Астронимическата пролет се обади куцузлия

Модератори: bobopeli, sapuna

Margatyna
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Астронимическата пролет се обади куцузлия

Мнение от Margatyna »

Днес беше първото ни излизане сред природата, че и с въдици-нали трябваше да ги поразкършим, поспретнем. Сутринта имаше лед по локвите насред улицата, но за първи ден от месеци бе слънчево и се очакваха 13 градуса по обяд. От няколко седмици го дебнахме това време и ето,че на 20-ти баш се случи. Изнесохме се набързо, аз още от сутринта приготвих две кутийки с готова храна-обяда ни, обикновено правя сандвичи, защото рядко сме на места, където се разрешава палене на огън. Този път пропуснах хляба и спретнах телешко соте със синьо сирене и салата с авокадо, сос тартар и риба (тилапия), варено яйце. Термос с чай:

Изображение

Минахме през близкия риболовен магазин за стръв $4.20 за дузина тлъсти торни червеи.

Спряхме на едно място, река, приток на река Фрейзър и метнахме. Течението бе бързо. На третото мятане жилката на мъжа ми направи невъобразим клюп и той я заряза. Аз загубих три оловца и кукичка и когато се опитах да направя нова линия установих, че жилката ми е прекалено износена и се къса при всеки опит за възел. И аз се отказах. Разпънахме столовете и извадихме обяда. През това време забелязахме огромна еднометрова риба, най-вероятно бърбут, която мина и замина, но нито имахме въдици, нито ентусиазъм да мятаме, така че пихме по един горещ чай и си тръгнахме.

мястото:
Изображение

Изображение

Червеите ги пуснах в една от саксиите на терасата- уж за следващия път, ако оживеят до тогава. 8)
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Re: Астронимическата пролет се обади куцузлия

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

След зимните месеци,излет сред толкова красива природа си е голям кеф,нищо че е без риба. :D
Изображение
Изображение
Margatyna
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Margatyna »

Вуйчо-Ваньо написа:След зимните месеци,излет сред толкова красива природа си е голям кеф,нищо че е без риба. :D
абсолютно съгласна !Изображение
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

:evil: При тая подготовка да не си прегледаш такъмите и макарите с кордата/при наличието на такиви места/, си е живо престъпление. Все пак си остава удоволствието от красивата природа 8), па и като чета какво е било менюто, липсва му само едно хубаво червено :wink: :drinkers: .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
chema154
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от chema154 »

красиво място и другия път да са оправени въдиците да видим и някоя красива риба :)
заимало са е едно немане
paranorm
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от paranorm »

трайно ми се отяжда ако минават еднометровки пред краката ми.. пък и сън не ме фаща :drinkers:
АКО ТЪРСИШ ДУШЕВЕН КОМФОРТ...
Изображение
НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С ГЛУПОСТИ ОТИВАЙ НА ГЬОЛА
Аватар
Кузмич
dreamer

Мнение от Кузмич »

Със сигурност знам за кулинарните ти умения, другия репортаж да покажеш и риболовни такива. :D
Мойсей: "Законът е всичко!"
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."

Аз по принцип съм музикален помияр...
Аватар
jorro11
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от jorro11 »

Добра разходка сте си направили сред красивата канадска природа,която местните умеят да пазят за разлика от красивата българска такава,която местните българи не умеем.Постоянство му е майката и слуката рано или късно ще дойде!
David Kamenov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от David Kamenov »

Браво поне сте си прекарали добре и сте се нагледали на красотите на България.
Риболова е хоби.Наслука :)
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Margatyna написа:..................................................... Този път пропуснах хляба и спретнах телешко соте със синьо сирене и салата с авокадо, сос тартар и риба (тилапия), варено яйце. Термос с чай:

Изображение
Леле малеее, вие на това капо ли му викате??? :lol: :rolleyes: :smt110 :smt112
За релакса сред красивата природа :smt023
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Аватар
K.KOLEV79
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от K.KOLEV79 »

Margatyna написа:Днес беше първото ни излизане сред природата, че и с въдици-нали трябваше да ги поразкършим, поспретнем. Сутринта имаше лед по локвите насред улицата, но за първи ден от месеци бе слънчево и се очакваха 13 градуса по обяд. От няколко седмици го дебнахме това време и ето,че на 20-ти баш се случи. Изнесохме се набързо, аз още от сутринта приготвих две кутийки с готова храна-обяда ни, обикновено правя сандвичи, защото рядко сме на места, където се разрешава палене на огън. Този път пропуснах хляба и спретнах телешко соте със синьо сирене и салата с авокадо, сос тартар и риба (тилапия), варено яйце. Термос с чай:

Изображение

Минахме през близкия риболовен магазин за стръв $4.20 за дузина тлъсти торни червеи.

Спряхме на едно място, река, приток на река Фрейзър и метнахме. Течението бе бързо. На третото мятане жилката на мъжа ми направи невъобразим клюп и той я заряза. Аз загубих три оловца и кукичка и когато се опитах да направя нова линия установих, че жилката ми е прекалено износена и се къса при всеки опит за възел. И аз се отказах. Разпънахме столовете и извадихме обяда. През това време забелязахме огромна еднометрова риба, най-вероятно бърбут, която мина и замина, но нито имахме въдици, нито ентусиазъм да мятаме, така че пихме по един горещ чай и си тръгнахме.

мястото:
Изображение

Изображение

Червеите ги пуснах в една от саксиите на терасата- уж за следващия път, ако оживеят до тогава. 8)
Браво страхотно колега добре сте си изкарали :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers:
ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ПЪК ДА СТАВА КАКВОТО ЩЕ
Аватар
jorro11
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от jorro11 »

K.KOLEV79 написа:приток на река Фрейзър и метнахме.
От доста време ти чета глупостите(david kamenov визирам)
и незнам за какво продължаваш да си пишеш такива П..П. исках да цитирам автора не колегата k.kolev79
David Kamenov написа:Браво поне сте си прекарали добре и сте се нагледали на красотите на България.
Река Фрейзър не е точно в България и е добре да си направиш труда да прочетеш дадена тема преди да я пълниш с излишни коментари....
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

Жоро верно ли не е в България река Фрейзър аз си мислех че е някъде около Плевен ма явно греша :lol: :lol: :lol:
Верно сред такава природа дори и такъв момент не може да развали настроението.
Следващия път вярвам ще сте по-подготвени :wink:
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Аватар
jorro11
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от jorro11 »

strijok написа:Жоро верно ли не е в България река Фрейзър аз си мислех че е някъде около Плевен ма явно греша :lol: :lol: :lol:
Верно сред такава природа дори и такъв момент не може да развали настроението.
Следващия път вярвам ще сте по-подготвени :wink:
Нещо не мога да разбера намека ти...........единствения който леко се е "пообъркал" в случая е Давидчо и не му е за първи път.....за това не използвай множественото число.
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Благословени са канадците с тази природа, тези реки и езера.Благородно ви завиждам за това- от рибарска гледна точка, другото Вие си знаете. Имам много приятели в САЩ и Канада, знам че ги вълнуват смесени чувства. Нали се разпиляхме по света :( Очакваме съомги, трофейни риби, мечки гризли и лосове наоколо :D
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”