Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Калъп за тежести от гипс - стъпка по стъпка
Модератор: emo vasilev
Re: Калъп за тежести от гипс - стъпка по стъпка
В тези дни ще си правя по голям и ще направя снимки
гр.Аксаково
- Моряка
- кандидат преподавател
ОК, а този кит ,преди да се втвърди,като обикновенните автокитове ли е?Би ли написал марката,която ползваш ти,да потърся в магазините.hanzara написа:В тези дни ще си правя по голям и ще направя снимки

А сега де? 

Да като обикновените ползвах на марака novol и body.Но novol е по добре. Колега и съм от Варна ако искаш мога да ти го покажа.Моряка написа:ОК, а този кит ,преди да се втвърди,като обикновенните автокитове ли е?Би ли написал марката,която ползваш ти,да потърся в магазините.hanzara написа:В тези дни ще си правя по голям и ще направя снимки
гр.Аксаково
- Моряка
- кандидат преподавател
Това намерих,този е предполагам?

Дали ще издържа 20-30 последователни отливки?

А сега де? 

Да това е.Моряка написа:Това намерих,този е предполагам?
гр.Аксаково
И аз си направих калъп от този кит но не съм го пробвал още,нещо ми се вижда ,че няма да издържи на разтопеното олово.Ако отлееш пиши дали се е получило защото още не ми е минала ръката от гипсовия калъп.
- Моряка
- кандидат преподавател
Аз се отказах(Плувчо-това работи)че се оказа и този кит е на полиестерна основа,т.е. издържа до около 80-90 градуса,което не върши никаква работа за калъп.Ще търся други варианти-единия е Стомафлекс солид.
А сега де? 

- kopoy_92
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
А дали няма да стане калъп от олово ,
което да е доста по твърдо и да се разтопява по трудно ?
което да е доста по твърдо и да се разтопява по трудно ?

Незнам колега докато не се пробва няма как да разберем 

Става колега. Само да разбера как се качат снимки те и сами ще се убедите.Е само за лична употреба калъпа не става за производство.fozi написа:И аз си направих калъп от този кит но не съм го пробвал още,нещо ми се вижда ,че няма да издържи на разтопеното олово.Ако отлееш пиши дали се е получило защото още не ми е минала ръката от гипсовия калъп.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
гр.Аксаково
- szhristov
- ще става разбирач
Привет,
не си играйте да леете олова в калъпи от кит
по скъпо излиза и е опасно
Гипса е доста универсална алтернатива за калъп - евтина и достъпна.
в такъв калъп си лея даже и воблери и не съм намерил - а съм търсил и пробвал - по-добър матерял за калъп от гипса
Поздрави

Гипса е доста универсална алтернатива за калъп - евтина и достъпна.

Поздрави

...и наслука
- Vesko1
- сериозен играч
А от какъв материал ги лееш воблерите ако не е тайна..szhristov написа: в такъв калъп си лея даже и воблери ....

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
- szhristov
- ще става разбирач
Vesko1 написа:А от какъв материал ги лееш воблерите ако не е тайна..szhristov написа: в такъв калъп си лея даже и воблери ....

...и наслука
- Божидар Стойков
- ще става разбирач

Добре се получи, идеята я взех от тази тема, само че си го направих по различен начин
Отлях около 28 с 1 калъп и е добре, само че нямам олово. Направих го от бял цимент вместо гипс.
Внимавайте че като се отлива първата тежест се пръска и още като лях първото олово ми капна на ръката...

Един съвет за калъпа от гипс: Преди да изливате оловото, независимо колко е сух калъпа и кога е правен, нагрейте го предварително на котлон за около 30 мин. (котлона на 2-3). Това е за да може водата, която поема гипса да се изпари. Гипсът е хидродкопичен. Поема влагата от въздуха. А именно влагата е тази, която, когато изливаш горещото олово, прави поразиите. При наличие на влага в студен гипсов модел, когато изливаш горещото олово, водата се изпарява взривообразно. Така се получава нещо като водна (парообразна)пушка и оловото се "взривява" във формата. Просто подгрявайте гипсовата форма предварително поне за 30 минути, за да се изсуши добре.
п.п. А иначе, гипса е най-универсалният, евтин и достъпен материал за тази цел. Просто трябва да се спазват някои правила при работа с него.
п.п. А иначе, гипса е най-универсалният, евтин и достъпен материал за тази цел. Просто трябва да се спазват някои правила при работа с него.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.