Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Активност на щуката!
Модератор: sapuna
Активност на щуката!
Привет колеги!
Нов съм в риболова на щука и ме интересува предполагаема активност на рибата през настоящия сезон. Моля по оптните да споделят.
Нов съм в риболова на щука и ме интересува предполагаема активност на рибата през настоящия сезон. Моля по оптните да споделят.
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Re: Активност на щуката!
през настоящия сезон щуката си хвърля хайвера.. и по добре да я оставим на спокойствие..поне за две три седмици

- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Щуката вече е хвърлила хайвера 100 % но още не е много активна щото са и малки зъбките
И от тази година зимата щуката ще бъде забранявана за да си върши работата спокойно пздрави на ИАРА

И от тази година зимата щуката ще бъде забранявана за да си върши работата спокойно пздрави на ИАРА

Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]

- brandon76
- ще става разбирач
[quote="Dimitar_allianz"]Щуката вече е хвърлила хайвера 100 % но още не е много активна щото са и малки зъбките
Много категорично се изказваш колега
Това от собствен опит ли го твърдиш,защото при нас тепърва ще го хвърля
До миналата седмица времето беше доста студено и една щука не видях готова.Като имаш на предвид,че водоемите на които ходя са плитки и водата бързо се затопля
Всяка година е различно

Много категорично се изказваш колега

-
- фен клуб-скобар
знаете ли дали кълве щука някаде по кюстендил
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Да колега това е от личен опитbrandon76 написа:Dimitar_allianz написа:Щуката вече е хвърлила хайвера 100 % но още не е много активна щото са и малки зъбките![]()
Много категорично се изказваш колегаТова от собствен опит ли го твърдиш,защото при нас тепърва ще го хвърля
До миналата седмица времето беше доста студено и една щука не видях готова.Като имаш на предвид,че водоемите на които ходя са плитки и водата бързо се затопля
Всяка година е различно
![]()

-
- разбира нещата
При нас явно го хвърля сега ,активни са само 400-500грамови дето не са узрели още
Благоевград като климат е доста по-различна област от останалата част от България 

- Бисо
- сериозен играч
С тия си думи,единствено подлагаш "лечният си опит" на съмнение....да.Dimitar_allianz написа:
Да колега това е от личен опитходя надолу по благоевградско и от 2 седмици няма хайвер:) дори като я хванеш се познава че няма щот е слаба
![]()
![]()
![]()
Що ли,са ше ти кажа.
Благоевградско е по-топло,верно.Но "Кочериновските блата",там де си фанал некоя щучка....тцъ.Дори и летото, водота е доста хладна,особено там,до дигата,дето беше върбата......
Затова,обърнете внимание на тоя пост.....
Редко му се случва на колегата,но в тоя случай.....много е прав.ribolovcho написа:през настоящия сезон щуката си хвърля хайвера.. и по добре да я оставим на спокойствие..поне за две три седмици
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Да на кочериново я хванах и нямаше грам хайвер беше 60 см и празна та празна друг колега които всеки ден е там също потвърди че вече няма хайвер инспекторите от ИАРА също са констатирали че го е хвърлила и извинявай колега ама на Тея блата всеки сезон имам поне 5-6 щуки между 3 и 4 кила и личния ми опит там е около 13-14 години така че не мосля че може да бъде подложен на съмнениеБисо написа:С тия си думи,единствено подлагаш "лечният си опит" на съмнение....да.Dimitar_allianz написа:
Да колега това е от личен опитходя надолу по благоевградско и от 2 седмици няма хайвер:) дори като я хванеш се познава че няма щот е слаба
![]()
![]()
![]()
Що ли,са ше ти кажа.
Благоевградско е по-топло,верно.Но "Кочериновските блата",там де си фанал некоя щучка....тцъ.Дори и летото, водота е доста хладна,особено там,до дигата,дето беше върбата......
Затова,обърнете внимание на тоя пост.....
Редко му се случва на колегата,но в тоя случай.....много е прав.ribolovcho написа:през настоящия сезон щуката си хвърля хайвера.. и по добре да я оставим на спокойствие..поне за две три седмици

Да колега това е от личен опит
ходя надолу по благоевградско и от 2 седмици няма хайвер:) дори като я хванеш се познава че няма щот е слаба а тва че при вас тепърва ще го хвърляяя,незнам кога ще приключи ще чакате забраната да мине
[/quote]
За всеки водоем е различно-сигурен съм,че на места и сега го хвърля-зависи от температурата на водата....така,че недей да изхождаш само от благоевградско..

За всеки водоем е различно-сигурен съм,че на места и сега го хвърля-зависи от температурата на водата....така,че недей да изхождаш само от благоевградско..
-
- новобранец

По Търновско си хвърли хайвера преди 2-3 седмици. Сигурен съм, защото от тогава имам редки удари на дребни щучки. А преди това си ги ловях хайверни.
Обаче вчера ми удариха два мъжкаря около килото, което значи че се активизира.
Обаче вчера ми удариха два мъжкаря около килото, което значи че се активизира.
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
За всеки водоем е различно-сигурен съм,че на места и сега го хвърля-зависи от температурата на водата....така,че недей да изхождаш само от благоевградско..[/quote]chlen написа:Да колега това е от личен опитходя надолу по благоевградско и от 2 седмици няма хайвер:) дори като я хванеш се познава че няма щот е слаба а тва че при вас тепърва ще го хвърляяя,незнам кога ще приключи ще чакате забраната да мине
![]()
![]()
![]()
Не го успорвам колега със сигурност е така тя и сега не е много активна

Няма да е проблем да удари и не само мъжки-ловил съм както женска с пълен корем хайвер през февруари(пусната),така и щука със съвсем нови зъби(по-малки и не толкова твърди)през декември-опържена
Бях чел някъде,че щуката си сменя зъбите един по един,но моята беше със всички сменени
Мисля,че слабата активност на щуката се дължи най-вече на все още хладната вода.