Въпрос за възела при мач риболова

Модератор: Paublo_Eskobar

kRaikkonen
разбира нещата
разбира нещата

Re: Въпрос за възела при мач риболова

Мнение от kRaikkonen »

vlado-fidera написа:
ben_lyusien написа:...след което режеш мустаците аз ги оставям много малки и си готов :drinkers:
Когато мустаците са къси са по-твърди и стърчат нагоре и се закачват във водачите, по-дългите мустаци са меки и се шмугат през водача ...
Това е отговора според мен :wink:
По-дългите мустаци по-лесно минават. Прави си ги сам и нямаш ядове :)
Изображение
Аватар
GoriLLaz
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от GoriLLaz »

Готовите възли от конец са екстра :) аз съм с такива и с по-дълги мустачки 3см. си минават без проблем през ситните водачи. :wink:
Хващайте и ловете, ама повече отколкото можете да изядете не носете!
От десет риби осем върни, за да има следващият път пак какво да се лови.
:fishing1:
Изображение
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

jagger1 написа:[
За силиконите е спорено много по форума. Има си предимствата, има си и недостатъците. Аз лично съм с върхов водач с отвор 4 мм и нямам проблем с преминаването на силиконите. Там има друг проблем, но и той се решава.
Само не си мисли, че има общо с мачов прът... :lol:

Възел от 0,16-0,18 монофил /при нужда два възела един след друг/,мустачки по 3 и повече сантима, адаптер /без значение с бронзова или тефлонова глава/, а силиконовите стопери изхвърли /или подари на колегата с "мач" с вътрешен отвор на върхов водач -4 мм/....
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Венелин Радушев написа:
За силиконите е спорено много по форума. Има си предимствата, има си и недостатъците. Аз лично съм с върхов водач с отвор 4 мм и нямам проблем с преминаването на силиконите. Там има друг проблем, но и той се решава.

Възел от 0,16-0,18 монофил /при нужда два възела един след друг/,мустачки по 3 и повече сантима, адаптер /без значение с бронзова или тефлонова глава/, а силиконовите стопери изхвърли /или подари на колегата с "мач" с вътрешен отвор на върхов водач -4 мм/....
:wink: :wink: :wink: измери си върховия водач колега. Но с шублер - не на око. А силикончетата ще ги взема с удоволствие.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Аватар
ben_lyusien
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ben_lyusien »

jagger1 написа:
Венелин Радушев написа:

:wink: :wink: :wink: измери си върховия водач колега. Но с шублер - не на око. А силикончетата ще ги взема с удоволствие.
колега незнам какъв мач имаш но сега мерих моя и показа точно 2 милиметра
та аз щети подаря 5 пакета ако ти мяташ с моя мач и със силиконови стопери
а и до колкото съм разглеждал и други мачове са едни и същи върховите водачи значи ти или нямаш мач или си сменил водача за да е 4 милиметра :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

:drinkers: Вие сте момчета - давайте. Аз си казах мнението. Наслука :smt023
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Аватар
ben_lyusien
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ben_lyusien »

jagger1 написа::drinkers: Вие сте момчета - давайте. Аз си казах мнението. Наслука :smt023
извиняваи приател ама идеята на форума е да си помагаме а не да си изказваме мнения които не отговарят на истината колегата пита за мач а като нямаш мач си четеш и неподвеждаш никои както ти казах аз съм готов да те заведа на излет да ти дам мача и ти да ми докажеш твоито твърдение че ще ловиш със силиконов стопер
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

jagger1 написа: :wink: :wink: :wink: измери си върховия водач колега. Но с шублер - не на око. А силикончетата ще ги взема с удоволствие.
Какъв именно мач ползваш, марка, модел? :roll:
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

И за да обобщим този казус /дъвкан не веднъж/ изводът е само един и правилното решение е - конец или монофил на основната линия с мустачки м/у 2см.-3см., перла, вирбел за ваглера и т.н. до куката :wink: Всякакви глупости от рода на силиконови стопери използвам за монтаж на косъм/стопер за царевички и др./ т.е отиват в графа шарански риболов :!:
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

Мисля , че темата се изчерпа , а взе и друга наасока.
За там обаче , си има теми , така че - Ключ !
Върл Shimano фен!
Заключено

Обратно към “Риболов на мач”