Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
bg42
новобранец
новобранец

Re: Риболова около Русе

Мнение от bg42 »

bachoivo написа:
bg42 написа:
bachoivo написа:След 10-тина мин. отпрашвам към Текето с основна цел да пробвам различните монтажи на фидера, а ако излезе и някоя риба още по-добре :D Инфо по-късно.

P.S. Сутрина (към 10-10:30) се разходих по Реката зад корабната. Голям вятър, вълни като на морето :) Имаше 2-3 човека, ам не видях някой да хване нещо. На ферибота дребосък дърпат хората-косатчета, костурчета и др. такива
тази заран на Текето-само вятар и вълни
Тъкмо се прибирам от там...и след обяд същата работа-ду'а, ду'а ама не на място :D :D 3 часа упорствах на фидер ама и бутване нямаше даже. После се преместих на малкото и опънах 6-така.....за 1 час 10-тина облеза и 2 попчета
днес никои още не се е похвалил-има ли слука няма ли? :ANAL:
Аватар
knbis
новобранец
новобранец

Мнение от knbis »

днес на текето от 14.00 до 15.30 една бяла рибка около 35 см. на туистер,естествено рибока си плува отново в езерото!
nas95
новобранец
новобранец

Мнение от nas95 »

Днес на Янтра - пълно капо. Нямаше нито 1 рибка в района. Нямаше и рибари. Дъно, плувка, фидер, спининг - НИЩО. Най вероятно преди нас са минали бракониери. Местните казват че имало токаджий в района. Просто няма друго обяснение. Поздрави :drinkers:
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

Добър ден и от мен, колеги :)
Та имам следната питанка: каква е ситуацията с платените любов в района тая година - Чифлика, Писанец, Цар Калоян, Юпер и др. знайни и незнайни обекти на риболовната страст. Наближава забраната, трябва да се проучат нещата :)
Мерси предварително!
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kutinchev »

Имам инфо за Балкански от собствениците:
Тази година са го зарибили и няма да се пуска за риболов.

Наслука на колегите!

П.С. svil - докладвай, какво направи на ферибота?
ribolovecaruse
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ribolovecaruse »

как е положението на ряхово колеги че несъм ходил от 10 дена ,дава ли си още рибки да направя един последен преди забраната
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

kutinchev написа:Имам инфо за Балкански от собствениците:

Наслука на колегите!

Не знам колегата svil какво е хванал, ама аз минах от там за 10-15мин в събота. Водата се е покачила - резонно след като качва Реката :) Хора имаше доволно, видях 2-3-4-5 извадени рибета - дребосък само (косатчета, костурчета, облез)
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
Аватар
svil
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от svil »

kutinchev написа: П.С. svil - докладвай, какво направи на ферибота?

Голям вятър. Аз все пак съм тръгнал за облес с основно 0,10, повод 0,08, кука 20 и плувка 0,3 г. Можеш да си представиш за какво гонене на такъма беше като се опитвам да хвърля. Издържах около час и половина и си бих камшика. За това време успях да излъжа 4-5 бройки. Половината ги засякох, другата въобще не разбрах че кълве. От там минах зад корабната. Мислех да похвърлям малко със спининга. Там вълни като тези в Япония. Вятър също ти го нач...ва до немай къде си. Не ми се прибираше и навръщане спрях на Лома да похвърлям малко. Не съм се надявал на нещо, просто исках да тествам новите воблери, че нямаха все още водна проба.

П.П Отбий се някоя сряда на Жорелата. Не сме се виждали от цял век. Ако решиш да мърдаш на някъде дрънкай за нещо съвместно.
Орлите може да летят на високо, но невестулките не ги кълцат в двигателите
на самолетите!
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

Дубрю тру, колегията :)
Пак имам една питанка - някой знае ли нещо за корекциите на р. Янтра в района на гр. Бяла. Има там няколко, ама така и не ми се е отдавала възможност да ги тествам :)
Не говоря за актуална информация, а по принцип дали излиза нещо там......интересно дали ще бъдат разрешени през забраната...
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lfc_boy »

Вчера ходих на Ряхово от към 13.00 до 18.00 пълна греда. :lol: Времето супер , няма вятър , няма вълни 17 гр. температура на въздуха.Едно косатче и една бабушка.Много рибари, към 15 човека и никой нищо.Иначе бях със същата захранка както преди 4 дена,но разликата е 5.500 кг риба :D :lol: ден със ден не си прилича.
Above us only sky
aspius
новобранец
новобранец

Мнение от aspius »

За старите корита на р. Янтра, т.н. "Корекции", мога да дам информация за тези в Община Ценово, но не и за тези около Бяла. Към настоящият момент са свободни за риболов,забранени са през забраната и основно се лови каракуда, не много едра.
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

lfc_boy написа:Вчера ходих на Ряхово от към 13.00 до 18.00 пълна греда. :lol: Времето супер , няма вятър , няма вълни 17 гр. температура на въздуха.Едно косатче и една бабушка.Много рибари, към 15 човека и никой нищо.Иначе бях със същата захранка както преди 4 дена,но разликата е 5.500 кг риба :D :lol: ден със ден не си прилича.
Тази риба вече е в Русе.
Изображение
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

lfc_boy написа:Вчера ходих на Ряхово от към 13.00 до 18.00 пълна греда. :lol: Времето супер , няма вятър , няма вълни 17 гр. температура на въздуха.Едно косатче и една бабушка.Много рибари, към 15 човека и никой нищо.Иначе бях със същата захранка както преди 4 дена,но разликата е 5.500 кг риба :D :lol: ден със ден не си прилича.
Е колега ти изтрепа рибата там, тя се наплаши и бяга само докато се появиш на брега :lol: :lol: Шегичка......нищо, другия път пак ще има :)
kasabinho написа:
Тази риба вече е в Русе.
А дано, ама надали....ще я тестваме събота и неделя :)
aspius написа:За старите корита на р. Янтра, т.н. "Корекции", мога да дам информация за тези в Община Ценово, но не и за тези около Бяла. Към настоящият момент са свободни за риболов,забранени са през забраната и основно се лови каракуда, не много едра.
Благодарско колега :)
bat_deso
новобранец
новобранец

Мнение от bat_deso »

kutinchev написа:Имам инфо за Балкански от собствениците:

Наслука на колегите!

Може би са имали на предвид, че ще го зарибяват тази година, но аз се набутах да отида до там на 25.03.2011(Петък) и беше източен.
famee
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от famee »

Колеги на ферибота как върви риболова ? Благодаря предварително
Хвани и пусни !
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”