Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Как си правя лодка
Модератор: emo vasilev
Re: Как си правя лодка
добре а ако вместо стиропор и други такива материали направя от вътрешната страна по цялата дължина нещо като затворени цилиндри и те ще са си с въздух пак май ще ограничи газенето и потъването 

Газенето няма да се промени/то зависи от теглото /, но ще осигуриш непотъваемост при напълване с вода.Има си принципи колко и къде се разполагат тези обеми.
колега тя почне ли да се пълни хич няма и да я мисля тая лодка ще потъва ли няма ли
въпроса е да е стабилна и да не се обръща

-
- научил се да хвърля
за потъването си има начин да се изчисли колко какво да сложиш за да не потъне но загубваш място в лодката ,за стабилност тов вече е голяма тема . Твоита лодка не е за открито море доколкото виждам от дълбочината на корпуса-Deep Ve .За стабилноста освен конструкцията много важно е разпределянето на тежеста на лодката,затова по принцип е забранено да се слага каквото и да е под водолинията/бутилки,пяна и т.н/На моя проект5.4м се отстрани в стените има полиеретан от две части за море който за обема си носи 800к ,лодката е около 500+двигател 120-180кг+резевен 25кг +акумолатори и още много дреболии става над 1тонgqvolа написа:колега тя почне ли да се пълни хич няма и да я мисля тая лодка ще потъва ли няма ливъпроса е да е стабилна и да не се обръща
Като се прибера на 07.03.ще направя някоя прясна снимчица.pezz написа:biboin написа:Абе Pezz, къде се изгуби? До къде я докара с лодката а и колесара пусни някоя снимка...
Ще чакам с нетърпение

- pezz
- вече хвърля и на тежко
Както обещах качвам снимки,не че имам някакъв напредък ама много студено.
Ето клоесра къде ръждясва в двора

А тук лодката и тя чака за боядисване.

Докато е студено се снабдих с ролки за колесра

Както и седалки от кола.

Само,че не зная дли ще са подходящи,но ще му мисля като им дойде реда за поставяне.За сега толова,когато се постопли времето ще има още.
Ето клоесра къде ръждясва в двора

А тук лодката и тя чака за боядисване.

Докато е студено се снабдих с ролки за колесра

Както и седалки от кола.

Само,че не зная дли ще са подходящи,но ще му мисля като им дойде реда за поставяне.За сега толова,когато се постопли времето ще има още.
ЗА ДОБРИЯ ШОФЬОР ЛОША КОЛА НЯМА
-
- научил се да хвърля
Браво!!!И треилера изглежда много добре изработен!!!
- pezz
- вече хвърля и на тежко
Тя идеята никак не е лоша,но е по скоро за надуваема лодка.За твърдите лодки страничните колелца трябва да са наклонени
Със сигурност е така, но ако се направят с наклона на твоята лодка, ще се получи добре, и тези белите на снимката може да се монтират по на високо и ще стане доста стабилно при транспорт поне аз така мисля.

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Поздравления - доста си напреднал в тоя студ. 

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- pezz
- вече хвърля и на тежко
Ами,не мисля.Нищо не съм пипал от две седмици най-малко.
- pezz
- вече хвърля и на тежко
Времето малко се постопли и реших да грундирам колесра,като преди това го минах с преобразувател за ръжда.Бързам,защото започна да хваща много ръжда и колкото повече отлагам толкова повече трябваше да стържа.Не е готов на 100%-имам още малко за заваряне,но ще зачиствам местата на заварките и после ще ги грундирам само тях.Та ето какво се получи:

За днес толкова.

За днес толкова.
- pezz
- вече хвърля и на тежко
Най-после съм готов с долната част на лодката.Даже успях да монтирам подкилна шина от алуминий с размер 25Х2мм.която захванах с болтове 6мм.

И така после се събрахме 5 човека и я обърнахме в нормално състояние:

Според мен завърших един важен етап от строежа на лодката.Сега започвам работа по вътрешната страна(от утре де).Поздрави на всички следящи темата.
И така после се събрахме 5 човека и я обърнахме в нормално състояние:
Според мен завърших един важен етап от строежа на лодката.Сега започвам работа по вътрешната страна(от утре де).Поздрави на всички следящи темата.