DAIWA или SHIMANO

Модератор: sapuna

Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Re: DAIWA или SHIMANO

Мнение от Венелин Радушев »

Всеки да си лови с каквото му е кеф и може да си позволи. Малко попрекалихме с заключенията - "това е супер", "онова не става", ако ги бяхме заменили с "това ми харесва" "онова не ми харесва" темата би била доста по-приятна. Ценя нечие мнение до момента, в който изказващият го няма намесени интереси в мнението си. Има хора, които доста грубо се възползват от авторитета си...
Лично не одобрявам евтините Шимана и Дайви. Не са лоши, просто винаги има друга, която бих предпочел за същите пари. Конкретно от двете посочени от авторът на темата, бих избрал ТДХ-а.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
golden
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от golden »

Аз също бих препоръчал ТDX-а.Вярно че е произведена в Тайланд,за разлика от Страдика(Япония)но това не пречи да го превъзхожда.Предимството на бързия аванс при Шимано е компенсиран с изключително прецизно настройващия се преден аванс при Дайва.Мнението е базирано на употребата на двата модела- Daiwa TDX 2508 и Shimano Stradic X в бързооборотния(GTMH 7:1)вариант.
Аватар
калин кацаров
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от калин кацаров »

а пък аз бих си ги взел и двете :) и спора приключва
Мънцата

Мнение от Мънцата »

калин кацаров написа:а пък аз бих си ги взел и двете :) и спора приключва
Аз така направих - Daiwa Sol 3000 + Shimano Stradic ST 3000 FI :D Накрая на сезона ще коментирам :wink:
bilitome
новобранец
новобранец

Мнение от bilitome »

Ей тая DAIWA голяма машина ей :smt112
tct

Мнение от tct »

Туй го събрах днес,понеже гледам се занимаваш със спининг,дай некакъв отзив туй става ли за нещо,щото гледам напоследък си все скептично настроен ? /за Модератора/
daiwa 3.jpg
Дайва 2000 Е,4 лагера и некаква тояжка на четири парчетии Дайва Spinmatic - X 704 ULFS-UL ,1 /32 ,1/ 4 oz 2-6 lb. made in China - поне го пише къде е правена.Макародържач и девет Fuji водача.
daiwa 2.jpg
daiwa 1.jpg
Това пише на кутията на макарата.И си взех некакви Рапали и други - към 10-20 от най малките,като пъстърви,лещанки,уклей въобще всичко което имаше изложено в най малкия размер.Макарата ми я пратиха от Германия/такава си я харесах до 4-5 лагера - с повече лагери е безмислено,не че нямах избор там да взема какви ги пишехте СОЛ ли Пипер или Чубрица/,а тояжката е купих от колега във Форума за 60 лева/ нова/ върховия водач е с титаново покритие.Искаха и некакъв скъп спининг хамирикански да ми подаряват ама го отказах,не съм пристрастен толкова. :DРеших да пробвам UL спининг за UL риби :wink: ,та затуй питам.Сега гледай напиши ,че съм се набутал с тояжката и да я дам на детето да си шляпа с нея. А макарата ше отиде за риболов с плувка. :lol:Първо мислих да взема подобни на тези на Шимано дето го възхваляват толкова,ама тая тьотка на Илиенци нещо се е отнесла с цените - сложила ги е трицифрени като че ли ще ловиш Златната рибка :lol:
Последно промяна от tct на Сря Мар 09, 2011 11:19 am, променено общо 1 път.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Ами че то Екселера си е точно за риболов с плувка :D За спининг лично аз не го препоръчвам .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
ivo Vratsa
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivo Vratsa »

А да ти е честит новия такъм :D Но тоя Екселер :roll: след краткотрайна нормална :lol: спининг употреба могат да се чуят едни притеснителни звуци, та имай го в предвид :wink:
tct

Мнение от tct »

ivo Vratsa написа:А да ти е честит новия такъм :D Но тоя Екселер :roll: след краткотрайна нормална :lol: спининг употреба могат да се чуят едни притеснителни звуци, та имай го в предвид :wink:
Че то цял живот с една жена и макара ли да кара човек. :lol: Тичам и взимам нова. :D
ivo Vratsa
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivo Vratsa »

tct написа:Че то цял живот с една жена и макара ли да кара човек. :lol: Тичам и взимам нова. :D
Прав си - жени под път и над път :roll:
:lol: :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”