Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Мухарски риболов на пъстърва
Модератор: sapuna
- vIdRaTa
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Troli,Troli написа:Извинете,моля,но тази тема не е за този подфорум!И още!Мухарския риболов е изначално замислен за "пъстърва"!Това,че се ловят и други риби е гарнитура.Чистия мухар гледа с погнуса на кефала.И заглавието и подфорумът са объркани!Нищо лично!
че като мухарския риболов е само за пъстърва дай да преместим целият подфорум"Мухарски риболов" в подфорума "Риболов на пъстърва"

Последно промяна от vIdRaTa на Вто Май 08, 2007 5:29 pm, променено общо 1 път.
Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат теб!
--- Конфуций---
--- Конфуций---
хай
Е, ми то става просто бе колега - взимаш мухарката, гледаш на картата къде има рисокопланинска река, отиваш и мяташ. Носи си гумени ръкавици, ако хванеш кефал все пак.Troli написа:![]()
![]()
Чудя се кво да пиша вече!
![]()
![]()
Безрибие и безпъстървие ме гони!
![]()
Ееее, да това не спорим изобщо, прав си като улиците в Стара Загора! Ама добрият стар кефалец все пак причинява неква тръпка в параклисите на изтерзаните ни душици. Сега като се замисля, за посбедните две години имам не повече от десетина кефалски риболова на муха и стотита пъстървови. Ама не го отричай кефалеца по тоя категоричен начин.Troli написа:Тази неделя ударих два кефала на тролинг и четири костурчета на кастмастер.В кефала има тръпка,но много шава и е лигав.Много сила има кефала,но пъстървата е по-кеф,по-красива,по....!Нали!![]()
Иначе поздреви и, естествено, наслука!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Не знам дали съм достоен! От плебса светим с отразената светлина, идваща от катедралите на пъстървовото мухарство, и осветяваща скромноте параклиси на профанизацията, задоволяваща ниските ни страсти. Меа кулпа!Troli написа:... Абе,Муньо смени ги бате тия кефали с пъстървета-хитроумни!Време е!Пречести се,грешнико и ще намериш мир,хармония или нирвана!![]()
![]()
п.с. Дали ако си купя мухарка Флюгер нещо ще се промени...

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
На сто чужди езика ш прохротува тоз Габровец амЪ освен да съ посипва с пепел за Лумиса дар на боговете на пъстървоулова ( съответно предаден на мене а аз ш имам грижата лично да им го предамМунчо написа:....Меа кулпа!

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Абсолютно е така! Ма в България понеже е нямало кой да покаже нагледно, та доколкото знам, стрите мухари (имам предвид хора започнали да практикуват преди 30 г, защото има такива) се принудили ами да откриват топлата вода. Което не им попречило да се развият добре и да стигнат до правилни изводи. сега е по-лесно - то филми, книги, интернет, нагледни демонстрации(от вече открили топлата вода люде)...и ний като едни сюнгери, попиващи кой колкото може...Troli написа:...Мисля,че мухаренето не е за самоуки а трябва някой да ти покаже нагледно!![]()
п.с. Съвет относно съхраняването на безценната спинигарка Флюгер - пъхваш я в една тръба, запечатваш я, и я скриваш в мазата. После забравяш за нея, и тя остава цяла-целеничка за поколенията, запазила уникалните си свойства за следващия фен на марката!

Хехее, на лайнярника....по-добре никой да не ходи там, че ще си пхромени мнението за пъстървата като риба, която обитава само чисти води.Павел Иванов написа:Станилчо ! Ся ако признаеш с ръка на сърцето къде са ти били доста от "пъстървовите излети" да видиш отеднашка как почитателите на мухолова на кефал ще се увеличат лавинообразно![]()
![]()