лодка

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Аватар
rumen_78
научил се да хвърля
научил се да хвърля

лодка

Мнение от rumen_78 »

Направих си лесно и бързо лодка. Има снимки в галерията ми. Ако има ентусиасти на тази тема , или въпроси да пишат ! :)
Последно промяна от rumen_78 на Пон Сеп 03, 2007 7:49 pm, променено общо 3 пъти.
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

Спасителната жилетка е по важна от греблата :roll: :!: .
На платено не одим !
Аватар
Smokey
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Smokey »

Спасителната жилетка е по важна от греблата .
Презерватива е по-важен от секса?
Изображение
За да не останем повече рибари отколкото риби в България: Kiss 'n Release!
http://www.youtube.com/watch?v=66sGSTZD ... _1UPUjx2SI
наблюдател
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от наблюдател »

Изработката изглежда перфектна. :smt023
По готов проект ли я правихте? Как се държи на вода?
Troli

Мнение от Troli »

Готина лодка сте направили!Евала!Защо не я направихте по-голяма?Дъното не е както трябва!Така плоско ли е по оригиналния проект? :roll: Чисто плоското дъно повишава триенето и увеличава съпротивлението на лодката и тя става бавна и трудна за управление!Вие как я усещате във водата? :wink: :?:
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Re: лодка

Мнение от ceno cenov »

rumen_78 написа:Направих си лесно и бързо лодка. Има снимки в галерията ми. Ако има ентусиасти на тази тема , или въпроси да пишат ! :)
Моита също сам си я правих. Небеше бързо и лесно щото я правя повече от година но за откриването ще е готова и ще и пусна снимки. Евала за мерака струва ми се че е много добра изработка :!:
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

С каква смола работи: епоксидна или полиестерна?
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Румба,моите поздравления за ентусиазма.Дано само да е стабилна и да ти върши работа :smt023
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Не искам да те обиждам , но въпреки това ще ти дам съвет, "Лакирай лодката с качествен лак или Antifauling , после си купи спасителна жилетка, не се качвайте по двама и не ходи с нея за риба."
Лодката е хубава като (ако) за първо творение, и ако е само първа стъпка добре ако ли не .... незнам :)
Аватар
rumen_78
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от rumen_78 »

благодаря на всички колеги за хубавите думи исъвети. пожелавам на всички успешно откриване на сезона и НАСУКА :) :) :)
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Mitak »

и аз съм се захванал с правенето на лодка но съм още на етап планиране и разчертаване ако някой друг се интересува може да види http://www.motolodka.ru има добри планове и тънкости кои материали са предпочитани и т.н
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Много добре сте решили колеги, да правите лодки не е лесна работа и изисква много време. Но защо не пробвате с малко по-нови материали, като епоксидна смола и стъклена вата. Композитните лодки не са новост, по леки са. по лестни за потдръжка, доста здрави и като хванеш цаката може да правиш много и много по хубави лодки. Дървото гние и изисква специална потдръжка.
Идете до някой строителен магазин и питайте колко ще ви струва 30-40 кг(може повече а може и по малко зависи колко голяма ще те) епоксидна смола и съответното количество нетъкан текстил от стъклена вата(както и тук има огромен избор, тъкан не тъкан, по дебел и по тънък).
Работи се лестно, ако знаеш какво правиш.
Аз лично само съм ремонтирал вече направена лодка от стъклопласт и не мога да ви дам съвети за конструкцията, но се занимавам професионално с разработка на композитни материали и тук мога да помагам.

Спорна работа :) и винаги с кеф
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Аз с един приятел сме преправяли дървена.Цялата е напрвихме с епоксидна смола.Става лесно,един кат смола псле зебло и така докато постигните желаната дебелина.По този начин се прави нова от смола.Правиш скелета от материал който желаеш и после зебло и смола и т.н.Ако мога да помогна на някой да пише. :wink:
Аватар
rumen_78
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от rumen_78 »

Аз замислям сега една комбинация от дърво и смола.С дървото (шперплат)ще докарам формата,а смолата и тъканта отгоре за здравина и устойчивост. Смо от смола не ми се ще да правя за да избегна правенето на калъп , а и самата работа с дърво ми доставя голямо удоволствие :smt024, идеята обаче да се направи лодка въху лодка не е лоша, спестява доста
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Mitak »

технологията е следната:
Прави се всичко от шперплат, после се облепва със стъкломат и епоксидна смола и след това се боядисва с боя която също е на основата на епоксидната смола. Стара технология единственото ново е стъкломата, може и без него особено ако е малка лодката и не се ползва често.

пс епоксидната смола е около 20лв за кило а стъкломата има с различна дебелина около 15лв за кв.м :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”