Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Как си правя лодка
Модератор: emo vasilev
- pezz
- вече хвърля и на тежко
Re: Как си правя лодка
Аз взех обикновенна.Когато им се обадих и казах,че ще ламинирам лодка от фирмата ми казаха,че тя ще ми свърши работа.Обаче аз мога да дам отзиви чак след известно време след пускането на лодката на вода.За сега

А за работата според мен с каквато и смола да ламинираш все е еднакво трудно.Изнервяща и пипкава работа.

А за работата според мен с каквато и смола да ламинираш все е еднакво трудно.Изнервяща и пипкава работа.
ЗА ДОБРИЯ ШОФЬОР ЛОША КОЛА НЯМА
- pezz
- вече хвърля и на тежко
До днес това.

Сега трябва да кача лодката отгоре и да наглася страничните ролки,само че още не съм решил от какво да ги направя.

Сега трябва да кача лодката отгоре и да наглася страничните ролки,само че още не съм решил от какво да ги направя.
- pezz
- вече хвърля и на тежко
Сега за страничните ролки.Един приятел ми даде ето тези ролки,които са за някаква машина и аз ги пригодих за колесара:

А ето как им направих стойките за захващане към колесара:

Използвах шина 40х5 ,тръбичка 1/2 , плътно желязо фи18 и профил 50х50х2

Тук връзката е подвижна за да може ролката да се нагажда по лодката:

И последно монтирам ролката

Тук е завършено:

Следва захващането към колесара с помощта на профил 60х60х3 със заварени за него гайки за застопоряване:

Ето как изглежда на колесара:

А ето как им направих стойките за захващане към колесара:

Използвах шина 40х5 ,тръбичка 1/2 , плътно желязо фи18 и профил 50х50х2

Тук връзката е подвижна за да може ролката да се нагажда по лодката:

И последно монтирам ролката

Тук е завършено:

Следва захващането към колесара с помощта на профил 60х60х3 със заварени за него гайки за застопоряване:

Ето как изглежда на колесара:

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
ДооОобре.
С лодката до къде стигна ?
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- pezz
- вече хвърля и на тежко
Има още малко да китосвам и после ще боядисавам от страни,но времето е студено и не смея щото боята трябва да съхне 24часа при по висока температура(а нощно време става 0гр.).Вярно, че малко се отклоних от темата с тоя колесар ама...КИРО написа:ДооОобре.

Здравей колега,може ли да ми каже от къде си купи водоустойчив шпертплат-6мм.И друго,обикновенния шпертплат като се импрегнира със смола и стъкломат не е ли същата работа?
- pezz
- вече хвърля и на тежко
[quote="tufan"]Здравей колега,може ли да ми каже от къде си купи водоустойчив шпертплат-6мм.И друго,обикновенния шпертплат като се импрегнира със смола и стъкломат не е ли същата работа?[/quo
Здрасти,шпертплата от тук http://www.lessocenter.com/ .Мисля,че влагоустойчивия е залепен със водоустойчиво лепило,което издържа на вода и не се разлепят пластовете.Аз имам парчета шпертплат, които бях захвърлил като ненужни цяла зима на дъжда и снега и не са се разлепили.А за обикновенния като се импрегнира също може да стане.
Здрасти,шпертплата от тук http://www.lessocenter.com/ .Мисля,че влагоустойчивия е залепен със водоустойчиво лепило,което издържа на вода и не се разлепят пластовете.Аз имам парчета шпертплат, които бях захвърлил като ненужни цяла зима на дъжда и снега и не са се разлепили.А за обикновенния като се импрегнира също може да стане.
Абе Pezz, къде се изгуби? До къде я докара с лодката а и колесара пусни някоя снимка... 

- pezz
- вече хвърля и на тежко
Ами много студено,нищо не съм правил нито по лодката ,нито по колесара.Ама само да се стопли...веднага ги продължавам и двете.А и в момента съм на Дунав,т.е. на 160км.от къщи(Свищов).Като се прибера на 07.03.ще направя някоя прясна снимчица.Сега мога да пратя само снимки от хотела.biboin написа:Абе Pezz, къде се изгуби? До къде я докара с лодката а и колесара пусни някоя снимка...
Браво колега благородно ти завиждам. И аз имам голямо желание да си направя лодка обаче се опасявам че по твоя метод ще ми излезе много скъпо. Чакам с нетърпение да дадеш малко инфо за материалите и цените им и колко ти е струвало до тук. А искам да попитам по опитните колеги които са си правили лодки, понеже знам че има алуминиеви лодчици та мисълта ми е ако си направя такава само че от черна ламарина 1мм дали ще стане и няма ли да потъне ако няма въздушни камери на дъното. Благодаря
-
- научил се да хвърля
Браво колега за лодката!!!Аиде да се стопля че да продължаваш !!!
- pezz
- вече хвърля и на тежко
В по предните си постове съм дал всичко-цени материали и тн...gqvolа написа:Браво колега благородно ти завиждам. И аз имам голямо желание да си направя лодка обаче се опасявам че по твоя метод ще ми излезе много скъпо. Чакам с нетърпение да дадеш малко инфо за материалите и цените им и колко ти е струвало до тук. А искам да попитам по опитните колеги които са си правили лодки, понеже знам че има алуминиеви лодчици та мисълта ми е ако си направя такава само че от черна ламарина 1мм дали ще стане и няма ли да потъне ако няма въздушни камери на дъното. Благодаря
Само ще гази малко повече от аналогична алуниева поради по-голямата си тежина.Непотопяемос може да постигнеш като запълниш обеми с екструдиран стериопор/нос,седалки и/или бордове/Ако стигнеш до там ще ти дам как се изчислява и разполага необходимият обем.
Последно промяна от КАЯ на Чет Мар 03, 2011 2:12 pm, променено общо 1 път.
Благодаря колега ще напиша като се реша на тази стъпка да ми дадеш повече инфо
-
- научил се да хвърля
хубаво е стиропора да над водолинията