Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

стръв за сом
Модератор: bobopeli
- трапера
- сериозен играч
Аз съм хващал на рачешка опашка,от голям рак наполовина обелена сомчето нямаше и 3кг.Пробвал съм и на цяло раче,но безуспешно(то сом не удари на нищо него ден).А колкото до 50 см-вата стръв......бях свидетел на транжирането на 62кг мустак-от търбуха му извадиха толстолоб 3кг,имаше и още някаква риба горе-долу същия калибър,но беше почнала да се разлага и не разбрахме каква е.Сомът е изваден на мрежа.Използването на стръв от този калибър при риболов от брегаkalinborisov написа:Мисля че колегите са пропуснали една стръв. Малките рачета или рачи опашки. Някой ги белят и така ги залагат на куката с идеята ако намине мряна да няма празно. Аз си предпочитам рака да си е цял, на сома никой нищо не му бели в Дунава. До сега успех съм имал само на попово прасе, грозд от червей и добри удари на пиявица, но от черните големите/ Биволски им викат в Плевен/. За съжаление не мога да се похваля с уловен голям сом, най-големия който сме хващали с приятел, разбирайте клъвна му на неговата пръчка е 5 килограма. Като цяло по Дунава освен да си добре подготвен със стръв си иска и да познаваш сомските места и естествено постоянство и упоритост. Успех на всички колеги и наслука

лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
- krokibg
- учете се от него
Съгласен съм с тебе за поповите прасета,плюс грозд пиявици или червени червей.По Дунава неможе да няма по протежение на реката каменисти брегове или насипи от големи камъни
Сома си ляга покрая,около такива каманаци или големи коренища,довлечени от водата.Търсете такива брегове и си го гонете.Тук по Марица си имаме бентове и отделно се търсят каменисти места или коренища където да сме сигурни че лежат сомове.Онзи ден ходих на гости на приятел който си има язовирче пълно със сомове
Беше извадил три сома -22- 4 и 5 кг,които за мое голямо учудване се бяха долепили плътно един до друг и цял ден ги наблюдавах как се държат и какво правят.Голямата стръв не ти пречи да я ползуваш от брега,стига брега да ти го позволява и да ти кажа,благородно ви завиждам за Дунава и съжалявам че е далече да идвам до там за риба.Иначе казано,щях да ходя за риба по Дунава всеки божи ден,ако беше на 100 - 130 км от Пловдив.

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
от софия е на 170-230,ама не ни пречиKrokibg написа:благородно ви завиждам за Дунава и съжалявам че е далече да идвам до там за риба.Иначе казано,щях да ходя за риба по Дунава всеки божи ден,ако беше на 100 - 130 км от Пловдив.![]()
![]()

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
това за огромната стрьв сьщо сьм го чувал и виждал-преди на мини чукурово така метаха-огромна каракуда,нанизана на 2 куки,на еба ти влакното,без тежест,без нищо-и изсили ту мангееее-навьтре
па знам,че са и хващали-все сериозни екземпляри-ама сега не знам дали тая вода там я има изобщо
ееех-а имаше линове,сомове,костури по кило....пробвал ли е някой да фьрли за сом на..сом?е,аз сьм пробвал-без успех
за тия,които мислят да ме нападнат,ще поясня,че го бех закачил мноо внимателно за джуката ,заметнах нежно и после го пратих да си ходи,с лека рана,но жив и здрав

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
- krokibg
- учете се от него
5кила, като го постегнеш свирни и ще направим един риболов с напиване,но по малко че да можем да мислим трезво за рибите
Поемам риска да се домъкна до там но поне за два дни,за да можем да прегледаме и преслушаме повече места

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
-
- сериозен играч