Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Re: Качествени чепарета
Наскоро си пазарувах от китайците в Илиенци изкуствени примамки за сладководен риболов.По погрешка съм взел това - прилича ми на чепаре :
В двата края завършва с по един вирбел,като само единия е с карабинка.И влакното е много жилаво.
Силиконови рибки с вързан някакъв материал след тях.Навързани са като свински черва една след друга през 10 - 15 см.Рибките са с размер около 2.5 см.И куките са големи.Става ли за морски риболов/ за Черно море/ ? 
- cheatereye
- новобранец
на мен ми прилича повече на скарида или някакво подобие 

B lo w мy мind & F o ll o w мe
То и на мене ми прилича,ама не съм практикувал морски риболов.Между другото мисля да ги пробвам на "Нестинарка" или там някъде щото от 2 години ходя там на море,че по Варна ми омръзна.cheatereye написа:на мен ми прилича повече на скарида или някакво подобие
- cheatereye
- новобранец
Интересува ме, някаква информация за този такъм, който изнамерих...
Качеството на снимката не е много добро, за което се извинявам... Как мислите, за какви риби би се ползвало... и какъв е замисъла на металната стоманена тел и пружината към нея ?
Качеството на снимката не е много добро, за което се извинявам... Как мислите, за какви риби би се ползвало... и какъв е замисъла на металната стоманена тел и пружината към нея ?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Прилича ми на монтаж за хищни сладководни риби - бяла риба по системата "Драшкович"с умряла рибка.cheatereye написа:Интересува ме, някаква информация за този такъм, който изнамерих...
- cheatereye
- новобранец
Дали би имало успех в морска среда или е нужно да се преправи ?tct написа:Прилича ми на монтаж за хищни сладководни риби - бяла риба по системата "Драшкович"с умряла рибка.cheatereye написа:Интересува ме, някаква информация за този такъм, който изнамерих...
Иначе за системата си много прав, точно от нея е.
Този монтаж презентира стръвта да изглежда като болна или ранена рибка за да провокира атаката на бялата риба.В морето мисля че трябва по динамично водене на примамката.И не знам има ли смисъл с единична примамка.А за това дето го взех и ми прилича на чепаре ще ида утре при китайците,че са ми приятели и ще си взема 10 -20 такива различни монтажи.После почвам по метода хвърли - върти - сучи и учи докато уцеля върши ли някой работа. 

колега системата "Драшкович" изглежда по съвсем друг начин(тук няма нито тел нито оловна глава нито тройки) някате из форума трябва да има снимка на самата система.tct написа:Прилича ми на монтаж за хищни сладководни риби - бяла риба по системата "Драшкович"с умряла рибка.cheatereye написа:Интересува ме, някаква информация за този такъм, който изнамерих...
А защо просто не разпънете този такъм и така да го снимате щото по снимката ми прилича на нормален такъм от 3 куки(не се вижда на какво разтояние една от друга) и метален повод които да не позволява куките да се усукват по майката,добре си личи че на края на металния повод има месина и завършва с кука която ми се вижда доста малка за бяла риба.
ето изнамерих нещо за "Драшкович" http://forum.nariba.com/viewtopic2342.html
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

Митак ,отново си прав .През деня фотоапарата без светкавица прави по-добра снимка .Проблясъците на ламетата се виждат по-добре.Днес снимах това чепаренце по няколоко начина - със светкавица ,без светкавица ,на по-осветено място ,на по-тъмно .Най-добре се вижда материала на чепарето на осветено място без светкавица. 

Дядо знае най-добре ,как да прави чепаре.
http://bukiiaz.snimka.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://bukiiaz.snimka.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Това е класическия монтаж на" дражкович"Тука е преправено за стръв с по голям размер - явно се гони по едър сладководен хищник.dobria1 написа:колега системата "Драшкович" изглежда по съвсем друг начин(тук няма нито тел нито оловна глава нито тройки) някате из форума трябва да има снимка на самата система.tct написа:Прилича ми на монтаж за хищни сладководни риби - бяла риба по системата "Драшкович"с умряла рибка.cheatereye написа:Интересува ме, някаква информация за този такъм, който изнамерих...
А защо просто не разпънете този такъм и така да го снимате щото по снимката ми прилича на нормален такъм от 3 куки(не се вижда на какво разтояние една от друга) и метален повод които да не позволява куките да се усукват по майката,добре си личи че на края на металния повод има месина и завършва с кука която ми се вижда доста малка за бяла риба.
ето изнамерих нещо за "Драшкович" http://forum.nariba.com/viewtopic2342.html

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Какво да крием ?
119 изписани страници,ако ги прочетеш,ще
видиш колко много е показано.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- tiho_roev
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колега във Варна не съм виждал да дърпат с лодка такова чепаре но има едни същите като тези скариди но светят като селиконовите стопери от тях има ли на Илиеци защото няма такива във Варнаtct написа:Наскоро си пазарувах от китайците в Илиенци изкуствени примамки за сладководен риболов.По погрешка съм взел това - прилича ми на чепаре :Силиконови рибки с вързан някакъв материал след тях.Навързани са като свински черва една след друга през 10 - 15 см.Рибките са с размер около 2.5 см.И куките са големи.Става ли за морски риболов/ за Черно море/ ?В двата края завършва с по един вирбел,като само единия е с карабинка.И влакното е много жилаво.
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Колега във Варна не съм виждал да дърпат с лодка такова чепаре но има едни същите като тези скариди но светят като селиконовите стопери от тях има ли на Илиеци защото няма такива във Варна ? Ще ходя при жълтите в Илиенци и ще ге питам в понделник.tiho_roev написа:tct написа:Наскоро си пазарувах от китайците в Илиенци изкуствени примамки за сладководен риболов.По погрешка съм взел това - прилича ми на чепаре :Силиконови рибки с вързан някакъв материал след тях.Навързани са като свински черва една след друга през 10 - 15 см.Рибките са с размер около 2.5 см.И куките са големи.Става ли за морски риболов/ за Черно море/ ?В двата края завършва с по един вирбел,като само единия е с карабинка.И влакното е много жилаво.

До две години ще съм усвоил доста добре и този вид риболов.ПоздравиКИРО написа:Какво да крием ?

Този монтаж неби трябвало да се нарича чепаре .tct написа:Наскоро си пазарувах от китайците в Илиенци изкуствени примамки за сладководен риболов.По погрешка съм взел това - прилича ми на чепаре :Силиконови рибки с вързан някакъв материал след тях.Навързани са като свински черва една след друга през 10 - 15 см.Рибките са с размер около 2.5 см.И куките са големи.Става ли за морски риболов/ за Черно море/ ?В двата края завършва с по един вирбел,като само единия е с карабинка.И влакното е много жилаво.
Чепарето е такъм с минимум десет куки, което трябва да имитира движение на малки рибки.
Моето мнение е че, този монтаж може да улови някаква риба по Гърция или на Карибите
в нашето море, ако се улови някое рибе– това съвсем не означава че, монтажа работи.