Щука на петия етаж

Всичко за рибите.Външни белези,хранене,ареал на отделните видове.

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Re: Щука на петия етаж

Мнение от jagger1 »

Привет колега и поклон от мен. Следя темата още от самото начало с голям интерес. Всичко до този момент ми е като във филм. Този филм, обаче ме изпълва с възхищение :rolleyes: . Неонки, хелери, гупи и т.н. .... модели рибки в апартамент - да, виждал съм и съм гледал преди години, но този красив хищник ..... :?: - и то в аквариум от излюпването до този момент - не съм виждал, а и в апартамент .... :D . Така че, едно голямо до земята от мен - уважение и поклон. И за теб, и за семейството ти. :prayer: Мен ще ме изхвърлят от апартамента, ако го направя :lol: . Смятах набързо времето от излюпването до днес - (ако не съм се заблудил нещо - от 29.03. до 05.04.2011). Искам да те питам: Колко са като размер красивите 'гадинки' към днешна дата (около ... см.)? Просто ми е любопитно за този период - колко са порастнали?
Захрани ли ги вече? Да са живи и здрави - големи да порастнат и много да те радват. Да ти се отблагодарят достойно за грижите. Желая ти много положителни емоции и УСПЕХ :!: :smt023
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Rado1969
новобранец
новобранец

Мнение от Rado1969 »

jagger1 написа:Привет колега и поклон от мен. Следя темата още от самото начало с голям интерес. Всичко до този момент ми е като във филм. Този филм, обаче ме изпълва с възхищение :rolleyes: . Неонки, хелери, гупи и т.н. .... модели рибки в апартамент - да, виждал съм и съм гледал преди години, но този красив хищник ..... :?: - и то в аквариум от излюпването до този момент - не съм виждал, а и в апартамент .... :D . Така че, едно голямо до земята от мен - уважение и поклон. И за теб, и за семейството ти. :prayer: Мен ще ме изхвърлят от апартамента, ако го направя :lol: . Смятах набързо времето от излюпването до днес - (ако не съм се заблудил нещо - от 29.03. до 05.04.2011). Искам да те питам: Колко са като размер красивите 'гадинки' към днешна дата (около ... см.)? Просто ми е любопитно за този период - колко са порастнали?
Захрани ли ги вече? Да са живи и здрави - големи да порастнат и много да те радват. Да ти се отблагодарят достойно за грижите. Желая ти много положителни емоции и УСПЕХ :!: :smt023
Вече са 2-2,5 см, От излюпването(1-3/04) до сега това е повече от двойно увеличение.Кеф ми прави да ги гледам как кльопат артемиятя - някои стоят на място и само щракат с глава на ляво, на дясно, а други със засилка атакуват точно като големите. Толкова малки, а вече италианци, дето се вика.Голяма паплач са, може би повече от 1000 :rolleyes:
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Страшни са зверовете :lol:

Имаш ли представа, каква част от яйзата се излюпиха?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Rado1969
новобранец
новобранец

Мнение от Rado1969 »

chirusa_bg написа:Страшни са зверовете :lol:

Имаш ли представа, каква част от яйзата се излюпиха?
По моя преценка около 30-40% се излюпоха. Голям проблем беше отделянето на мъртвите зърна, за да не развалят водата. След втория ден мъртвите почнаха да побеляват, на вид и по размер са точно като кускус.Отделях ги със стъклена тръбичка, но беше голяма мъка. На третия ден си играх 3 часа и пак останаха доста мъртви.Всъщност от цялата история това беше най-трудния момент :toimonster:.
Последно промяна от Rado1969 на Сря Апр 06, 2011 8:53 pm, променено общо 1 път.
Rado1969
новобранец
новобранец

Мнение от Rado1969 »

Днес забелязах, че зочнаха да се атакуват една друга, хей така зе идеята само. Вече почнаха да им се оформят гадните муцуни :twisted: , до сега си бяха съвсем обикновенни рибкил
Така че денят за зарибяване е определен- събота,тази :D
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Rado1969 написа:Днес забелязах, че зочнаха да се атакуват една друга, хей така зе идеята само. Вече почнаха да им се оформят гадните муцуни :twisted: , до сега си бяха съвсем обикновенни рибкил
Дано оцелеят всичките. :lol: А на теб ти пожелавам да хващаш от тях и като станат по 5+ кг.
:lol: :lol: :lol: Поздрави!!!
Изображение
Изображение
Rado1969
новобранец
новобранец

Мнение от Rado1969 »

Вуйчо-Ваньо написа:
Rado1969 написа:Днес забелязах, че почнаха да се атакуват една друга, хей така зе идеята само. Вече почнаха да им се оформят гадните муцуни :twisted: , до сега си бяха съвсем обикновенни рибки.
Дано оцелеят всичките. :lol: А на теб ти пожелавам да хващаш от тях и като станат по 5+ кг.
:lol: :lol: :lol: Поздрави!!!
ще оцелеят, оптимист съм, в добра форма са. За гьола който съм избрал стигат и 10-20 % да оцелеят. Условията там са отлични - 70% е камъш и единствената риба там в момента е маломерна каракуда в неограничени количества, а и района е щукарски..... :finga:
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

Днес е събота. Пусна ли вече зверчетата?
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Rado1969
новобранец
новобранец

Мнение от Rado1969 »

трапера написа:Днес е събота. Пусна ли вече зверчетата?
Да, пуснах ги, но днес...успешно.........!!!!!?????? :D
Деня започна със сутришно подхранване. Това е кльопачката.. артемията... червенее
Изображение
Изображение
Последни снимки от терасата....
Изображение
Изображение
Следва товарене на колата, новата дето я имам от 2 дена и газ към заветния гьол....
Пристигане,без жертви и понеже водата беше с 3-4 градуса по-ниска се наложи темпериране известно време.....
Изображение
Изображение.
След десетина минути дойде момента....... :rolleyes: :finga: :mrgreen: :butthead: :oops: :lol:
Изображение
Изображение
Изображение
И така...чудото стана.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Новият им дом, дали е добър а.....??
Изображение
Дето се вика - КРАЙ НА 1-ва част :finga: :finga: :finga: :finga: :finga:
Обратно по колите
Изображение
Та така..........
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

:prayer: :prayer: :prayer: За твое и на рибките здраве :drinkers:
Желая ти след време да береш плодовете на труда си, а и мъничките рибоци да разкажат за теб на големите си сестри и дядовци, които пък да ти благодарят на въдицата :D . А и за новата кола - да ти е честита, безаварийна и със здраве да си я караш :smt023
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Аватар
Angel_d4
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Angel_d4 »

Поздрави колега!!! Дано малките зверчета оцелеят и след годинка две да ти се отплатят за жеста и да ти вдигат адреналина :)
Изображение
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Браво колега, перфектно се погрижи за гадинките от началото до края :)
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Евала
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
Аватар
koda33
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koda33 »

браво колега , направо се покланям пред това което напрви :prayer: , и да ти е честита новата кола)))
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
Аватар
yaata
фен клуб-скобар

Мнение от yaata »

:smt041 :smt041 :smt041 :prayer: :prayer:
Наши учени откриха нова риба - Гад! Не кълве и това е!
Публикувай отговор

Обратно към “За рибите по света и у нас”