Къде се намирам:  
  Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Риболов на мирни риби
 Риболов на мирни риби

naRiba.com

Форум
 Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Риболов на мирни риби
 Риболов на мирни риби

Как да отсеем шарана от пъстървата
Модератор: sapuna
Как да отсеем шарана от пъстървата
Здравейте,колеги!
След 3 дена ще ходя на платен водоем и целата ми е риболова на шаран.Изкам само да ви кажа,че на водоема има повече пъстърва отколкото щаран,може ли да ми кажете как да избегна пъстървата тъй като всеки път я ловя тя калве дори и на царевица.Моля за съвет как да примамя шарко при тези условия.АКО ТЕМАТА НЕ Е ЗА ТУК МОЛЯ ДА МЕ ИЗВИНИТЕ!

След 3 дена ще ходя на платен водоем и целата ми е риболова на шаран.Изкам само да ви кажа,че на водоема има повече пъстърва отколкото щаран,може ли да ми кажете как да избегна пъстървата тъй като всеки път я ловя тя калве дори и на царевица.Моля за съвет как да примамя шарко при тези условия.АКО ТЕМАТА НЕ Е ЗА ТУК МОЛЯ ДА МЕ ИЗВИНИТЕ!

- DrAkoN
- разбира нещата 
- Обратна връзка:
Re: За шаран на пллатен водоем
Лежи с целия повод на дъното не храни с пелета и с бели червеи и сладка царевица.Храни със стара царевица а лови със сладка.Предварително свари и ароматизирай старата царевица. И не прекалявай с храната още е студено

Благодаря ти много колега.

- Ivo_Ivanov
- сериозен играч 
- 
				snegk
- и господ не е толокова добър 
Темата си е за тук, просто заглавието може да се промени, примерно:Как да отсеем шарана или нещо от сорта.Иначе по-въпроса, бих заложил на монтаж, на косъм, със стръв царевица или топче.Ловил съм в такъв водоем, няма отърване от тази напаст, пъстървата 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.

Мисля, че добрата стара пружина или плички кюспе ще свършат работа. Пъстървата не може да си отсмуче нещо, което не може да лапне цяло.

- 
				saksi
- фен клуб-скобар
Да бе,няма такъв язовир в България.Ivo_Ivanov написа:Къде е тоя язовир със шарани и пъстърви

Освен да е някой малък платен гьол.
Благодаря ви на всички наистина ми помогнахте.Що се отнася до водоема аз живея в град Златоград(Смолянска област)а водоема се намира на около 20-тина километра от града ми.

- 
				INCUBUS
- кандидат преподавател 
Re: Как да отсеем шарана от пъстървата
Fisher 19,да се живее в Златоград,донякъде е и страдание.Аз поне знам,че никъде в областта няма водоем,където в свободно и диво състояние да съжителстват шарани и пъстърви.Значи,говориш за "платено"и след като си написал на двайсетина километра от градчето,значи това няма кое да е друго,ами е бетонираното корито на Митушев в село Ягнево-така наречената "База за риболов и отдих".Ако наистина те интересува риболова като такъв,в смисъл за релакс и наслаждение от природата,избягвай подобни места.Шарана там го дават много по-евтино от пъстървата,ама това не основание да ходиш да топкаш  въдицата там.Не съм против "платените"водоеми-за много колеги те са реална възможност за излети,но нека да не се учите да ловите риби в бетонирани басейни.