Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Двигател за кола от САЩ ???
Модератор: dantho.mihov
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Двигател за кола от САЩ ???
Здравейте,понеже с едни приятели работим усилено по един проект на ШКОДА 120L като се опитваме до някъде да копираме колата a на моя голям приятел Иван Иванов -ЖИКО

Като се опитваме да внесем малко подобрения и в момента се готвим за изработка на карбонови капаци и други ''хенд мейд '' гъзариики ,та дойде момента да вземем подобаващ двигател ,който небрежно да метнем на задната седалка и се спряхме на няколко мотора от САЩ, шкодата на ЖИКО е с АУДИ мотор ,но ние сме се спряли на нещо по така
,та понеже много се отплеснах да си дойдем на думата какви документи ми трябват ,плащат ли се акцизи ,ддс ,мита ,може ли да се провери дали мотора не е краден ....да кажа ,че ще купуваме от ибей
ако може някой да ме светне ако има някакви тънкости 

Като се опитваме да внесем малко подобрения и в момента се готвим за изработка на карбонови капаци и други ''хенд мейд '' гъзариики ,та дойде момента да вземем подобаващ двигател ,който небрежно да метнем на задната седалка и се спряхме на няколко мотора от САЩ, шкодата на ЖИКО е с АУДИ мотор ,но ние сме се спряли на нещо по така

Re: Двигател за кола от САЩ ???
Точно и подробно няма да мога да кажа, но със сигурност ще се плаща мито и ДДС. Цената на артикула се формира по следния начин. Цената на продукта, след това се добавя стойноста на транспорта, после мито(10%) и ДДС(20%).
Има вариант да не се облага транспорта с държавни такси, ако стоката идва CIF, т.е. стоката е с предварително платен транспорт. Ако транспорта на стоката се плаща тук, това е FOB и на транспорта се начисляват държавните вземания(мито, ДДС).
Относно акциза, нищо не мога да кажа. Мисля, че дори да е над 120 киловата, не би трябвало да се дължи акциз защото това е част, а не лек автомобил. Възможно е и да греша де.
Успех!
Мисля си, че ще е по-лесно да си намерите сериозен агрегат и без да опирате до САЩ, но вие си знаете.
Има вариант да не се облага транспорта с държавни такси, ако стоката идва CIF, т.е. стоката е с предварително платен транспорт. Ако транспорта на стоката се плаща тук, това е FOB и на транспорта се начисляват държавните вземания(мито, ДДС).
Относно акциза, нищо не мога да кажа. Мисля, че дори да е над 120 киловата, не би трябвало да се дължи акциз защото това е част, а не лек автомобил. Възможно е и да греша де.
Успех!
Мисля си, че ще е по-лесно да си намерите сериозен агрегат и без да опирате до САЩ, но вие си знаете.
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
благодаря ти ШморхиШморхи написа:Точно и подробно няма да мога да кажа, но със сигурност ще се плаща мито и ДДС. Цената на артикула се формира по следния начин. Цената на продукта, след това се добавя стойноста на транспорта, после мито(10%) и ДДС(20%).
Успех!

- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Търсете мотор Абарт или КR на фолцваген и дърто порше може да намериш изгодно!
Инак нема напасване и никакъв шанс да го подкарате - двигателите за които ти споменавам ще можете да си намерите на по-късен етап всички необходими детайли окабеляване и тн.!!!
Мисля че сте сложили магарето зад каруцата
поздрав и успех

Мисля че сте сложили магарето зад каруцата

поздрав и успех
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.