Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Булдото като вид спинингов риболов или не съвсем
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Булдото като вид спинингов риболов или не съвсем
Е ли булдото спининг техника - това си е хубав въпрос . Не съм си го задавал , но по скоро не е . Всъщност , по моите разбирания съвсем не . Което не ми пречи един или два пъти годишно когато активноста на рибата позволява да си чопля уклей с булдо и две мухи или стример и муха - кефа си е голям .
А за спининг с леки примамки на далечни разстояния си има сбирулино / бомбарда / . При избор от 5 гр / по-малки поне аз нямам/ , до над 30 гр , това си е техниката позволяваща спинингуването при "далечна" риба .
А за спининг с леки примамки на далечни разстояния си има сбирулино / бомбарда / . При избор от 5 гр / по-малки поне аз нямам/ , до над 30 гр , това си е техниката позволяваща спинингуването при "далечна" риба .
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Интересно ми е дали темата има нещо общо с високопланински езера и един мой коментар включващ булдото там
Спасе , кефиш ! Направо разби всичко детско в мене като конкретизира тия параметри за пръчки 180/210
Баси , капа ти свалям как смачка огромна част от спинингистите ловящи с геги извън тоя диапазон а за производителите да не говорим
Инак отговора на онуй ти питане е - Да , можеш ! Зависи от тестовият диапазон на гегата 180/210 и съответно от теглото на булдото
Риболова с булдо и изкуствени мухи си е риболов с изкуствени примамки . Интерпретацията на "спин" / "въртя" е най-често срещана във варианта риболов със спинингова или така наречената безинерционна макара и тъй . Друг е въпроса ако след булдото се качнат живи или мъртви рибета , скакалци , цръвеи и пр. . Там имаме вече риболов с естествена стръв ако и да сме накачунили булдо и тъй . Май автора никъде не питаше за тоя вид риболов с булдо

Спасе , кефиш ! Направо разби всичко детско в мене като конкретизира тия параметри за пръчки 180/210

Риболова с булдо и изкуствени мухи си е риболов с изкуствени примамки . Интерпретацията на "спин" / "въртя" е най-често срещана във варианта риболов със спинингова или така наречената безинерционна макара и тъй . Друг е въпроса ако след булдото се качнат живи или мъртви рибета , скакалци , цръвеи и пр. . Там имаме вече риболов с естествена стръв ако и да сме накачунили булдо и тъй . Май автора никъде не питаше за тоя вид риболов с булдо

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов

Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Ако риболова с блесна е "спинингов", а не "блеснов", то ако сложа някъде по линията булдо ще се получи ли "булдов"?
-
- кандидат преподавател
Ш,с получи,че булдото ще ти е преди блесната на линията
А това "булдов"ми хареса-направи си звучи някак си перверзно 

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Още утре ще си купя 2-3 чишита уклейски муши. ..... Как само им завиждах на панчаревските старчета булдисти едно време.........
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- vladimir1974
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Съгласен съм със жоро11,че може да се смята за спинингов риболов,след като е с изкуствена примамка и риболова е подобен по-начин на този с блесни и воблери.В противен случай изпадаме в супер дребнавости и подразделчета до безкрайност.По-интересно ще е да се сподели кога и в какви места сте имали най-голям успех с булдо
kasmet
Аз от едно от тия панчеревски старчета се научих 80 те години на този риболов.Човекът бише виртуоз във воденето на булдо.Имаше цял набор от булда с различни размери.Най интересно,че имаше и такива които не се калибрираха с допълване на вода.Знаеше хранителните навици на уклея и винаги уцелваше времето му за хранене като реализираше добър улов за норматив.В един момент просто си събираше такъмите и викаше повече няма да даде,хвърлай за нещо друго и познаваше винаги. Ловеше с пръчка 1.80 някаква ГДР производство и макара Митчел 308.То тогава имаше само такива такъми.Представям си със сегашните технологии какво би направил.
Ей с такива ловеше с номера по тях.Това съм си го оставил за спомен.- pa4o
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Добре съгласих се, булдото е спининг атрибут, когато ползваш блесна и воблер, обаче тук е мястото да задам другия си въпрос след като се исписа много по темата за шумовете.
Плетеното влакно било шумяло, плашило рибата, цветът му притеснявал водните обитатели, ами аджеба като теглиш воблер или блесна след булдото (стелт) пльоскането му данеби да привлича капризните риби
Не говоря в случая когато се позват мухи.
Павка, бях си изградил мнение, че ти не признаваш нищо извън този диапазон 180/210 и марката Daiwa, като макара, но сигурно пак съм чел м/у редовете, и имам едно въпросче:
Колко спининг излета с булдо имаш ?
Плетеното влакно било шумяло, плашило рибата, цветът му притеснявал водните обитатели, ами аджеба като теглиш воблер или блесна след булдото (стелт) пльоскането му данеби да привлича капризните риби

Павка, бях си изградил мнение, че ти не признаваш нищо извън този диапазон 180/210 и марката Daiwa, като макара, но сигурно пак съм чел м/у редовете, и имам едно въпросче:
Колко спининг излета с булдо имаш ?
Да попиташ е моментен срам,
да не знеш срам за цял живот.
да не знеш срам за цял живот.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Сбиролиното или по нашенски тъй наречената бомбарда в самото си начало извъобще не е била предназначена за морски риболов . Когато я измислят италианците то го правят за риболов на пъстърва основно със силиконов червей . В последствие се вижда че туй нящо ще върши идеална работа и в морето и тъй
Инак по принцип в едногодишен аспект - малко .
Относно гегите предпочитаният и съответно ползваният от мен диапазон е от 1.70см до 2.74см , виж относно тестовете некакси тавана ми е 30гр. ама знаеш ли за в бъдеще
Марката за макарите е тази 

Ами ако говориме по принцип в годините - достаpa4o написа:...Колко спининг излета с булдо имаш ?

Относно гегите предпочитаният и съответно ползваният от мен диапазон е от 1.70см до 2.74см , виж относно тестовете некакси тавана ми е 30гр. ама знаеш ли за в бъдеще

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
Според мен, булдото може да бъде признато за вариация на спининговия риболов, за разлика от риболова по метода "Драшкович"...
п.с. Иначе ми е много интересно, как се лови пълноценно с блесна или воблер по този начин...
п.с. Иначе ми е много интересно, как се лови пълноценно с блесна или воблер по този начин...
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
както казах според мен колегите англичани със думите спининг,спин(Spining,spin)са имали впредвид постоянното въртене на макарата а не на примамката защото иначе спининговия риболов щеше да е само на въртяща блесна 

Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]

- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
При мен се наблюдава подобно явление. Именно пльоскането му и прозрачният му цвят привличат интереса на хитрите риби. 100% проявяват интерес и тръгват към примамката отзад , дали обаче ще я харесат и нападнат е друг въпрос.pa4o написа:пльоскането му данеби да привлича капризните риби![]()
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
на мен голям кефал ми е налапвал цялото булдоsandista написа:При мен се наблюдава подобно явление. Именно пльоскането му и прозрачният му цвят привличат интереса на хитрите риби. 100% проявяват интерес и тръгват към примамката отзад , дали обаче ще я харесат и нападнат е друг въпрос.pa4o написа:пльоскането му данеби да привлича капризните риби![]()

Tell people there’s an invisible man in the sky who

Аз си ги ползвам и за спининг. Това е за водене в средните водни слоеве на блесна :.Buldo Bombette S Plong 10 gr. France