Асеновград-регион<реки,язовири,езера,блата>

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Красимир Кюрпеков

Re: Асеновград-регион<реки,язовири,езера,блата>

Мнение от Красимир Кюрпеков »

chestarfield написа:Абе нещо е закърших със фринансите инак и аз ще и махна прахта от ластика. :oops:
Няма да чакам на тебе :wink:
За туй сега си хойкам на 40-извора, кеф ти паламуд ,кеф ти сафрид :lol:
А снимки няма понеже ако пак бяха видели кофите с каракудите мутанти в едната другата с дребните :mrgreen: пак щяха да ме спукат от любопитство "заяждане"каде ,кога ,как :?: :!:
За това утри отивам целенасочено за каркуда и шаран на 40-извора.
И теб ли те натисна кризата? :shock: . Иначе днес бая паламуд и сафриди настъргахте с Михайлов.
K.Kolev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от K.Kolev »

това на 40-те извора ли :)
ПП: Колега chestarfield ,може ли информация от днескашния рибилов на 40-те ... :)
Красимир Кюрпеков

Мнение от Красимир Кюрпеков »

K.Kolev написа:това на 40-те извора ли :)
ПП: Колега chestarfield ,може ли информация от днескашния рибилов на 40-те ... :)
Труден риболов , рибата почти не се влияе от захранка :roll: . За 4 часа 15-на чаушана и червеноперки. Извадени епизодични каракуди. Бате Бойко беше изскарал морунаж 500 гр+. Алито хвана един парашутист до мен. Абе направих му забележка , ама не слушаше дебелата глава. Конфискува му парашута и му взе билета. Викна го утре в Ловното на спявка. На оня направо му се спече лайното :lol:
Avrionov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Avrionov »

Красимир Кюрпеков написа:
K.Kolev написа:това на 40-те извора ли :)
Труден риболов , рибата почти не се влияе от захранка :roll: . За 4 часа 15-на чаушана и червеноперки. Извадени епизодични каракуди. Бате Бойко беше изскарал морунаж 500 гр+. Алито хвана един парашутист до мен. Абе направих му забележка , ама не слушаше дебелата глава. Конфискува му парашута и му взе билета. Викна го утре в Ловното на спявка. На оня направо му се спече лайното :lol:

Вчера един човек до мен отви едно шаранче, видимо клонеше към килото!
Asenovgrad Fishing Team © ® Member of Asenova krepost fishing club © ®
Аватар
chestarfield
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от chestarfield »

4 Каракуди 300-500г ощи толкова дребни и 20 червеноперки и 10 чаушана до обяд и си бих чуковете.
Много неприятен вятър духаше лек но студеничък, а и страхотно течение се получи, почти не можеше да се държи перото на петното.
Рибата се активира от много захранка и непрекъснато сипване, инак неще да кълве.
Един мангал до мен за да реве че много захранка хвърлям и за това само аз вада щеше да усети темpeратурата на водата ощи малко:lol:
Но се размина с една Българска с циганско произношение :finga:
http://www.facebook.com/karakshans
Асен Йорданов Кацаров
Асеновград
joko75
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от joko75 »

Днес на Леново:
Много добър фидер риболов се получи.Хванахме доста каракуда,учудващото беше доста по големия и размер различаващ я от от характерните леновски шамарчета.Рибата варираше от 200гр. до около 500гр.
На плувката почти не пипна,явно рибата е малко по навътре,може би успех ще имат колеги ловящи на ваглер.
Общо взето доволно отвсякъде :)
Поздрави.
dobrin_dinev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobrin_dinev »

Днес на Брягово:
Много зле!Поне при мен!За половин ден на плувка изобщо не пипна,на фидер две каракуди!На самото втечало имаше 5 човека влезли във водата,там не знам как беше,но наоколо беше общо взето същото!Аз бях на дерето след каваците!
Искам да попитам нормално ли е точно преди да хвърли хайвера си рибата да се лови с мрежи?!Целият язовир е пълен с мрежи!Друга година така ли е на този язовир?! :axe: От Никулден до днес ходя 4 пъти на язовира и всеки ден се пускат мрежи!Мисля,че наистина има нещо вярно в слуховете за оставяне на язовира въпреки ,че билетаджията ме обеждаваше,че нямало такова нещо!Онзи ден били пуснали 70 тона толупи и шарани,ама нещо не ми се вързва!Ще пускат да зарибяват,а мрежат!Не е ли по естествено рибата да си хвърли хайвера пък после да правят каквото искат!?
Аватар
vonam
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vonam »

