Спининг макари - кой, какво развърта ???

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
takezo
разбира нещата
разбира нещата

Re: Спининг макари - кой, какво развърта ???

Мнение от takezo »

sandista написа:...
Въпросната макаричка Иво я закупи преди броени дни - става...

Става ?

Само толкова ли ?
Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
Аватар
handycam
новобранец
новобранец

Мнение от handycam »

1. Shakespeare Pflueger Trion GX-7
PTSR-1.jpg
PTSR-1.jpg (30.97 KiB) Преглеждано 3103 пъти
2. Shimano Seido 3000SFA
index.jpg
index.jpg (4.7 KiB) Преглеждано 3103 пъти
3.Daiwa Exceler 3000
index1.jpg
index1.jpg (4.23 KiB) Преглеждано 3103 пъти
Аватар
f1team
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от f1team »

Павел Иванов написа:f1team , малко ти ремонтирах снимките че бяха "невидими" :wink:
Благодаря за ремонта :)
Ще си позволя да дам два съвета:
Първият е по темата - ако може да триеш всички въпроси от рода на "препоръчайте нещо" и "това става ли", за да не заприлича и тази тема на почти всички други, т.е. и нея да окъкаме (както темата на Сестрата за Достъпните спининг въдици), както и постове само със снимки без никакви обяснения за съответната макара. Снимки можем да гледаме и в он-лайн магазините. Който има въпроси за някоя макара да пита ползвателя й на ЛС.
Вторият е за форума като цяло - ако е възможно, когато се пита или пише за някакъв такъм да се изписва марката и модела, а не само да се постват линкове, защото така едни и същи неща се коментират многократно, но в търсачката не излиза нищо за съответния продукт.
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

f1team написа:
Ще си позволя да дам два съвета:
Първият е по темата - ако може да триеш всички въпроси от рода на "препоръчайте нещо" и "това става ли", за да не заприлича и тази тема на почти всички други, т.е. и нея да окъкаме (както темата на Сестрата за Достъпните спининг въдици), както и постове само със снимки без никакви обяснения за съответната макара. Снимки можем да гледаме и в он-лайн магазините. Който има въпроси за някоя макара да пита ползвателя й на ЛС.
Вторият е за форума като цяло - ако е възможно, когато се пита или пише за някакъв такъм да се изписва марката и модела, а не само да се постват линкове, защото така едни и същи неща се коментират многократно, но в търсачката не излиза нищо за съответния продукт.
аз съм съща за това ,можеш да изтриеш и този ми пост :)
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

f1team написа:...Ще си позволя да дам два съвета:...
Ок ! На тоя етап какво ще направя ? Оставям каквото е писано тъй като очаквам всички пуснали само снимки на макарите си ( включително и аз :oops: ) да ги презентират в най-скоро време . Презентацията би трябвало да е в основата на това как макаретата се държът при спинингов риболов а не само на база "тва си имам , тва показвам , ако и да не го ползвам за туй" . Ще помоля питащите да питат на база показаните модели щото пък с варианта питане на ЛС уеко се обезмисля темата и би трябвало да я преместя в друг подфорум па там да я мисли друг колега .

Тъй добре ли е кат варянт ?
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

Павел Иванов написа:
f1team написа:...Ще си позволя да дам два съвета:...
Ок ! На тоя етап какво ще направя ? Оставям каквото е писано тъй като очаквам всички пуснали само снимки на макарите си ( включително и аз :oops: ) да ги презентират в най-скоро време . Презентацията би трябвало да е в основата на това как макаретата се държът при спинингов риболов а не само на база "тва си имам , тва показвам , ако и да не го ползвам за туй" . Ще помоля питащите да питат на база показаните модели щото пък с варианта питане на ЛС уеко се обезмисля темата и би трябвало да я преместя в друг подфорум па там да я мисли друг колега .

:smt109 става :)
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
Аватар
f1team
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от f1team »

Павел Иванов написа:
В тебе са и ножа и сиренето ;)

Добре е
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
Аватар
Румбата
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Румбата »

rumbata написа:
То с много пари всеки знае - Дайва
Санде , не дълбай с длетото тънко по това сърце - остави таз рана ,нека зарастееее ......!!!

