Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Как си правя лодка
Модератор: emo vasilev
- pezz
- вече хвърля и на тежко
Re: Как си правя лодка
Няколко дни поработих над лодката и вижте какво се получи до тук.
Двойното дъно е готово.

А това са страниците.Отворите са за по лесно прекарване на кабели и жила до двигателя.

И предницата:

Двойното дъно е готово.
А това са страниците.Отворите са за по лесно прекарване на кабели и жила до двигателя.
И предницата:
ЗА ДОБРИЯ ШОФЬОР ЛОША КОЛА НЯМА
Не знам как си подсилил палубата в носовата част и колко дебел шперплат си сложил.Но неминуемо ще ти ке наложи да ходиш по нея, така че я подсили добре.Не е зле да я направиш леко изпъкнала в средата, така водата ще се оттича, а и я подсилва в известна степен.
- pezz
- вече хвърля и на тежко
КАЯ написа:Не знам как си подсилил палубата в носовата част и колко дебел шперплат си сложил.Но неминуемо ще ти ке наложи да ходиш по нея, така че я подсили добре.Не е зле да я направиш леко изпъкнала в средата, така водата ще се оттича, а и я подсилва в известна степен.
Шпертплата е същия-6мм.от долу съм подсилил с летви 60х30мм и 30х30.Стъпвам си съвсем спокойно от горе.Имам лека извивка на пред.

Ето как изглежда вече предната част.Това го подротвям за управление(рул).

И задния спойлер вече облечен със шпертплат

-
- научил се да хвърля
за спойлера малко съм против,аз го махнах моя от лодката, пречеше ми много на риболова
-
- научил се да хвърля
това лепило-в бялото шише какво е?не е ли тип D-4?
- pezz
- вече хвърля и на тежко
Ето го лепилото

А спойлера може да го махна по всяко време.

А спойлера може да го махна по всяко време.
-
- научил се да хвърля
лепило за вода и море еD-4
това което си използвал е за влага но мисля че няма да е проблем ако си направил добр и чисти снадки
това което си използвал е за влага но мисля че няма да е проблем ако си направил добр и чисти снадки
Също и на Соудал има такова полиуретаново Д4.18 лв. опаковка.
-
- вече хвърля и на тежко
Тука е хубаво да направиш един спойлер нагоре,да не те залива вода от вълните и пръските.Ето как изглежда вече предната част.Това го подротвям за управление(рул).
![]()
Колкото до спойлера(не знам за какъв тип риболов готвиш лодката),но си мисля,че ще ти пречи.И задния спойлер вече облечен със шпертплат
Един съвет докато си още на фаза лепене,помисли и за тента,лятото на вода слънцето пече постояно.
- justinian
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колега pezz, провери си и-мейла.
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Да,ама тук го вземам на 12 и кусур от магазина.КАЯ написа:Също и на Соудал има такова полиуретаново Д4.18 лв. опаковка.
Препоръчвам го де.Писал съм за него в моята тема.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Явно търговията е блага работа. 

- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Колега Pezz тя лодката направо яхта стана. Браво за постоянството.
- pezz
- вече хвърля и на тежко
Еее трябваше май да кръстя темата "как си правя яхта"
Майтап бе.
Радвам се,че ви харесва.
И така продължавам.През последните 2-3 седмици нямах много време за лодката но ето какво свърших:

Вече всичко е облепено с 3-слоя стъкломат.А ето и какви седалки си направих(е на са завършени но съм ги почнал)

Взех скелета на тези столве

Заварих им планки на краката

и грундирах

после изрязах седалка и облегалка от шпертплата и отгоре стъкломат.

Мисля,че като се боядисат ще станат добре.
Вече започвам да се оглеждам за двигател,само че парите все не стигат,но ще търся нещо евтино

Майтап бе.
Радвам се,че ви харесва.
И така продължавам.През последните 2-3 седмици нямах много време за лодката но ето какво свърших:
Вече всичко е облепено с 3-слоя стъкломат.А ето и какви седалки си направих(е на са завършени но съм ги почнал)
Взех скелета на тези столве
Заварих им планки на краката
и грундирах
после изрязах седалка и облегалка от шпертплата и отгоре стъкломат.
Мисля,че като се боядисат ще станат добре.
Вече започвам да се оглеждам за двигател,само че парите все не стигат,но ще търся нещо евтино

- krokibg
- учете се от него
Колега Pezz,лодката малко по-малко става.Има обаче няколко неща които си пропуснал а те са важни.Лошото е че ако не ги направиш сега,после ще се сещаш за мен и ще се псуваш.Всяка лодка щом е на вода,рано или късно се пълни.Може да си мислиш че като я запечаташ от всякъде,и проблема ти приключва,но не е така.Никъде не споменаваш как ще я отводняваш.Ако не дай си боже лодката се напълни с мода,двойното дъно събира поне 500-700литра вода,може и повече.Не е лошо да си инсталираш една одводняваща помпичка на 12 волта,която да е с по-голям дебит.Инсталираш я на дъното на 1,5см от него,взимаш си хубав маркуч - качествен,инсталираш щуцер отстрани на лодката и свързваш като си оставиш кабели да ти стигат до кормилото.Като гледам си от Твърдица,ако лодката е за язовири,ще имаш пролем с високите като на яхта бордове при тролинг
Ще ти е много-много неудобно да акостираш на брега,особенно когато си сам.Докато носа ти опре брега,да спреш мотора да се покатериш на предната плоскост и да скочиш на брега,лодката ще е на метър от брега,освен ако не е заседнал на плитко.Но дори тогава,ще виждаш много зор,докато вкараш отново лодката на дълбоко,да запалиш мотора и безопасно да отплуваш на вътре,без да строшиш перката в камъните на дъното.Не искам да те мисля също,когато си акостилал и от към водата духа вятър към брега,Дори със още хора да си,просто с тези високи бордове и нос,не ми се мисли какви акробатични номера трябва да правите за да те бутне навътре и да се качи,което така на пръв поглед за мен ще е почти равно на подвиг.Ако ще плаваш само в дълбоки води,няма проблем,ще акостираш настрани.Пиша тези неща,и ако се замислиш малко и се допиташ до хора ползващи лодки от дълго време,ще разбереш че има право.Хората когато правят лодки,винаги имат тръба,която е за отводняване и ако съм на теб,бих помислил по този въпрос.Запомни,ако не го направиш,ще дойде момент в който ще се сетиш за написаното от мене.Водата е коварна,кондензи,влаги и други,няма да се усетиш как ще ти се напълни лодката с вода и когато е запечатана,трудно ще я отводниш,няма запечатване,водата ще си намери от къде да влезе !!!Иначе,лодката я правиш с мерак,гледаш да си направиш удобства и да е красива,обаче добавките ще я красят но ще ти пречат.Поправи грешките сега,преди да е станало късно и доста труд да ти е отишъл на вятъра.Обърни внимание и на отвора които си оставил отпред,където ще ти е спалното,нали разбираш че щом завали,водата ще отиде първо в най-ниската част,така ще се окаже че ако вънка вали,като се събудиш сутринта ще си имаш живарник направо в спалнята.Помисли по тези въпроси и дано съветите ми да са ти от полза.Кефя се на ентусиязма ти,майсторлъка и търпението,които си вложил в това корито.Поздрав !!!

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!