Търся комбиниран Хладилник!

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Аватар
gogo.ko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Търся комбиниран Хладилник!

Мнение от gogo.ko »

Аватар
gogo.ko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gogo.ko »

andonis
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от andonis »

и аз търся.......
ribolovko
новобранец
новобранец

Мнение от ribolovko »

Отиди в така наречените "Германски магазини" за германски стоки зе знам още как се наричат, там има комбиниран мисля че е 20 литров и работи на 220 v и на 12 v струва 75 лв.
Ако те интересува мога да ти опиша на бързо как да си направиш фризер на газ.
gogolisec
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от gogolisec »

Извинявай, xenohаck за отклонението, но ми стана любопитно как може да се направи фризер на газ. Хайде, риболовко да кажеш подробности за изработката!

А по темата, аз писах и на друго място май, че в момента ползвам на един приятел такъв хладилник (на срещата бях с него), та той си го е купил от Германия за 120 евро. Обем 40 литра, работи на 12 v, 220 v и на газ - много добра инвестиция за горещите дни!
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка :D "
toshko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshko »

А възможно ли е обикновен хладилник и с инвертор?
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
gogolisec
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от gogolisec »

Инвертора харчи доста ток и не се знае колко ще ти изкара акумулатора. На газ му е майката - за 4 дена 1 литър газ, а вътре темепературата беше около нулата! Имаше лед на дъното!
ribolovko
новобранец
новобранец

Мнение от ribolovko »

Много лесно се прави. Аз ползвах хладилник "Лавина" малък ако не се лъжа 40 литров но съм виждал и хладилник "Мраз" от там копирах идеята. И двата хладилника са с амоняк и им трябва някакв нагревател за изпарението на амоняка. На лавината нагревателя е 80 W. За да се направи да работи на газ е необходимо да се махне нагревателя, като на негово място се слага дюза от петромаксов фенер, завита на стугован накрайник и с маркуч свързана с туристическата бутилка. Работния пламък които трябва да излиза от дюзата е около 1 см. но това се определя експерементално :roll: само не прави като мен да усилиш пламъка става на печка и издухва амоняка.С туристическа бутилка ми работеше 6 дни.
Недостатъци: при вятър пламъчето гасне; ако не направиш правилна регулировка няма да замразява а само леко ще охлажда или ще имаш печка.
С две думи това е идеята нахвърляна на бързо.
gogolisec
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от gogolisec »

И аз съм мислил по този въпрос и точно там е уловката - как да имитирам топлината от елнагревателя, така че да функционира правилно. Иначе съм замислил да правя противоветрена горелка, която ще нагрява медна пръчка, която ще влезне на мястото на нагревтеля, а не да бие пламъка директно в кухината за нагревателя. Но пустата температура зор ще я нагодя!
ribolovko
новобранец
новобранец

Мнение от ribolovko »

Не ти трябва медна пръчка важно е пламъка да не бие директно върху тръбата с амоняка а да върви от страни просто в затвореното пространство от махнатия нагревател да влиза и циркулирае топъл въздух.
Ако искаш след две седмици можем да говорим на тая тема и по skype само ми пиши адреса си.
Просто съм много ангажиран и рядко сядам на компютъра и то само след 20:00часа. :lol:
demonik
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от demonik »

А не става ли да се използват изходящите колектори като топлинен източник вместо нагревател?
ribolovko
новобранец
новобранец

Мнение от ribolovko »

Не знам не съм пробвал :idea: . Важно е да постигнеш температурата на съответния нагревател на хладилника които ползваш. От опит разбрах, че слабото нагряване няма ефект, а при прегряване системата на хладилника почва да топли и може би от полученото голямо налягане се получава пробив в тръбите :?: Всичко може да се пробва и експерементира или да се потърси мнението на хладилен техник :supz: . Аз с хладилника "Лавина" изкарах три години по 6 дни на язовир "Йовковци" без проблем на газ :smt023 .
timo1
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от timo1 »

xenohаck написа:Търся комбиниран Хладилник ! На газ задължително може и 12 V ! Примерно от каравана хладилник ! Ако някой знае нещо да помага !
виж тук ако искаш http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=11236
babushka
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от babushka »

Една малка хитрост за бедните рибари. Ето какво правих аз през лятото. Една кутия от стиропор - 3-4см дебелина. Стиропора намерих от магазините за бяла техника, има го и в строителни материали със същата дебелина на парчета 100/50 см. Направих си кутия с капак и цяло лято нямах проблем с храната и стръвта, както си я изкарвах замразена от фризера, така си я намирах и след 5-6 часа, стоене на слънце. Кутията слагах навътре в багажника на колата, там където слънцето не може да проникне силно. Кутията е с големина 70 x 60см, събира се и в най-малката кола. Няма нужда от ток и вентилация, след като е плътно затворена, нищо не може да проникне в нея.
Най-добрият начин да запазиш своите приятели е да не ги предаваш!
/Мизнер/
gogibo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gogibo »

И аз правих опити /успешни/ с амонячни хлдлнци.Най доволен съм от полските хлдлни барчета.Имаше ги по хотелските стаи по Тошово време.Те наистина стават за фризер.Температурата пада до -16.Ползвам го вече 4-та година.Разход на газ-24 гр/час.За да не изтича студения въздух при всяко отваряне на вратата,просто я махнах и затапих отвора с 5 см фибран.Изрязах отвор отгоре и вече дори да стои отворен за няколко мин.температурата вътре не се покачва.Имам решение и за 12в.по време на път.Много важна е температурата/125-135 градуса/и мястото на пламъчето в зоната на нагреватела.Разполагам и с един Мраз.Изглежда като нов и работи перфектно.Разхода му е 26 гр/час.Температурата в камерата пада до -9градуса.Ако някой се интересува може да го спазарим.Важното за добрата работа на тези хлдлнци е да са нивелирани старателно.
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”