Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Асеновград-регион<реки,язовири,езера,блата>
Модератор: sapuna
Re: Асеновград-регион<реки,язовири,езера,блата>
И теб ли те натисна кризата?chestarfield написа:Абе нещо е закърших със фринансите инак и аз ще и махна прахта от ластика.![]()
Няма да чакам на тебе
За туй сега си хойкам на 40-извора, кеф ти паламуд ,кеф ти сафрид![]()
А снимки няма понеже ако пак бяха видели кофите с каракудите мутанти в едната другата с дребнитепак щяха да ме спукат от любопитство "заяждане"каде ,кога ,как
![]()
![]()
За това утри отивам целенасочено за каркуда и шаран на 40-извора.

-
- ще става разбирач
това на 40-те извора ли 
ПП: Колега chestarfield ,може ли информация от днескашния рибилов на 40-те ...

Труден риболов , рибата почти не се влияе от захранкаK.Kolev написа:това на 40-те извора ли

-
- вече хвърля и на тежко
Красимир Кюрпеков написа:Труден риболов , рибата почти не се влияе от захранкаK.Kolev написа:това на 40-те извора ли
ПП: Колега chestarfield ,може ли информация от днескашния рибилов на 40-те .... За 4 часа 15-на чаушана и червеноперки. Извадени епизодични каракуди. Бате Бойко беше изскарал морунаж 500 гр+. Алито хвана един парашутист до мен. Абе направих му забележка , ама не слушаше дебелата глава. Конфискува му парашута и му взе билета. Викна го утре в Ловното на спявка. На оня направо му се спече лайното
Вчера един човек до мен отви едно шаранче, видимо клонеше към килото!
Asenovgrad Fishing Team © ® Member of Asenova krepost fishing club © ®
- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
4 Каракуди 300-500г ощи толкова дребни и 20 червеноперки и 10 чаушана до обяд и си бих чуковете.
Много неприятен вятър духаше лек но студеничък, а и страхотно течение се получи, почти не можеше да се държи перото на петното.
Рибата се активира от много захранка и непрекъснато сипване, инак неще да кълве.
Един мангал до мен за да реве че много захранка хвърлям и за това само аз вада щеше да усети темpeратурата на водата ощи малко:lol:
Но се размина с една Българска с циганско произношение
Много неприятен вятър духаше лек но студеничък, а и страхотно течение се получи, почти не можеше да се държи перото на петното.
Рибата се активира от много захранка и непрекъснато сипване, инак неще да кълве.
Един мангал до мен за да реве че много захранка хвърлям и за това само аз вада щеше да усети темpeратурата на водата ощи малко:lol:
Но се размина с една Българска с циганско произношение

-
- научил се да хвърля
Днес на Леново:
Много добър фидер риболов се получи.Хванахме доста каракуда,учудващото беше доста по големия и размер различаващ я от от характерните леновски шамарчета.Рибата варираше от 200гр. до около 500гр.
На плувката почти не пипна,явно рибата е малко по навътре,може би успех ще имат колеги ловящи на ваглер.
Общо взето доволно отвсякъде
Поздрави.
Много добър фидер риболов се получи.Хванахме доста каракуда,учудващото беше доста по големия и размер различаващ я от от характерните леновски шамарчета.Рибата варираше от 200гр. до около 500гр.
На плувката почти не пипна,явно рибата е малко по навътре,може би успех ще имат колеги ловящи на ваглер.
Общо взето доволно отвсякъде

Поздрави.
-
- сериозен играч
Днес на Брягово:
Много зле!Поне при мен!За половин ден на плувка изобщо не пипна,на фидер две каракуди!На самото втечало имаше 5 човека влезли във водата,там не знам как беше,но наоколо беше общо взето същото!Аз бях на дерето след каваците!
Искам да попитам нормално ли е точно преди да хвърли хайвера си рибата да се лови с мрежи?!Целият язовир е пълен с мрежи!Друга година така ли е на този язовир?!
От Никулден до днес ходя 4 пъти на язовира и всеки ден се пускат мрежи!Мисля,че наистина има нещо вярно в слуховете за оставяне на язовира въпреки ,че билетаджията ме обеждаваше,че нямало такова нещо!Онзи ден били пуснали 70 тона толупи и шарани,ама нещо не ми се вързва!Ще пускат да зарибяват,а мрежат!Не е ли по естествено рибата да си хвърли хайвера пък после да правят каквото искат!?
Много зле!Поне при мен!За половин ден на плувка изобщо не пипна,на фидер две каракуди!На самото втечало имаше 5 човека влезли във водата,там не знам как беше,но наоколо беше общо взето същото!Аз бях на дерето след каваците!
Искам да попитам нормално ли е точно преди да хвърли хайвера си рибата да се лови с мрежи?!Целият язовир е пълен с мрежи!Друга година така ли е на този язовир?!

