щуките

Модератор: sapuna

Аватар
Spatia
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: щуките

Мнение от Spatia »

Браво колега! добър излет си направил. Успех през тази година при щукарстването! :)
Dimitar_allianz написа:
Spatia написа:
...

Днес бях на Кочериново 2 щуки,едната на клатушка другата на изработен от мен воблер(междудругото беше му първия излет и на първото мятане след 10 метра :) ) и двете към 40-45 см рилиизнати :)))))))))))
Наслука!
fedoracore
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от fedoracore »

сльнце 1-2 седмици сльнце(по хубаво време) и трябва .
Аватар
Spatia
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Spatia »

Да да... ще трябва малко да понапече и най-вероятно ще се раздвижи както ситната риба, така и щуката ;).
Наслука!
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

Зачетох се и сега нека и аз да споделя местата кадето ходя.
Но Воеводовската река(Харманлийска р.)След село Воеводово там е подходящо за тапа ,пробвал съм и със спининга но много треви и закача.Има много вирчета там предимо ловя на каракудка на максимум 30 мс дълбочина.Излиза предимно лятно време и късна есен . Тази година имам само 1 маломерка на тапа.
на Злато поле миналата и тази година имам около 10 излета ,все капо ,предимно със спининга и няколко излета на тапа.
Местата на р. Марица около Димитровград с.Брод към с.Злато Поле , имам от миналата година и до момента към 15-тина излета само със спининга . ЗА тези излети 1 сомче около килограм на блесна мепс.
И преди нова година направих няколко излета на едно язовирче след с.Сираково в ляво (Хасковско) посока с.Колец на спининг на една руска клатушка щука 2 кг и на една друга клатушка френска една баба щука 5.500 кг .Водоема е под аренда и по никулден го отрепаха с едни машинки с голям волтаж .Точно на никулден бях на водоема ,бяха наблъскали един 300 литров бидон с щуки от 300 гр до 5 кг до горе ....Като питах арендатора защо вадят мало и голямо ми каза , "неможем се отървем от тая напаст " :lol: :lol: :lol: След това имам около 10-15 излета там със спининга и на тапи и на дъно дори но нъцки. Даже не ме и таксуваха :) :) :)
Сигурно и аз или не мога да ги ловя щуките или не ходя кадето трябва. За 1 година да имам не повече от 5 щуки в рамките на позволения размер !
Това е от мен ;-)
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Аз тази седмица направих един много интересен и невероятно резултатен експеримент.Тъй като до обяд само една маломерка хванах после седнах да мисля как да излъжа щуките.
Та взех една блесна(въртяща) с червено и бяло по нея с нейната си кука закачих едно рибе през главата(през очите по-точно) сложих един къс повод за дупката на куката а занего друга кука която сложих близо до опашката,рибето го хванах и му направих бразди с нож по тялото та да изпуска кръв миризма и някакви там рибешки мазнини тва стана към 5,30 до 7 часа бях хванал 15 броя разбира се ги пуснах щото бяха малки най-голямата 30 см но поне беше много резултатно. За сравнение още 2ма колеги имаше които хвърляха на тапи блесни воблери и нищо аз хвърлях до тях и хванах 4.
Системата може да се използва подобно на Драшкович(с подръпвания) или като въртяща блесна(с постоянно въртене) като и двете дават резултат :) а мисля че ако сложиме правилната блесна и атрактант бихме могли да хванем и Сом
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”