Царевица vs Протеиново топче

Модератор: sapuna

Публикувай отговор

Коя стръв е по-резултатна?

Царевичката
185
84%
Протеиновото топче
36
16%

Общо гласове: 221

snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Малко нахално,но кой аромат от Карп Атак да поръчам :?: Или да пробвам и да разбера.Благодаря предварително :oops:
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Ми то няма голям избор...доколкото знам са два.Вземи и от 2та :wink: .

Но аз бих ти препоръчал другите топчета...предполагам http://www.***.com също :roll: .
За бракониерите само слънчаци :lol: !
Аватар
asenfisherman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от asenfisherman »

Определено топчетата на Христокарп са по-добрите,тия Карп Атак са нещо ялова работа :!:
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

www.***.com написа: За съвети трябва да кажеш още много неща: какво е дъното, каква е температурата на водата, играят ли някъде в близост шараните, каква е средната дълбочина на водоема и всичко каквото си научил за този водоем ако има такова. А иначе ако си купувал готови топчета от тия дето приличат на бонбонки и ги продават на бройка бъди сигурен, че НЯМА да хванеш шаран и по-добре не си давай парите за глупости. В горните и долните постове мисля, че ясно пише какви топчета трябва да се използват за да имаш успех където и да било по водоемите :wink:
Сега заради теб специално колега отделих време днес да нарисувам карта на водоема и да я опиша що годе какво знам за него - може и нещо да съм пропуснал но като се сетя ще добавя ! Моля да ме извините не съм голям ходожник и ако имам правописни грешки ми простете !Сега обаче преди това ще представя какви топчета ползвам !
(Ванилия-16мм )
Изображение

Изображение

Ето и картата :arrow:
Изображение

Тревата е сята с цел (храна на рибите )!(тревата е мотирало жито- повечето водорасли представляват това-на места са меки и се късат лесно на места има и по здрави ) жълтите и зелените линийки са папури !
Ако някой желае да пита нещо ...... да пита !

чакам предложения за тактика ! (захранка-монтажи-стръв ...)
Най често ползвам за монтаж Хеликоптер ! смятам че няма нужда да го описвам какво представлява ! ИМАнещо което ме притеснява при самозасичането ! но мисля че с остра и по тънка кука ще се оправи ?За стръв мисля че в по горните ми отговори съм писъл!
snegk

Мнение от snegk »

КАЛКАНЧО за едни и същи ли говорим,защото гледам в он-лайн магазина на Фишинг мания са няколко ароматаИзображение Изображение
[/img]http://shop.fishing-mania.com/pics/sh_bbcaramel.jpg[img][/img]http://shop.fishing-mania.com/pics/sh_bbcream.jpg[img][/img]http://shop.fishing-mania.com/pics/sh_bbspice.jpg нещо немага да ги искарам другите,но са 5 модела
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Преди имаше само Бърди и Фиш...за тоя период от годината може да опиташ с бърди или карамел...така поне бих направил аз ,но може да е грешно.Много зависи от водоема на 1 може да хванеш после на 3 да не хванеш...но asenfishermen има право...не че карпатак не ловят доказвали са се дори в израел :) .
наблюдател
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от наблюдател »

Ей, kalkan4o, ти трябваше да се пишеш sharan4o!
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Може би си прав...но първо започнах с морски риболов...нали съм морско чедо :D , но да не опорочаваме темата с нашия offtopic :wink: .
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от www.***.com »

Пробвай на местата където съм ги обозначил с червено.
Изображение

Иначе тези топчета на Джаксън са просто смешни и няма нужда да им отделяш време. Ако се решил да използваш топчета за стръв най-важното условие е да храниш със хубави топчета, а тези за стръв може и да са и тези от снимката :wink: Успех
ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
snegk

Мнение от snegk »

To работата е ясна,че не винаги ще хващам.Аз хвърлям една въдица на топче,една на суха царевица,и една на консерва царевица и каквото сабя покаже.Още веднъж благодарско :wink:
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

сега се връщам от язовира по горе и какво установих ... 1-та видица бе на топче др. 2 на суха царевица -първата вечер нищо .по обед на другия ден си смених мястото. На по плиткото кадето е обозначил голегата (местото по блиско до моята шамандура) смених и стъвта 2-въдици с царевички с аромат на мед и др. 1--топче . захранка никаква- резултат сутринта в 8 ч. 4 удара на царевичка (4 шаранчета по 700гр) и леко пипане на топчето към 10 ч. (извод : кой как може така ги хваща :wink: ) снимки нямам(рибетата са си при тяхните :) ) понеже апарата ми го донесоха като ме забираха от яз. но успях да направя една снимка- като събирах такъмите !
Аватар
asenfisherman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от asenfisherman »

Колега,два излета имам на водоем дето ловят рибите само на царевица и нямам пипане на топче.Едно на ръка е че изпробвам нови рецепти и нямам още увереност коя как работи,но те уверявам че до края на лятото там ще кълве повече на топчета отколкото на царевица :D . Гледам водоемчето е много хубаво,отедли му повече излети тази година като всеки път храниш поне с 1 кг. топчета и дръж на топче 2 от пръчките си и сам ще се убедиш как резултата ще се оправи,а и размера на рибите.Поздрави!
milo69
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от milo69 »

абе ловете си на царевичка, оставети ги тия протеинови и не знам си какви топчета-те са измислени да "ловят" рибари, не риби
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Колега явно си доста консервативен.Личи ти че си и доста скептично настроен към топчетата...разбирам те напълно и аз бях ,но откакто ми се случи човек на язовир да хване на топчета 5 риби а аз с чепаретата да не хвана нито една...разбрах къде е ключа за пещерата :D .

Някой ден сигурно ще ти се случи и на тебе :wink: .

Смятам че 1 въдица на топче и 2 на царевица или 2 на топче и 1 на царевица е перфектния вариянт.Не бива да се залага само на 1 стръв защото рибата доста често яде ,но не и това което и предлагаме и тогава идва ред на кое сети се сам 8) .
baskey
новобранец
новобранец

Мнение от baskey »

екзекутура виждал сам те някаде! относно царевица или топ4ета 4есно да си презная до сега не сам ползвал протеинови топ4ета но и царевицата ми вурши голяма работа! Доста добри улови сам имал на царевица !
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”