На въпроса :
1. за среден спининг -Шимано Ултегра 3000 SD14F , 4.8:1 / 4+1 лагера и влакно Беркли fire line braid - 0.14 moss green .
Изображение
Чудесна макара за ML и M спининг ловене !!! Реди прекрасно влакното и никога не ми е правила бради или да се оплита . Способна и силна макара с чудесен ход ,без луфтове и тропане.Всеки риболов с нея е един малък душевен оргазъм .

2.за щуколов - Тика Сплендор SJ 3500 преден аванс ,5.2:1 , 6 лагера и влакно Беркли whiplash 30lb / 0.10 мм. зелен
Изображение
Макара доказала себе си в боя многократно! Силна,надеждна,непретенциозна и без луфтове и тропане.На шега я наричам - лебедката ! Прекрасно навива влакното . Има много резерв от мощност,което е установено при лов на едри екземпляри!

3.за Дунава - Ава Шима Пулс HZ 3000 преден аванс, 4.9:1, 9+1 лагера и монофил "Мичел" Catch Spining Lancer 0.24/4.1 кг./ 9.1 либри.
Изображение
Голяма макара за голяма река.Нека се заяждат за марката / че е катър/ ,но на мен ми е на сърцето.Реди безупречно влакното и се справя добре със задачата си .Липсват луфтове и тропане . Макар да нямам трофейни улови с нея ,се усеща ,че макарата има потенциал.

П.П. Извинявам се за повторението ,но ми липсват под мнението бутоните "промени" и " изтрий" . Ще помоля модератора да унищожи първият ми пост !!!
Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Румба , молбата ти е удволетворена :D

Та тъй !

Както споменах за УЛ спининг ползвам Daiwa Luvias с тяло на 1003 като на него ползвам шпули от размер 1003 и 2004 .

Изображение

При тегло от 170гр. с шпула 1003 и 174гр. със шпула 2004 това е една перфектна макара за УЛ спининг . Балансира се перфектно с леки пръчки . Реди влакното без никакви забележки без значение дали е моно , флуоро или брейд .

Изображение

Макарето каквото и да го правиш просто си работи при това отлично . За около четири години ползване зиме и лете , в сняг , лед , тиня и прах , дъждове поройни и пр. До сега не съм я смазвал нито веднъж , а почистването което съм и правил два /три пъти е било да я измия под течаща вода . За разлика от основните си конкуренти Shimano Cardiff AREA 1000S и Shimano 09 Twinpower Mg 1000S е силно "дуракоустойчива" . Няма нужда да се пази от намокряне , овъргалване в пясък , тиня и пр. При съпоставка с посестримите си произведени вече в Япония - Daiwa 08 GEKKABIJIN 2004 и Daiwa Presso 1003 има преимуществото че е със стотина долара долара по-евтина без да им отстъпва по нищо друго . За предназначението си , УЛ спинингова макара , лично според мен е може би най-доброто решение цена / качество .

За другите ми макарета по-натам :wink:

Павел Иванов
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Тъй , да довърша на бързо :D

Универсални макари които "развъртам" :

Daiwa SOL 2000 и 2500

Изображение

Лично според мене това е първият модел на Дайва от който нагоре би трябвало да се обърне внимание на марката когато иде реч за спинингов риболов . Под него има и не лоши модели но пък има една купчина качествени макарета на други фирми които също заслужават внимание и колкото по-надолу в ценовият клас падаме , толкова повече купваме Дайви само заради името на фирмата и нищо друго като плюсове . Лично на мен варианта 2500 по-ми допада най-малкото заради по-широката шпула при почти еднакво тегло с размер 2000 . Показателно е че при положение че е вече доста стар модел , не произведен в Япония , цената му се държи на едно място от много години а в Ибейката даже се повиши за разлика от други марки и модели в класът . Преимущество пред произведената в Япония Кладия са двете шпули . Една много здрава , непретенциозна , универсална спинингова макара .