- vonam
- научил се да хвърля
Явно Брягово ще се превърне в поредната "динена кора" за сезонаdobrin_dinev написа:Днес на Брягово:
Искам да попитам нормално ли е точно преди да хвърли хайвера си рибата да се лови с мрежи?!Целият язовир е пълен с мрежи!Друга година така ли е на този язовир?!От Никулден до днес ходя 4 пъти на язовира и всеки ден се пускат мрежи!Мисля,че наистина има нещо вярно в слуховете за оставяне на язовира въпреки ,че билетаджията ме обеждаваше,че нямало такова нещо!Онзи ден били пуснали 70 тона толупи и шарани,ама нещо не ми се вързва!Ще пускат да зарибяват,а мрежат!Не е ли по естествено рибата да си хвърли хайвера пък после да правят каквото искат!?

- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
От 4-5 години всяка година го плюем пустият му Брягово и се там ходим.
Брягово с шаран не са го заребявали от 5-6 години той сам се зарибява било с хаивер било то от другите язовири над него.
Собствениците разчитат единствено на толупите за промишлен риболов,пък доколкото знаем те не си бият хайвера.
Аз като бях също пуснаха мрежите,но бяха за толостолоп мрежи само горния слой на язовира обхващат.
Вътре има чудовища по 30-40кг че и нагоре, а собствениците не могат да разчитат само на един Никулден, вътре имаше 300 тона толостолоп как се хваща туй нещо наведнъж.

Прекалено голям прираст дава там толостолопа и трябва да се излови.
Пък нас никой не на кара да ходим там, този язовир в момента не е предназначен за спортен риболов то се вижда и с просто око ,той е за промишлен риболов на толостолоп.
Нямаме право на никой да държим сметка те си плащат арендата и си го стопанисват както намерат за добре.
Естествено ние като сме балабурници и си даваме паричките пожелание никой не ние виновен.
На мен това ми е любимия язовир и ми е най болно за сичко което става, но парада се командва от други хора,аз небих го отписал за нищо на света този водоем

Брягово с шаран не са го заребявали от 5-6 години той сам се зарибява било с хаивер било то от другите язовири над него.
Собствениците разчитат единствено на толупите за промишлен риболов,пък доколкото знаем те не си бият хайвера.

Аз като бях също пуснаха мрежите,но бяха за толостолоп мрежи само горния слой на язовира обхващат.
Вътре има чудовища по 30-40кг че и нагоре, а собствениците не могат да разчитат само на един Никулден, вътре имаше 300 тона толостолоп как се хваща туй нещо наведнъж.

Прекалено голям прираст дава там толостолопа и трябва да се излови.
Пък нас никой не на кара да ходим там, този язовир в момента не е предназначен за спортен риболов то се вижда и с просто око ,той е за промишлен риболов на толостолоп.
Нямаме право на никой да държим сметка те си плащат арендата и си го стопанисват както намерат за добре.
Естествено ние като сме балабурници и си даваме паричките пожелание никой не ние виновен.

На мен това ми е любимия язовир и ми е най болно за сичко което става, но парада се командва от други хора,аз небих го отписал за нищо на света този водоем
-
- сериозен играч
Е и аз не бих го отписал!
И на мен много ми харесва!Но просто много се очудвам как все още има риба ако всяка година се мрежи така!Даже вчера един колега запретна крачоли,предърпа едната от мрежите и изкара от нея доста голям шаран!

- bigfish133
- ще става разбирач
Добрине , къде точно бяха мрежите ? Дали само на устието или и в друга част на язовира ? Благодаря !
-
- сериозен играч
- tsvetkoff
- ще става разбирач
Колеги,знаете ли на кои язовири от Асеновградската яка ще може да се ходи през забраната?Миналата година ходех на Леново ..........
- bat_boiko_nikolov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Според закона не е правилно, но по време на забраната се посещават всички платени водоеми в региона- Леново, Тополово, Сушица и т.нат.
Имаше и съставени актове на Леново, но така и не се уточни дали са санкционирани риболовци без билети или всички ?!
Имаше и съставени актове на Леново, но така и не се уточни дали са санкционирани риболовци без билети или всички ?!
За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
- tsvetkoff
- ще става разбирач
Имаше такава дискусия миналата година - че право на арендатора е дали да допусне или не риболов.Мисля,че на Леново бяха санкционирани тези,които нямаха риболовни билети.Мен лично не са ме проверявали.А иначе за законовата и моралната страна на въпроса - най-малкото,което можем да направим е да пускаме обратно уловената риба.Аз лично винаги го правя.ПРАВЕТЕ ГО И ВИЕ,КОЛЕГИ!!!bat_boiko_nikolov написа:Според закона не е правилно, но по време на забраната се посещават всички платени водоеми в региона- Леново, Тополово, Сушица и т.нат.