Двигател за кола от САЩ ???

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Двигател за кола от САЩ ???

Мнение от czd »

Здравейте,понеже с едни приятели работим усилено по един проект на ШКОДА 120L като се опитваме до някъде да копираме колата a на моя голям приятел Иван Иванов -ЖИКО
Изображение

Изображение

Като се опитваме да внесем малко подобрения и в момента се готвим за изработка на карбонови капаци и други ''хенд мейд '' гъзариики ,та дойде момента да вземем подобаващ двигател ,който небрежно да метнем на задната седалка и се спряхме на няколко мотора от САЩ, шкодата на ЖИКО е с АУДИ мотор ,но ние сме се спряли на нещо по така :wink: ,та понеже много се отплеснах да си дойдем на думата какви документи ми трябват ,плащат ли се акцизи ,ддс ,мита ,може ли да се провери дали мотора не е краден ....да кажа ,че ще купуваме от ибей :) :) ако може някой да ме светне ако има някакви тънкости :oops:
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
Аватар
Шморхи
разбира нещата
разбира нещата

Re: Двигател за кола от САЩ ???

Мнение от Шморхи »

Точно и подробно няма да мога да кажа, но със сигурност ще се плаща мито и ДДС. Цената на артикула се формира по следния начин. Цената на продукта, след това се добавя стойноста на транспорта, после мито(10%) и ДДС(20%).
Има вариант да не се облага транспорта с държавни такси, ако стоката идва CIF, т.е. стоката е с предварително платен транспорт. Ако транспорта на стоката се плаща тук, това е FOB и на транспорта се начисляват държавните вземания(мито, ДДС).
Относно акциза, нищо не мога да кажа. Мисля, че дори да е над 120 киловата, не би трябвало да се дължи акциз защото това е част, а не лек автомобил. Възможно е и да греша де.
Успех!
Мисля си, че ще е по-лесно да си намерите сериозен агрегат и без да опирате до САЩ, но вие си знаете.
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

Шморхи написа:Точно и подробно няма да мога да кажа, но със сигурност ще се плаща мито и ДДС. Цената на артикула се формира по следния начин. Цената на продукта, след това се добавя стойноста на транспорта, после мито(10%) и ДДС(20%).
Има вариант да не се облага транспорта с държавни такси, ако стоката идва CIF, т.е. стоката е с предварително платен транспорт. Ако транспорта на стоката се плаща тук, това е FOB и на транспорта се начисляват държавните вземания(мито, ДДС).
Относно акциза, нищо не мога да кажа. Мисля, че дори да е над 120 киловата, не би трябвало да се дължи акциз защото това е част, а не лек автомобил. Възможно е и да греша де.
Успех!
Мисля си, че ще е по-лесно да си намерите сериозен агрегат и без да опирате до САЩ, но вие си знаете.
благодаря ти Шморхи :) :) по принцип има вариант да се потърси и тук агрегата понеже сме се спряли на 2 варианта ,като единия 100% ще може да се намери тук ,но все пак ще се види каква цена ще ми изтряска човека ,който се е заел с това :)
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

Търсете мотор Абарт или КR на фолцваген и дърто порше може да намериш изгодно! :wink: Инак нема напасване и никакъв шанс да го подкарате - двигателите за които ти споменавам ще можете да си намерите на по-късен етап всички необходими детайли окабеляване и тн.!!!
Мисля че сте сложили магарето зад каруцата :D
поздрав и успех
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”