Daiwa Certate 2500

Изображение

Класическата Дайва която просто работи . Вариш я , печеш я , тя си работи при това перфектно . Ако човек събира по некой лев с цел да се оборудва с една макара от марката и да я ползва дълго , много дълго време без да помисля да събира за друга или да я сменя то бих му препоръчал именно Сертейт .

Макарето ми за "силов" риболов - Daiwa Certate Hyper Custom 2500R

Изображение

Механизъм на Салтига в тялото на Сертейт при това при размер 2500R имаме механизъм на макаре 3000 в тяло на 2500 като всичко до тук ни дава една невероятно мощна но за сметка на това доста лека макара . Макарето е доста по-евтино от Салтигата но неотстъпващо и почти по нищо даже имащо някои предимства особено във варианта по-лек силов риболов . Съпоставена с основните си конкуренти - Shimano Stella SW , Van Staal VSB , ZeeBaaS , Accurate TwinSpin , имаме макаре с много по-плавен ход от тях , отлично редене и доста по-леко в съответният размер .

Та тъй , показаните от мен макари да не се приемат за резус или дЪ фърст щото "разни хора , разни идеали" . Спрял съм се на тези модели на база доста минали ми през ръцете макарета и на Дайва , и на Шимано и на една купчина други марки . Покриват изцяло всичките начини на спинингов риболов които практикувам . Нямам против да отговарям на колегите относно качествата на макаретата през моят поглед като предпочитам ако има такива питания да стават тук а не на ЛС та да не се налага да хротувам за едно и също нещо по еН пъти а и така и други колеги интересуващи се нещо по моделите ще имат възможност да го прочетат без да питат .

Давайте с вашите презентации а аз ще следя темата да не премине във вариант "пишкомерене" щот няма сми и тъй :D

Павел Иванов
tct

Мнение от tct »

Следвайки съветите на Модератора П.И. оставих Daiwa Exceler 2000 за риболов на плувка :wink: и взех Phflueger President 2 броя,засега не са дали проблеми,за бъдеще незнам.
Phflueger President.jpg
С тази мятам най малките воблерчета и блеснички,с голямата другите. :D
Osi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Osi »

Mitchell - MAG-PRO LITE хубава макара, но за спининг според мен има един кусур, който не е болка за умиране - предавателно отношение 6,2:1. Според мен по-удачния вариянт е Pflueger Patriarch - http://www.pfluegerfishing.com/products ... s.php?p=44 - при нея предавателното отношение е 5,2:1, цената близка до тази на MAG-PRO, но я няма в Бг.
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Прекрасно ревю гусин Иванов !
Аз да запитам само, въпросния Лувиас не шуми ли леко, едно леко съскане ? Две съм въртял и двете леко свистят кат чи ли ? :roll:
Аз бих предпочел пред Лувиаса един Gekka Bijin MX 2004,който е с 100$ по-евтин ;) (но всичко е въпрос на вкус).
За останалите макари няма какво да говорим ;)
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

sandista написа:...Аз да запитам само, въпросния Лувиас не шуми ли леко, едно леко съскане ? ...
Съска , съска , колко да съска :roll: Ти ако чуеш Хипер Къстъма как дрежди :lol: :lol: :lol: Инак прав си относно това :
sandista написа:...(но всичко е въпрос на вкус)...
Най-малкото аз примерно не бих заложил на откровено плувкарски макари , какъвто е упоменатият от теб Gekka Bijin MX 2004 и Daiwa Presso IPRIMI , за спинингов риболов . Не друго ами тука отиваме как във варианта SOL / Exceler , вторият е идеален за плувка примерно :wink:

пп - не съди по една макара само от първо впечатление :wink:

Павел Иванов
dobrikk
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dobrikk »

Няма да слагам снимки, защото ги има.
Въртя с един Zauber 1000 за по-лек и средно лек (колкото и да е лек) спининг и с един Pflueger President 6725 за най-лек (само с монофил). Довлен съм и от двете макари и ги препоръчвам. За БГ условията мисля, че са повече от достатъчни.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”