Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Лодки и сонари
naRiba.com

Форум

"Не" на гуменярките!
Модератори: emo vasilev, Кърцата
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
тарзан написа:Съгласен съм , че е по-добре да стоят надути / най-хубаво с азот/ но колесара си е голяма грижа.

И тука се ЧУДЯ и ПИТАМ за къкъв азот говориш колега като този газ едвали ще подобри еластичноста на Гумата от която е изработена лодката

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
- barutchiata ©
- Администратор
Според мен и надуваемите и твърдите лодки си имат предимства и недостатъци.Например най-голямото предимство на надуваемите е мобилноста.Можеш да я пуснеш на вода почити навсякъде.Лека е за пренасяне ,возиш си я в колата.Иначе трябва да се пази от убождане.Иван американеца си спука борда като си пренасяше багажа на Ивайловград с един шиш за шишчета.Като се извади от водата се мие ,после трябва да изсъхне преди да се сгъне.Едно време имах Ямаха 3м. и като ходих на Искър по за един ден бях полудял с това разгъване и сгъване.По доволен съм от твърдата си лодка.Имах Boston Whaler 4 м. .Единствения недостатък е,че не е толкова мобилна и не може да се спусне с колесара от къде да е.И като се има в предвид ,че я теглих и спусках с пежо 205. Иначе има повече място в лодката,няма проблеми с обождане,нисък борд, супер устойчива при изправяне на борда,и да се среже на две лодката пак не потъва,по бавно снася на дрейф,вадиш я от водата и тръгваш.Най- добре е човек да си има една твърда и една надуваема и да си решава според случая.
И нека под надуваема лодка да се разбира наистина такава е не галош.
И нека под надуваема лодка да се разбира наистина такава е не галош.
Значи за азота да кажа, азота не е студен а инертен(т.е. не е реакционноспособен) газ и е газовата форма на така известния течен азот , но това е несщо съвсем различно. В атмосферата е около 70% азот.
Единственното преимущество е , че като надуваш с азот избягваш вкарването в бордовете на влага , кислород(води до стареене на полимерните материали) и там каквито искаш други глупости.А всъщност товае целта.А температурни разлики кой знае какви няма да има .
Това е общо взето което мога да кажа.
т.е. има смисъл да се надува с азот но не е задължително понеже полимерните надувни лодки от ново поколение са си доста издържливи на климатични условия.
Единственното преимущество е , че като надуваш с азот избягваш вкарването в бордовете на влага , кислород(води до стареене на полимерните материали) и там каквито искаш други глупости.А всъщност товае целта.А температурни разлики кой знае какви няма да има .
Това е общо взето което мога да кажа.
т.е. има смисъл да се надува с азот но не е задължително понеже полимерните надувни лодки от ново поколение са си доста издържливи на климатични условия.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Имах предвид твърдите лодки без кил който всички виждаме да сеФуцата написа:Какво имаш в предвид под"Всичко друго" Ивак???Ivak написа:И аз предпочитам твърдите лодки (ловя 10-тина пъти годишно от лодка), но с дължина над 3,5 метра и задължително с кил.
Всичко друго е един леген в който като пръднеш и може да се захлюпиш :![]()
пренасят върху тавани на коли и да се продават за под 1000 лв