Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

лодка
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Презерватива е по-важен от секса?Спасителната жилетка е по важна от греблата .

За да не останем повече рибари отколкото риби в България: Kiss 'n Release!
http://www.youtube.com/watch?v=66sGSTZD ... _1UPUjx2SI
-
- разбира нещата
- ceno cenov
- разбира нещата
Re: лодка
Моита също сам си я правих. Небеше бързо и лесно щото я правя повече от година но за откриването ще е готова и ще и пусна снимки. Евала за мерака струва ми се че е много добра изработкаrumen_78 написа:Направих си лесно и бързо лодка. Има снимки в галерията ми. Ако има ентусиасти на тази тема , или въпроси да пишат !

- ceno cenov
- разбира нещата
и аз съм се захванал с правенето на лодка но съм още на етап планиране и разчертаване ако някой друг се интересува може да види http://www.motolodka.ru има добри планове и тънкости кои материали са предпочитани и т.н
Много добре сте решили колеги, да правите лодки не е лесна работа и изисква много време. Но защо не пробвате с малко по-нови материали, като епоксидна смола и стъклена вата. Композитните лодки не са новост, по леки са. по лестни за потдръжка, доста здрави и като хванеш цаката може да правиш много и много по хубави лодки. Дървото гние и изисква специална потдръжка.
Идете до някой строителен магазин и питайте колко ще ви струва 30-40 кг(може повече а може и по малко зависи колко голяма ще те) епоксидна смола и съответното количество нетъкан текстил от стъклена вата(както и тук има огромен избор, тъкан не тъкан, по дебел и по тънък).
Работи се лестно, ако знаеш какво правиш.
Аз лично само съм ремонтирал вече направена лодка от стъклопласт и не мога да ви дам съвети за конструкцията, но се занимавам професионално с разработка на композитни материали и тук мога да помагам.
Спорна работа
и винаги с кеф
Идете до някой строителен магазин и питайте колко ще ви струва 30-40 кг(може повече а може и по малко зависи колко голяма ще те) епоксидна смола и съответното количество нетъкан текстил от стъклена вата(както и тук има огромен избор, тъкан не тъкан, по дебел и по тънък).
Работи се лестно, ако знаеш какво правиш.
Аз лично само съм ремонтирал вече направена лодка от стъклопласт и не мога да ви дам съвети за конструкцията, но се занимавам професионално с разработка на композитни материали и тук мога да помагам.
Спорна работа

-
- и господ не е толокова добър
Аз с един приятел сме преправяли дървена.Цялата е напрвихме с епоксидна смола.Става лесно,един кат смола псле зебло и така докато постигните желаната дебелина.По този начин се прави нова от смола.Правиш скелета от материал който желаеш и после зебло и смола и т.н.Ако мога да помогна на някой да пише. 

- rumen_78
- научил се да хвърля
Аз замислям сега една комбинация от дърво и смола.С дървото (шперплат)ще докарам формата,а смолата и тъканта отгоре за здравина и устойчивост. Смо от смола не ми се ще да правя за да избегна правенето на калъп , а и самата работа с дърво ми доставя голямо удоволствие
, идеята обаче да се направи лодка въху лодка не е лоша, спестява доста

технологията е следната:
Прави се всичко от шперплат, после се облепва със стъкломат и епоксидна смола и след това се боядисва с боя която също е на основата на епоксидната смола. Стара технология единственото ново е стъкломата, може и без него особено ако е малка лодката и не се ползва често.
пс епоксидната смола е около 20лв за кило а стъкломата има с различна дебелина около 15лв за кв.м
Прави се всичко от шперплат, после се облепва със стъкломат и епоксидна смола и след това се боядисва с боя която също е на основата на епоксидната смола. Стара технология единственото ново е стъкломата, може и без него особено ако е малка лодката и не се ползва често.
пс епоксидната смола е около 20лв за кило а стъкломата има с различна дебелина около 15лв за кв.м