Как да отсеем шарана от пъстървата

Модератор: sapuna

Fisher19
новобранец
новобранец

Как да отсеем шарана от пъстървата

Мнение от Fisher19 »

Здравейте,колеги!
След 3 дена ще ходя на платен водоем и целата ми е риболова на шаран.Изкам само да ви кажа,че на водоема има повече пъстърва отколкото щаран,може ли да ми кажете как да избегна пъстървата тъй като всеки път я ловя тя калве дори и на царевица.Моля за съвет как да примамя шарко при тези условия.АКО ТЕМАТА НЕ Е ЗА ТУК МОЛЯ ДА МЕ ИЗВИНИТЕ! :wink:
Аватар
DrAkoN
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: За шаран на пллатен водоем

Мнение от DrAkoN »

Лежи с целия повод на дъното не храни с пелета и с бели червеи и сладка царевица.Храни със стара царевица а лови със сладка.Предварително свари и ароматизирай старата царевица. И не прекалявай с храната още е студено
Fisher19
новобранец
новобранец

Мнение от Fisher19 »

Благодаря ти много колега.
Аватар
Ivo_Ivanov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Ivo_Ivanov »

Къде е тоя язовир със шарани и пъстърви :shock: :shock: :shock:
Изображение
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Темата си е за тук, просто заглавието може да се промени, примерно:Как да отсеем шарана или нещо от сорта.Иначе по-въпроса, бих заложил на монтаж, на косъм, със стръв царевица или топче.Ловил съм в такъв водоем, няма отърване от тази напаст, пъстървата :D
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
dodo16
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dodo16 »

Мисля, че добрата стара пружина или плички кюспе ще свършат работа. Пъстървата не може да си отсмуче нещо, което не може да лапне цяло.
saksi
фен клуб-скобар

Мнение от saksi »

Ivo_Ivanov написа:Къде е тоя язовир със шарани и пъстърви :shock: :shock: :shock:
Да бе,няма такъв язовир в България.
Освен да е някой малък платен гьол.
Fisher19
новобранец
новобранец

Мнение от Fisher19 »

Благодаря ви на всички наистина ми помогнахте.Що се отнася до водоема аз живея в град Златоград(Смолянска област)а водоема се намира на около 20-тина километра от града ми.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Как да отсеем шарана от пъстървата

Мнение от INCUBUS »

Fisher 19,да се живее в Златоград,донякъде е и страдание.Аз поне знам,че никъде в областта няма водоем,където в свободно и диво състояние да съжителстват шарани и пъстърви.Значи,говориш за "платено"и след като си написал на двайсетина километра от градчето,значи това няма кое да е друго,ами е бетонираното корито на Митушев в село Ягнево-така наречената "База за риболов и отдих".Ако наистина те интересува риболова като такъв,в смисъл за релакс и наслаждение от природата,избягвай подобни места.Шарана там го дават много по-евтино от пъстървата,ама това не основание да ходиш да топкаш въдицата там.Не съм против "платените"водоеми-за много колеги те са реална възможност за излети,но нека да не се учите да ловите риби в бетонирани басейни.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”