dobrin_dinev написа:Днес на Брягово:
Много зле!Поне при мен!За половин ден на плувка изобщо не пипна,на фидер две каракуди!На самото втечало имаше 5 човека влезли във водата,там не знам как беше,но наоколо беше общо взето същото!Аз бях на дерето след каваците!
Искам да попитам нормално ли е точно преди да хвърли хайвера си рибата да се лови с мрежи?!Целият язовир е пълен с мрежи!Друга година така ли е на този язовир?! :axe: От Никулден до днес ходя 4 пъти на язовира и всеки ден се пускат мрежи!Мисля,че наистина има нещо вярно в слуховете за оставяне на язовира въпреки ,че билетаджията ме обеждаваше,че нямало такова нещо!Онзи ден били пуснали 70 тона толупи и шарани,ама нещо не ми се вързва!Ще пускат да зарибяват,а мрежат!Не е ли по естествено рибата да си хвърли хайвера пък после да правят каквото искат!?
Явно Брягово ще се превърне в поредната "динена кора" за сезона :evil:
Аватар
chestarfield
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от chestarfield »

От 4-5 години всяка година го плюем пустият му Брягово и се там ходим. :lol:
Брягово с шаран не са го заребявали от 5-6 години той сам се зарибява било с хаивер било то от другите язовири над него.
Собствениците разчитат единствено на толупите за промишлен риболов,пък доколкото знаем те не си бият хайвера. :wink:
Аз като бях също пуснаха мрежите,но бяха за толостолоп мрежи само горния слой на язовира обхващат.
Вътре има чудовища по 30-40кг че и нагоре, а собствениците не могат да разчитат само на един Никулден, вътре имаше 300 тона толостолоп как се хваща туй нещо наведнъж. :!: :?: :idea:
Прекалено голям прираст дава там толостолопа и трябва да се излови.
Пък нас никой не на кара да ходим там, този язовир в момента не е предназначен за спортен риболов то се вижда и с просто око ,той е за промишлен риболов на толостолоп.
Нямаме право на никой да държим сметка те си плащат арендата и си го стопанисват както намерат за добре.
Естествено ние като сме балабурници и си даваме паричките пожелание никой не ние виновен. :mrgreen:
На мен това ми е любимия язовир и ми е най болно за сичко което става, но парада се командва от други хора,аз небих го отписал за нищо на света този водоем
http://www.facebook.com/karakshans
Асен Йорданов Кацаров
Асеновград
dobrin_dinev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobrin_dinev »

Е и аз не бих го отписал! :D И на мен много ми харесва!Но просто много се очудвам как все още има риба ако всяка година се мрежи така!Даже вчера един колега запретна крачоли,предърпа едната от мрежите и изкара от нея доста голям шаран!
Аватар
bigfish133
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bigfish133 »

Добрине , къде точно бяха мрежите ? Дали само на устието или и в друга част на язовира ? Благодаря !
dobrin_dinev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobrin_dinev »

Пратил съм ти лично!
Аватар
tsvetkoff
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tsvetkoff »

Колеги,знаете ли на кои язовири от Асеновградската яка ще може да се ходи през забраната?Миналата година ходех на Леново ..........
Аватар
bat_boiko_nikolov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от bat_boiko_nikolov »

Според закона не е правилно, но по време на забраната се посещават всички платени водоеми в региона- Леново, Тополово, Сушица и т.нат.
Имаше и съставени актове на Леново, но така и не се уточни дали са санкционирани риболовци без билети или всички ?!
За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
Аватар
tsvetkoff
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tsvetkoff »

bat_boiko_nikolov написа:Според закона не е правилно, но по време на забраната се посещават всички платени водоеми в региона- Леново, Тополово, Сушица и т.нат.
Имаше и съставени актове на Леново, но така и не се уточни дали са санкционирани риболовци без билети или всички ?!
Имаше такава дискусия миналата година - че право на арендатора е дали да допусне или не риболов.Мисля,че на Леново бяха санкционирани тези,които нямаха риболовни билети.Мен лично не са ме проверявали.А иначе за законовата и моралната страна на въпроса - най-малкото,което можем да направим е да пускаме обратно уловената риба.Аз лично винаги го правя.ПРАВЕТЕ ГО И ВИЕ,КОЛЕГИ!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”