Къде се намирам:  
  Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Тактика
 Тактика

Въдици и макари
 Въдици и макари

naRiba.com

Форум
 Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Тактика
 Тактика

Въдици и макари
 Въдици и макари

DAIWA или SHIMANO
Модератор: sapuna
- Венелин Радушев
- разбира нещата 
Re: DAIWA или SHIMANO
Всеки да си лови с каквото му е кеф и може да си позволи. Малко попрекалихме с заключенията - "това е супер", "онова не става", ако ги бяхме заменили с "това ми харесва" "онова не ми харесва" темата би била доста по-приятна. Ценя нечие мнение до момента, в който изказващият го няма намесени интереси в мнението си. Има хора, които доста грубо се възползват от авторитета си...
Лично не одобрявам евтините Шимана и Дайви. Не са лоши, просто винаги има друга, която бих предпочел за същите пари. Конкретно от двете посочени от авторът на темата, бих избрал ТДХ-а.

Лично не одобрявам евтините Шимана и Дайви. Не са лоши, просто винаги има друга, която бих предпочел за същите пари. Конкретно от двете посочени от авторът на темата, бих избрал ТДХ-а.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."

- 
				golden
- вече хвърля и на тежко 
Аз също бих препоръчал ТDX-а.Вярно че е произведена в Тайланд,за разлика от Страдика(Япония)но това не  пречи да го превъзхожда.Предимството на бързия аванс при Шимано е компенсиран с изключително прецизно настройващия се преден аванс при Дайва.Мнението е базирано на употребата на двата модела- Daiwa TDX 2508 и Shimano Stradic X в бързооборотния(GTMH 7:1)вариант.

- калин кацаров
- сериозен играч 
а пък аз бих си ги взел и двете  и спора приключва
 и спора приключва

и спора приключва
 и спора приключва- 
				Мънцата
Аз така направих - Daiwa Sol 3000 + Shimano Stradic ST 3000 FIкалин кацаров написа:а пък аз бих си ги взел и дветеи спора приключва
 Накрая на сезона ще коментирам
 Накрая на сезона ще коментирам  
Ей тая DAIWA голяма машина ей 

- 
				tct
Туй го събрах днес,понеже гледам се занимаваш със спининг,дай некакъв отзив туй става ли за нещо,щото гледам напоследък си все скептично настроен ? /за Модератора/Дайва 2000 Е,4 лагера и некаква тояжка на четири парчетии Дайва Spinmatic - X 704 ULFS-UL ,1 /32 ,1/ 4 oz 2-6 lb. made in China - поне го пише къде е правена.Макародържач и девет Fuji водача.Това пише на кутията на макарата.И си взех некакви Рапали и други - към 10-20 от най малките,като пъстърви,лещанки,уклей въобще всичко което имаше изложено в най малкия размер.Макарата ми я пратиха от Германия/такава си я харесах до 4-5 лагера - с повече лагери е безмислено,не че нямах избор там да взема какви ги пишехте СОЛ ли Пипер или Чубрица/,а тояжката е купих от колега  във Форума за 60 лева/ нова/ върховия водач е с титаново покритие.Искаха и некакъв скъп спининг хамирикански да ми подаряват ама го отказах,не съм пристрастен толкова.  Реших да пробвам UL  спининг  за UL риби
Реших да пробвам UL  спининг  за UL риби  ,та затуй питам.Сега гледай напиши ,че съм се набутал с тояжката и да я дам на детето да си шляпа с нея. А макарата ше отиде за риболов с плувка.
 ,та затуй питам.Сега гледай напиши ,че съм се набутал с тояжката и да я дам на детето да си шляпа с нея. А макарата ше отиде за риболов с плувка.  Първо мислих да взема подобни на тези на Шимано дето го възхваляват толкова,ама тая тьотка на Илиенци нещо се е отнесла с цените - сложила ги е трицифрени като че ли ще ловиш Златната рибка
Първо мислих да взема подобни на тези на Шимано дето го възхваляват толкова,ама тая тьотка на Илиенци нещо се е отнесла с цените - сложила ги е трицифрени като че ли ще ловиш Златната рибка 

Реших да пробвам UL  спининг  за UL риби
Реших да пробвам UL  спининг  за UL риби  ,та затуй питам.Сега гледай напиши ,че съм се набутал с тояжката и да я дам на детето да си шляпа с нея. А макарата ше отиде за риболов с плувка.
 ,та затуй питам.Сега гледай напиши ,че съм се набутал с тояжката и да я дам на детето да си шляпа с нея. А макарата ше отиде за риболов с плувка.  Първо мислих да взема подобни на тези на Шимано дето го възхваляват толкова,ама тая тьотка на Илиенци нещо се е отнесла с цените - сложила ги е трицифрени като че ли ще ловиш Златната рибка
Първо мислих да взема подобни на тези на Шимано дето го възхваляват толкова,ама тая тьотка на Илиенци нещо се е отнесла с цените - сложила ги е трицифрени като че ли ще ловиш Златната рибка 
					Последно промяна от tct на Сря Мар 09, 2011 11:19 am, променено общо 1 път.

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър 
Ами че то Екселера си е точно за риболов с плувка   За спининг лично аз не го препоръчвам .
  За спининг лично аз не го препоръчвам .

За спининг лично аз не го препоръчвам .
  За спининг лично аз не го препоръчвам .Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- 
				ivo Vratsa
- ще става разбирач 
А да ти е честит новия такъм  Но тоя Екселер
 Но тоя Екселер  след краткотрайна нормална
 след краткотрайна нормална   спининг употреба могат да се чуят едни притеснителни звуци, та имай го в предвид
 спининг употреба могат да се чуят едни притеснителни звуци, та имай го в предвид 

Но тоя Екселер
 Но тоя Екселер  след краткотрайна нормална
 след краткотрайна нормална   спининг употреба могат да се чуят едни притеснителни звуци, та имай го в предвид
 спининг употреба могат да се чуят едни притеснителни звуци, та имай го в предвид 
- 
				tct
Че то цял живот с една жена и макара ли да кара човек.ivo Vratsa написа:А да ти е честит новия такъмНо тоя Екселер
след краткотрайна нормална
 Тичам и взимам нова.
 Тичам и взимам нова. 
- 
				ivo Vratsa
- ще става разбирач 
Прав си - жени под път и над пътtct написа:Че то цял живот с една жена и макара ли да кара човек.Тичам и взимам нова.