Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Внимание!
Въпроси свързани с морския риболов.
naRiba.com

Форум

къде на Влас изкупуват рапани ?
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
къде на Влас изкупуват рапани ?
къде и по колко - някой ще ме светне ли 

преди няколко години вадех рапани от Елените нагоре и ги носех в Несебър с джип , сега съм с лодка и ми е много по удобно да ги карам до Влас отколкото до Несебърското пристанище , на яхтеното пристанище във Влас братя Диневи , не са ли се сетили да сложат един кантар и да изкупуват , или да пуснат някой
....колкото до Поморие , жената е оттам , значи и аз съм оттам
, не е проблем да ги карам до там , но пак опира до авт. транспорт
....толкова ли е голяма разликата в цената на рапаните между Поморие и Несебър
....на отговорилите благодаря 

- Краси 7650
- вече хвърля и на тежко
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
И на Шкорпиловци е така (то там нал има бая скали) та като се ка4и6 на скалата една мида няма даже и от най-дребната бсичко е зарито само с рапани. Даже знам там едно място кадето един рапан за кьораво не може да видиш, (само миди) а като ходих миналата седмица гледам и там потпукали мидите. Така не е било никоя година.
странно. не знаех, че рапана толкова бързо се развива и размножава. а и изкупната цена която споменахте ми се струва доста атрактивна. каква е причината да не се вади масово това животно?! оборудването не е кой знае колко скъпо а като си мисля лесно може да се вадят по 100+ кила на човек на ден а това са си 75 лв. надник малко хора взимат толкова пари. ква му е файдата на тоя в мидената ферма да отглежда миди ???! той по-добре рапани да сабира по на далавера ще е. и без това мидите му умират от глад и ги събира и продава още бебета. да не говорим, че вкусовите им качества (и размера) определено са несравними с извадените от камъните - не зная защо, но е факт.
...когато няма риба, и жабата е рак...