Къде се намирам:
Рибите
За рибите по света и у нас
naRiba.com

Форум

Щука на петия етаж
Модератор: emo vasilev
Re: Щука на петия етаж
Привет колега и поклон от мен. Следя темата още от самото начало с голям интерес. Всичко до този момент ми е като във филм. Този филм, обаче ме изпълва с възхищение
. Неонки, хелери, гупи и т.н. .... модели рибки в апартамент - да, виждал съм и съм гледал преди години, но този красив хищник .....
- и то в аквариум от излюпването до този момент - не съм виждал, а и в апартамент ....
. Така че, едно голямо до земята от мен - уважение и поклон. И за теб, и за семейството ти.
Мен ще ме изхвърлят от апартамента, ако го направя
. Смятах набързо времето от излюпването до днес - (ако не съм се заблудил нещо - от 29.03. до 05.04.2011). Искам да те питам: Колко са като размер красивите 'гадинки' към днешна дата (около ... см.)? Просто ми е любопитно за този период - колко са порастнали?
Захрани ли ги вече? Да са живи и здрави - големи да порастнат и много да те радват. Да ти се отблагодарят достойно за грижите. Желая ти много положителни емоции и УСПЕХ

Захрани ли ги вече? Да са живи и здрави - големи да порастнат и много да те радват. Да ти се отблагодарят достойно за грижите. Желая ти много положителни емоции и УСПЕХ

Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Вече са 2-2,5 см, От излюпването(1-3/04) до сега това е повече от двойно увеличение.Кеф ми прави да ги гледам как кльопат артемиятя - някои стоят на място и само щракат с глава на ляво, на дясно, а други със засилка атакуват точно като големите. Толкова малки, а вече италианци, дето се вика.Голяма паплач са, може би повече от 1000jagger1 написа:Привет колега и поклон от мен. Следя темата още от самото начало с голям интерес. Всичко до този момент ми е като във филм. Този филм, обаче ме изпълва с възхищение. Неонки, хелери, гупи и т.н. .... модели рибки в апартамент - да, виждал съм и съм гледал преди години, но този красив хищник .....
- и то в аквариум от излюпването до този момент - не съм виждал, а и в апартамент ....
. Така че, едно голямо до земята от мен - уважение и поклон. И за теб, и за семейството ти.
Мен ще ме изхвърлят от апартамента, ако го направя
. Смятах набързо времето от излюпването до днес - (ако не съм се заблудил нещо - от 29.03. до 05.04.2011). Искам да те питам: Колко са като размер красивите 'гадинки' към днешна дата (около ... см.)? Просто ми е любопитно за този период - колко са порастнали?
Захрани ли ги вече? Да са живи и здрави - големи да порастнат и много да те радват. Да ти се отблагодарят достойно за грижите. Желая ти много положителни емоции и УСПЕХ![]()

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Страшни са зверовете
Имаш ли представа, каква част от яйзата се излюпиха?

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
По моя преценка около 30-40% се излюпоха. Голям проблем беше отделянето на мъртвите зърна, за да не развалят водата. След втория ден мъртвите почнаха да побеляват, на вид и по размер са точно като кускус.Отделях ги със стъклена тръбичка, но беше голяма мъка. На третия ден си играх 3 часа и пак останаха доста мъртви.Всъщност от цялата история това беше най-трудния моментchirusa_bg написа:Страшни са зверовете![]()

Последно промяна от Rado1969 на Сря Апр 06, 2011 8:53 pm, променено общо 1 път.
Днес забелязах, че зочнаха да се атакуват една друга, хей така зе идеята само. Вече почнаха да им се оформят гадните муцуни
, до сега си бяха съвсем обикновенни рибкил
Така че денят за зарибяване е определен- събота,тази

- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Дано оцелеят всичките.Rado1969 написа:Днес забелязах, че зочнаха да се атакуват една друга, хей така зе идеята само. Вече почнаха да им се оформят гадните муцуни, до сега си бяха съвсем обикновенни рибкил

ще оцелеят, оптимист съм, в добра форма са. За гьола който съм избрал стигат и 10-20 % да оцелеят. Условията там са отлични - 70% е камъш и единствената риба там в момента е маломерна каракуда в неограничени количества, а и района е щукарски.....Вуйчо-Ваньо написа:Дано оцелеят всичките.Rado1969 написа:Днес забелязах, че почнаха да се атакуват една друга, хей така зе идеята само. Вече почнаха да им се оформят гадните муцуни, до сега си бяха съвсем обикновенни рибки.
Така че денят за зарибяване е определен- събота,тазиА на теб ти пожелавам да хващаш от тях и като станат по 5+ кг.
![]()
![]()
Поздрави!!!

- трапера
- сериозен играч
Днес е събота. Пусна ли вече зверчетата?
лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
Да, пуснах ги, но днес...успешно.........!!!!!??????трапера написа:Днес е събота. Пусна ли вече зверчетата?

Деня започна със сутришно подхранване. Това е кльопачката.. артемията... червенее
Последни снимки от терасата....
Следва товарене на колата, новата дето я имам от 2 дена и газ към заветния гьол....
Пристигане,без жертви и понеже водата беше с 3-4 градуса по-ниска се наложи темпериране известно време.....
След десетина минути дойде момента.......

И така...чудото стана.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Новият им дом, дали е добър а.....??
Дето се вика - КРАЙ НА 1-ва част

Обратно по колите
Та така..........

Желая ти след време да береш плодовете на труда си, а и мъничките рибоци да разкажат за теб на големите си сестри и дядовци, които пък да ти благодарят на въдицата

Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
- Angel_d4
- вече хвърля и на тежко
Поздрави колега!!! Дано малките зверчета оцелеят и след годинка две да ти се отплатят за жеста и да ти вдигат адреналина 

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Браво колега, перфектно се погрижи за гадинките от началото до края 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
Евала

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
- koda33
- разбира нещата
браво колега , направо се покланям пред това което напрви
, и да ти е честита новата кола)))

Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"