Активност на щуката!

Модератор: sapuna

kefeto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Активност на щуката!

Мнение от kefeto »

Привет колеги!
Нов съм в риболова на щука и ме интересува предполагаема активност на рибата през настоящия сезон. Моля по оптните да споделят.
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Re: Активност на щуката!

Мнение от ribolovcho »

през настоящия сезон щуката си хвърля хайвера.. и по добре да я оставим на спокойствие..поне за две три седмици
Изображение
Най добрите са тук
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Щуката вече е хвърлила хайвера 100 % но още не е много активна щото са и малки зъбките :)
И от тази година зимата щуката ще бъде забранявана за да си върши работата спокойно пздрави на ИАРА :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
brandon76
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от brandon76 »

[quote="Dimitar_allianz"]Щуката вече е хвърлила хайвера 100 % но още не е много активна щото са и малки зъбките :)

Много категорично се изказваш колега :!: Това от собствен опит ли го твърдиш,защото при нас тепърва ще го хвърля :idea: До миналата седмица времето беше доста студено и една щука не видях готова.Като имаш на предвид,че водоемите на които ходя са плитки и водата бързо се затопля :!: Всяка година е различно :smt023 :drinkers:
martii
фен клуб-скобар

Мнение от martii »

знаете ли дали кълве щука някаде по кюстендил
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

brandon76 написа:
Dimitar_allianz написа:Щуката вече е хвърлила хайвера 100 % но още не е много активна щото са и малки зъбките :)

Много категорично се изказваш колега :!: Това от собствен опит ли го твърдиш,защото при нас тепърва ще го хвърля :idea: До миналата седмица времето беше доста студено и една щука не видях готова.Като имаш на предвид,че водоемите на които ходя са плитки и водата бързо се затопля :!: Всяка година е различно :smt023 :drinkers:
Да колега това е от личен опит :) ходя надолу по благоевградско и от 2 седмици няма хайвер:) дори като я хванеш се познава че няма щот е слаба а тва че при вас тепърва ще го хвърляяя,незнам кога ще приключи ще чакате забраната да мине :D :D :D :D

Изображение

Станимир Бегов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Станимир Бегов »

При нас явно го хвърля сега ,активни са само 400-500грамови дето не са узрели още
_DK_
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от _DK_ »

Благоевград като климат е доста по-различна област от останалата част от България :wink:
Аватар
Бисо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бисо »

Dimitar_allianz написа:
Да колега това е от личен опит :) ходя надолу по благоевградско и от 2 седмици няма хайвер:) дори като я хванеш се познава че няма щот е слаба :D :D :D :D
С тия си думи,единствено подлагаш "лечният си опит" на съмнение....да.
Що ли,са ше ти кажа.
Благоевградско е по-топло,верно.Но "Кочериновските блата",там де си фанал некоя щучка....тцъ.Дори и летото, водота е доста хладна,особено там,до дигата,дето беше върбата......

Затова,обърнете внимание на тоя пост.....
ribolovcho написа:през настоящия сезон щуката си хвърля хайвера.. и по добре да я оставим на спокойствие..поне за две три седмици
Редко му се случва на колегата,но в тоя случай.....много е прав.
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Бисо написа:
Dimitar_allianz написа:
Да колега това е от личен опит :) ходя надолу по благоевградско и от 2 седмици няма хайвер:) дори като я хванеш се познава че няма щот е слаба :D :D :D :D
С тия си думи,единствено подлагаш "лечният си опит" на съмнение....да.
Що ли,са ше ти кажа.
Благоевградско е по-топло,верно.Но "Кочериновските блата",там де си фанал некоя щучка....тцъ.Дори и летото, водота е доста хладна,особено там,до дигата,дето беше върбата......

Затова,обърнете внимание на тоя пост.....
ribolovcho написа:през настоящия сезон щуката си хвърля хайвера.. и по добре да я оставим на спокойствие..поне за две три седмици
Редко му се случва на колегата,но в тоя случай.....много е прав.
Да на кочериново я хванах и нямаше грам хайвер беше 60 см и празна та празна друг колега които всеки ден е там също потвърди че вече няма хайвер инспекторите от ИАРА също са констатирали че го е хвърлила и извинявай колега ама на Тея блата всеки сезон имам поне 5-6 щуки между 3 и 4 кила и личния ми опит там е около 13-14 години така че не мосля че може да бъде подложен на съмнение :) и постоянно следя положението кога как е активна коя риба и как кълве и кога има и няма хайвер :)

Изображение

chlen
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от chlen »

Да колега това е от личен опит :) ходя надолу по благоевградско и от 2 седмици няма хайвер:) дори като я хванеш се познава че няма щот е слаба а тва че при вас тепърва ще го хвърляяя,незнам кога ще приключи ще чакате забраната да мине :D :D :D :D[/quote]

За всеки водоем е различно-сигурен съм,че на места и сега го хвърля-зависи от температурата на водата....така,че недей да изхождаш само от благоевградско..
bogomilangelovlevron
новобранец
новобранец

Мнение от bogomilangelovlevron »

:oops: Пробваи колега при мен вчера беше капо
dodo16
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dodo16 »

По Търновско си хвърли хайвера преди 2-3 седмици. Сигурен съм, защото от тогава имам редки удари на дребни щучки. А преди това си ги ловях хайверни.
Обаче вчера ми удариха два мъжкаря около килото, което значи че се активизира.
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

chlen написа:Да колега това е от личен опит :) ходя надолу по благоевградско и от 2 седмици няма хайвер:) дори като я хванеш се познава че няма щот е слаба а тва че при вас тепърва ще го хвърляяя,незнам кога ще приключи ще чакате забраната да мине :D :D :D :D
За всеки водоем е различно-сигурен съм,че на места и сега го хвърля-зависи от температурата на водата....така,че недей да изхождаш само от благоевградско..[/quote]

Не го успорвам колега със сигурност е така тя и сега не е много активна :) както казах по-горе защото сега и растат зъбки,но съм забелязал че както при сома така и щуката си пази хайвера и седи на дъното така че ако напипаш някои здрав мъжкар на правилната дълбочина няма да е проблем да удари:)

Изображение

chlen
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от chlen »

Няма да е проблем да удари и не само мъжки-ловил съм както женска с пълен корем хайвер през февруари(пусната),така и щука със съвсем нови зъби(по-малки и не толкова твърди)през декември-опържена :) Бях чел някъде,че щуката си сменя зъбите един по един,но моята беше със всички сменени :) Мисля,че слабата активност на щуката се дължи най-вече на все още хладната вода.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”