Качествени чепарета

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
tct

Re: Качествени чепарета

Мнение от tct »

Наскоро си пазарувах от китайците в Илиенци изкуствени примамки за сладководен риболов.По погрешка съм взел това - прилича ми на чепаре :
Примамки 1.jpg
Силиконови рибки с вързан някакъв материал след тях.Навързани са като свински черва една след друга през 10 - 15 см.Рибките са с размер около 2.5 см.И куките са големи.Става ли за морски риболов/ за Черно море/ ? :D
Примамки 5 м.jpg
В двата края завършва с по един вирбел,като само единия е с карабинка.И влакното е много жилаво.
Аватар
cheatereye
новобранец
новобранец

Мнение от cheatereye »

на мен ми прилича повече на скарида или някакво подобие :?
B lo w мy мind & F o ll o w мe
tct

Мнение от tct »

cheatereye написа:на мен ми прилича повече на скарида или някакво подобие :?
То и на мене ми прилича,ама не съм практикувал морски риболов.Между другото мисля да ги пробвам на "Нестинарка" или там някъде щото от 2 години ходя там на море,че по Варна ми омръзна.
Аватар
cheatereye
новобранец
новобранец

Мнение от cheatereye »

Интересува ме, някаква информация за този такъм, който изнамерих...
Качеството на снимката не е много добро, за което се извинявам... Как мислите, за какви риби би се ползвало... и какъв е замисъла на металната стоманена тел и пружината към нея ?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
tct

Мнение от tct »

cheatereye написа:Интересува ме, някаква информация за този такъм, който изнамерих...
Качеството на снимката не е много добро, за което се извинявам... Как мислите, за какви риби би се ползвало... и какъв е замисъла на металната стоманена тел и пружината към нея ?
Прилича ми на монтаж за хищни сладководни риби - бяла риба по системата "Драшкович"с умряла рибка.
Аватар
cheatereye
новобранец
новобранец

Мнение от cheatereye »

tct написа:
cheatereye написа:Интересува ме, някаква информация за този такъм, който изнамерих...
Прилича ми на монтаж за хищни сладководни риби - бяла риба по системата "Драшкович"с умряла рибка.
Дали би имало успех в морска среда или е нужно да се преправи ?
Иначе за системата си много прав, точно от нея е.
tct

Мнение от tct »

Този монтаж презентира стръвта да изглежда като болна или ранена рибка за да провокира атаката на бялата риба.В морето мисля че трябва по динамично водене на примамката.И не знам има ли смисъл с единична примамка.А за това дето го взех и ми прилича на чепаре ще ида утре при китайците,че са ми приятели и ще си взема 10 -20 такива различни монтажи.После почвам по метода хвърли - върти - сучи и учи докато уцеля върши ли някой работа. :D
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

tct написа:
колега системата "Драшкович" изглежда по съвсем друг начин(тук няма нито тел нито оловна глава нито тройки) някате из форума трябва да има снимка на самата система.
А защо просто не разпънете този такъм и така да го снимате щото по снимката ми прилича на нормален такъм от 3 куки(не се вижда на какво разтояние една от друга) и метален повод които да не позволява куките да се усукват по майката,добре си личи че на края на металния повод има месина и завършва с кука която ми се вижда доста малка за бяла риба.

ето изнамерих нещо за "Драшкович" http://forum.nariba.com/viewtopic2342.html
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Аватар
Дядо Иван
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Дядо Иван »

Митак ,отново си прав .През деня фотоапарата без светкавица прави по-добра снимка .Проблясъците на ламетата се виждат по-добре.Днес снимах това чепаренце по няколоко начина - със светкавица ,без светкавица ,на по-осветено място ,на по-тъмно .Най-добре се вижда материала на чепарето на осветено място без светкавица. Изображение
Дядо знае най-добре ,как да прави чепаре.
http://bukiiaz.snimka.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
tct

Мнение от tct »

dobria1 написа:
tct написа:
колега системата "Драшкович" изглежда по съвсем друг начин(тук няма нито тел нито оловна глава нито тройки) някате из форума трябва да има снимка на самата система.
А защо просто не разпънете този такъм и така да го снимате щото по снимката ми прилича на нормален такъм от 3 куки(не се вижда на какво разтояние една от друга) и метален повод които да не позволява куките да се усукват по майката,добре си личи че на края на металния повод има месина и завършва с кука която ми се вижда доста малка за бяла риба.

ето изнамерих нещо за "Драшкович" http://forum.nariba.com/viewtopic2342.html
Това е класическия монтаж на" дражкович"Тука е преправено за стръв с по голям размер - явно се гони по едър сладководен хищник. :D И много криете тайните на чепаретата.Ама ще им хвана цаката.Такива сложни мухи вързвам ,не вярвам нещо толкова елементарно да ми се опъне. :D
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Какво да крием ?
119 изписани страници,ако ги прочетеш,ще
видиш колко много е показано.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
tiho_roev
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от tiho_roev »

tct написа:Наскоро си пазарувах от китайците в Илиенци изкуствени примамки за сладководен риболов.По погрешка съм взел това - прилича ми на чепаре :
Примамки 1.jpg
Силиконови рибки с вързан някакъв материал след тях.Навързани са като свински черва една след друга през 10 - 15 см.Рибките са с размер около 2.5 см.И куките са големи.Става ли за морски риболов/ за Черно море/ ? :D
Примамки 5 м.jpg
В двата края завършва с по един вирбел,като само единия е с карабинка.И влакното е много жилаво.
Колега във Варна не съм виждал да дърпат с лодка такова чепаре но има едни същите като тези скариди но светят като селиконовите стопери от тях има ли на Илиеци защото няма такива във Варна
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
tct

Мнение от tct »

tiho_roev написа:
tct написа:Наскоро си пазарувах от китайците в Илиенци изкуствени примамки за сладководен риболов.По погрешка съм взел това - прилича ми на чепаре :
Примамки 1.jpg
Примамки 5 м.jpg
Колега във Варна не съм виждал да дърпат с лодка такова чепаре но има едни същите като тези скариди но светят като селиконовите стопери от тях има ли на Илиеци защото няма такива във Варна ? Ще ходя при жълтите в Илиенци и ще ге питам в понделник. :D
tct

Мнение от tct »

КИРО написа:Какво да крием ?
119 изписани страници,ако ги прочетеш,ще
видиш колко много е показано.
До две години ще съм усвоил доста добре и този вид риболов.Поздрави :D
napa
новобранец
новобранец

Мнение от napa »

Примамки 1.jpg
Примамки 5 м.jpg
Този монтаж неби трябвало да се нарича чепаре .
Чепарето е такъм с минимум десет куки, което трябва да имитира движение на малки рибки.
Моето мнение е че, този монтаж може да улови някаква риба по Гърция или на Карибите
в нашето море, ако се улови някое рибе– това съвсем не означава че, монтажа работи.
Публикувай отговор

Обратно към “Изкуствени примамки”