Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Булдото като вид спинингов риболов или не съвсем
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Булдото като вид спинингов риболов или не съвсем
Ами сега, какво ще излезе, че Булдо е просто марка ли?
И булдата ли са като рапалите
И булдата ли са като рапалите

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Честно казано идея си нямам,просто преписвам какво пише по него.Те бабичките колко време викаха на всички безалкохолни напитки "Швепс" по навик.Предполагам че е фирма.Пише произведено във Франция.Сега се загледах и по другите,дето се допълват с вода - и те са Френски даже има щемпел ,че е реномирана марка.Не ми е идвало на акъла 

"Булдо" е френска марка, превърнала се в нарицателно име за този метод за риболов. По същия начин например, старите риболовци наричаха въртящите блесни с обобщаващото наименование "мепсове"...
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аз и сега си ги ползвам тия, понеже са евтини, пък при мен са си консуматив. Верно, голям боклук са (бързи им старее пластмасата, напукват се и се пълнят с вода) ама често са ми спасявали капото, пък и за 30 стотинки бройката, кой ти гледа..tct написа:.....Ей с такива ловеше с номера по тях.Това съм си го оставил за спомен.

П.П. нещо не излезе картинката, но имах предвид булдото на стареца, за което говори tct от прдната страница.
-
- ще става разбирач
Многократно съм наблюдавал как при падането на булдото във водата, то бива атакувано от кефала. Много ме е ядDimitar_allianz написа:на мен голям кефал ми е налапвал цялото булдоsandista написа:При мен се наблюдава подобно явление. Именно пльоскането му и прозрачният му цвят привличат интереса на хитрите риби. 100% проявяват интерес и тръгват към примамката отзад , дали обаче ще я харесат и нападнат е друг въпрос.pa4o написа:пльоскането му данеби да привлича капризните риби![]()

Иначе булдото ми е един от любимите начини за ловене с изкуствени мухи на уклей и кефал. Много емоции носи.
Аз бих го причислил 100% към спининговия риболов, най-малкото, защото явно няма единно мнение, какво е спинингов риболов. Лично за мен този риболов, освен очевидното му значение на "въртене" - тук разбирам въртнене на дръжката на макарата - е и начин на поднасяне на примамката (жива или изкуствена) към евентуалната мераклийска риба да я захапе. Този начин не е статичен, както е при "не спининговия" риболов - бил той на плувка, на дъно или нещо подобно, а непрекъснато движение на примамката, така че да се провокира рибата да захапе куката. По този начин дори и "мухаренето" става спининг (да ме простят майсторите на този вид риболов).
Това, разбира се е мое лично мнение и не го считам за повод за спор (просто ми звучи логично).
П.П. Това ми е любимия риболов
П.П.П.
Спининг май има и други значения на "български" http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=64509.0
Това, разбира се е мое лично мнение и не го считам за повод за спор (просто ми звучи логично).
П.П. Това ми е любимия риболов
П.П.П.
Спининг май има и други значения на "български" http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=64509.0
-
- кандидат преподавател
Е,тъй като всичко тук си е българско или направо побългарено,оставам на мнение,че риболова с булдо не е съвсем спинингов риболов -аз поне не го практикувам със спининг-пръчка.Използвам такава,на която на етикета си пишеше "Сбиролино".Поне,това последното е вид "булдо"италианска направа и никъде не го сочат за спининг.Ама... демокрация е,кой както иска,важното е да се ходи на риба в тоя скапан жувот

Значи това последното беше в един комплект себеподобни с ралични големини и газене.Голямо е като кибритена кутийка, и е утежнено с олово.На опаковката имаше указания в които монтажа беше блесна.Съжелявям че не я пазя , а и то горкото остана самичко,другите се изгубиха през годините.
Тоз спорт спининга нещо не ми вързва. 

Аз лично разделям риболова на два вида. Статичен и динамичен. Булдото покрива и двата вида. Значи е универсално!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Аааааа , айде сега пък ти . При мухаренето го няма непрекъснатото въртене . Шнура се придърпва с ръка и чак когато си издърпал мухата на разтояние за вадене ако искаш го навиваш на макарата ама не е задължително освен ако не си решил да се местишhorgasz написа:... По този начин дори и "мухаренето" става спининг ...

Демек използваш специализирана спинингова въдицаINCUBUS написа:...Използвам такава,на която на етикета си пишеше "Сбиролино"...

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Не схващам !? Какво значение има за риболова,ако булдото е вид спинингов риболов или не съвсем!? Важното е да има риба за хващане,а не с какъв метод ще я ловим . 

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- antivik
- кандидат преподавател
На времето в рибарските книги "БУЛДО" го извеждаха от някакъв френски превод "ВОДНА ТОПКА", не знам до колко е вярно. В последствие наистина се е превърнало в нарицателно. По - интересно е някой да сподели начини и тепники на ползване. Дали се мята и се чака като при плувкарството, дали се върти като при блеснарството и воблерите или се придърпва като при мухарствотоМунчо написа:"Булдо" е френска марка, превърнала се в нарицателно име за този метод за риболов. По същия начин например, старите риболовци наричаха въртящите блесни с обобщаващото наименование "мепсове"...

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Всички изброени от теб методи са приложими ползвайки булдо или бомбарда/Сбиролино / . Разбира се монтажите са различни в зависимост каква риба търсим!antivik написа:...... Дали се мята и се чака като при плувкарството, дали се върти като при блеснарството и воблерите или се придърпва като при мухарството....
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Айде сега пък ти , не схмащашPylsar написа:Не схващам !?...

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
А....а.....а....сега схванах!Павел Иванов написа:Айде сега пък ти , не схващашPylsar написа:Не схващам !?...Едно че трябва да има и разнообразие кога се пише във форумите , второ ако се конкретизира че се пише във варианта риболов с изкуствени примамки при постоянно въртене на макарата то значи си е и в правилният подфорум и тъй