"Не" на гуменярките!

Всико за лодките сонарите и атрибути към тях.

Модератори: emo vasilev, Кърцата

Публикувай отговор
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

И аз предпочитам твърдите лодки (ловя 10-тина пъти годишно от лодка), но с дължина над 3,5 метра и задължително с кил.
Всичко друго е един леген в който като пръднеш и може да се захлюпиш :lol: :lol: :lol:
Фуцата
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Фуцата »

Ivak написа:И аз предпочитам твърдите лодки (ловя 10-тина пъти годишно от лодка), но с дължина над 3,5 метра и задължително с кил.
Всичко друго е един леген в който като пръднеш и може да се захлюпиш : :lol: :lol:
Какво имаш в предвид под"Всичко друго" Ивак??? :lol:
AAAAAA
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от AAAAAA »

Ми под 3.5 м...........нещо като на някои КОЛЕГИ тук. :lol: :lol: :lol:

ФУЦА,ти какво караш?Пак някоя "ЛЕВАШКА" работа а? :wink:
Не дърпай ...... за ......
тарзан
новобранец
новобранец

Мнение от тарзан »

Отговори ми,защо много колеги си качват на колесара,гумените лодки? :roll: :?:[/quote]
Защото много ги мързи да разпъват и после да сгъват .
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

не е вярно това
надуваемите лодки от нво поколение се запазват много по дълго време читави ако бъдат постоянно надути, така могат да те изкарат до живот теоритично
тарзан
новобранец
новобранец

Мнение от тарзан »

Съгласен съм , че е по-добре да стоят надути / най-хубаво с азот/ но колесара си е голяма грижа.
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

тарзан написа:Съгласен съм , че е по-добре да стоят надути / най-хубаво с азот/ но колесара си е голяма грижа.
:smt017 Би ли разяснил защо с АЗОТ........това е вид студен газ :smt017 нещо не схващам :oops:
:shock: Това което знам аз е че азот за надуване се ползва при гумите на товарните камиони или по точно само на ремаркето а не на влекачите понеже ремаркето е с барабанни спирачки и азота служи за охлаждане на самите барабани за да не се получава пренагряване и разпадане на гумата от каркаса :wink: всички сми виждали по пътищата отделени протектори на гумите от основното тяло :roll: При автомобилите е супер тъпо да се пълнят гумите с азот (макар, че има някаква мода такава) понеже каучука, селиката и другите материали използвани в изработката им - са конструирани така, че гумата започва да изпълнява отлично своето предназначение чак когато загрее до подходящо температурно съотношение спрямо настилката! :smt017 Имам предвид спирачен път, еластичност на материала при завой и потегляне и тн.

И тука се ЧУДЯ и ПИТАМ за къкъв азот говориш колега като този газ едвали ще подобри еластичноста на Гумата от която е изработена лодката :?: според моето скромно мнение износването на лодката се ускорява ако вътрешната температура на тялото е постоянно различна от тази на околната среда :wink: а може и да греша.........
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Според мен и надуваемите и твърдите лодки си имат предимства и недостатъци.Например най-голямото предимство на надуваемите е мобилноста.Можеш да я пуснеш на вода почити навсякъде.Лека е за пренасяне ,возиш си я в колата.Иначе трябва да се пази от убождане.Иван американеца си спука борда като си пренасяше багажа на Ивайловград с един шиш за шишчета.Като се извади от водата се мие ,после трябва да изсъхне преди да се сгъне.Едно време имах Ямаха 3м. и като ходих на Искър по за един ден бях полудял с това разгъване и сгъване.По доволен съм от твърдата си лодка.Имах Boston Whaler 4 м. .Единствения недостатък е,че не е толкова мобилна и не може да се спусне с колесара от къде да е.И като се има в предвид ,че я теглих и спусках с пежо 205. Иначе има повече място в лодката,няма проблеми с обождане,нисък борд, супер устойчива при изправяне на борда,и да се среже на две лодката пак не потъва,по бавно снася на дрейф,вадиш я от водата и тръгваш.Най- добре е човек да си има една твърда и една надуваема и да си решава според случая.
И нека под надуваема лодка да се разбира наистина такава е не галош.
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Ачо за гумите мисля,че ги надуват за да не гърмят а да издишат бавно.А за лодките понеже въздуха при нагряване се разширяваи може да гръмне от слънцето.Азота явно има други свойства. :wink:
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Значи за азота да кажа, азота не е студен а инертен(т.е. не е реакционноспособен) газ и е газовата форма на така известния течен азот , но това е несщо съвсем различно. В атмосферата е около 70% азот.
Единственното преимущество е , че като надуваш с азот избягваш вкарването в бордовете на влага , кислород(води до стареене на полимерните материали) и там каквито искаш други глупости.А всъщност товае целта.А температурни разлики кой знае какви няма да има .
Това е общо взето което мога да кажа.
т.е. има смисъл да се надува с азот но не е задължително понеже полимерните надувни лодки от ново поколение са си доста издържливи на климатични условия.
тарзан
новобранец
новобранец

Мнение от тарзан »

Азота е газ , който не се свива и разширява при температурни промени и осигурява постоянно налягане, така не ти се налага да помпаш сутрин и да спадаш в жегата .
Troli

Мнение от Troli »

Помпане му е майката!Добре,че имам компресорче и твърда лодка!Баруте,без да искам съм достигнал до същата позиция! :wink: :D
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Фуцата написа:
Ivak написа:И аз предпочитам твърдите лодки (ловя 10-тина пъти годишно от лодка), но с дължина над 3,5 метра и задължително с кил.
Всичко друго е един леген в който като пръднеш и може да се захлюпиш : :lol: :lol:
Какво имаш в предвид под"Всичко друго" Ивак??? :lol:
Имах предвид твърдите лодки без кил който всички виждаме да се
пренасят върху тавани на коли и да се продават за под 1000 лв :D
Troli

Мнение от Troli »

Аз не съм против надуваемите лодки изобщо,а само за риболова на сом на кльонк.Не са практични! :roll: :wink: А защо им слагат по 15-20 коня двигатели,пак не ми е ясно?Някаква мода е сигурно.Аз лодките ги ползвам да ловя риба,а не да се състезавам! :wink: :D :D :D
Фуцата
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Фуцата »

Troli написа: А защо им слагат по 15-20 коня двигатели,пак не ми е ясно? :D :D :D
Само това да не ти беше ясно да ти обяснява човек :lol: :lol: :lol: Много хора се опитаха да ти обяснят това онова но ти не приемаш Саше. :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Лодки и сонари”