даде време но със сигурност събота или неделя.
Прочетете внимателно този пост бре.
Човека ви казва,че ви осигурява на всички бомбарди с еднаква тежина.
И тежести,без чепарета.
Пишете някой път,колкото да си почешете пръстите по клавишите.

Няма повече да се бъркам в организацията.
Ама може ли поне да чета тука ? :D
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
pepi71
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pepi71 »

Аз се съгласявам с условията,елементарни и честни........само за влакното да е-като в реални условия,защото с 0.14 и шок лидер 0.22 са си 10на метра отгоре :wink:
Заключено

Обратно към “Морски риболовни излети.”