къде на Влас изкупуват рапани ?

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

къде на Влас изкупуват рапани ?

Мнение от Булти »

къде и по колко - някой ще ме светне ли :?:
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Никаде мисля. Преди идваха да ги взимат,но мисля,че ги карат в Поморие за по добра цена.Ако те интерсува мога да питам за по точна информация.
Аватар
juchkin
новобранец
новобранец

Мнение от juchkin »

на поморие на пристанището
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

преди няколко години вадех рапани от Елените нагоре и ги носех в Несебър с джип , сега съм с лодка и ми е много по удобно да ги карам до Влас отколкото до Несебърското пристанище , на яхтеното пристанище във Влас братя Диневи , не са ли се сетили да сложат един кантар и да изкупуват , или да пуснат някой :) ....колкото до Поморие , жената е оттам , значи и аз съм оттам :P , не е проблем да ги карам до там , но пак опира до авт. транспорт :twisted: :twisted: :twisted: ....толкова ли е голяма разликата в цената на рапаните между Поморие и Несебър :?: ....на отговорилите благодаря :)
snegk

Мнение от snegk »

Братя Диневи забраняват на местните рибари да вадят мрежи и рапани на кея,хем плащат по 360лв.В Несебър ископуваха,но имаше разлика в размерите на рапаните които ископуват в Поморие,май там взимаха и по малки.Най добре като започнеш да питаш на място за цена и размер.
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

Булти, в Поморие цената на едрите рапани е 50 цента, а на дребните- 20 цента за килограм.
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

а в Несебър как вървят цените , някой знае ли :?:
Аватар
Краси 7650
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Краси 7650 »

дано тази година да е по висока цената - гадовете ги има повече от всякога - в Балчик миди не можеш да си извадиш - изяли са ги , рапаните :smt067
Красимир от Балчик
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

аз затуй рапаните когат не ги продавам ги ям :evil: ....по южното черноморие също не останаха миди...забелязъл съм , че рапана яде и раци , залепва се някъде по черупката му и после бавно го изсмуква :shock: ...яде всичко до което се докопа :evil: ...особен деликатес са му едни дребни бели къдрави водорасли :wink:
Аватар
krasii
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от krasii »

булти... тва са му яйцата бе:))
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

:smt118
fizika01
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fizika01 »

Ебаси смотания рапан .Тая година ако не извада 100 кила и ще го оствя да гние на брега. Много съм му набрал. :evil: .Всичко изклюпа от Царево надоло.Там са ми любимите места за гмуркане и водолазна дейност. Голяма пустиня става. :evil: :evil:
Marto-picha
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Marto-picha »

И на Шкорпиловци е така (то там нал има бая скали) та като се ка4и6 на скалата една мида няма даже и от най-дребната бсичко е зарито само с рапани. Даже знам там едно място кадето един рапан за кьораво не може да видиш, (само миди) а като ходих миналата седмица гледам и там потпукали мидите. Така не е било никоя година.
fakir
новобранец
новобранец

Мнение от fakir »

странно. не знаех, че рапана толкова бързо се развива и размножава. а и изкупната цена която споменахте ми се струва доста атрактивна. каква е причината да не се вади масово това животно?! оборудването не е кой знае колко скъпо а като си мисля лесно може да се вадят по 100+ кила на човек на ден а това са си 75 лв. надник малко хора взимат толкова пари. ква му е файдата на тоя в мидената ферма да отглежда миди ???! той по-добре рапани да сабира по на далавера ще е. и без това мидите му умират от глад и ги събира и продава още бебета. да не говорим, че вкусовите им качества (и размера) определено са несравними с извадените от камъните - не зная защо, но е факт.
...когато няма риба, и жабата е рак...
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

има масово дребен рапан , но от тях файда няма ....
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси свързани с морския риболов.”