Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Търся комбиниран Хладилник!
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Re: Търся комбиниран Хладилник!
и аз търся.......
Отиди в така наречените "Германски магазини" за германски стоки зе знам още как се наричат, там има комбиниран мисля че е 20 литров и работи на 220 v и на 12 v струва 75 лв.
Ако те интересува мога да ти опиша на бързо как да си направиш фризер на газ.
Ако те интересува мога да ти опиша на бързо как да си направиш фризер на газ.
Извинявай, xenohаck за отклонението, но ми стана любопитно как може да се направи фризер на газ. Хайде, риболовко да кажеш подробности за изработката!
А по темата, аз писах и на друго място май, че в момента ползвам на един приятел такъв хладилник (на срещата бях с него), та той си го е купил от Германия за 120 евро. Обем 40 литра, работи на 12 v, 220 v и на газ - много добра инвестиция за горещите дни!
А по темата, аз писах и на друго място май, че в момента ползвам на един приятел такъв хладилник (на срещата бях с него), та той си го е купил от Германия за 120 евро. Обем 40 литра, работи на 12 v, 220 v и на газ - много добра инвестиция за горещите дни!
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка
"

А възможно ли е обикновен хладилник и с инвертор?
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
Инвертора харчи доста ток и не се знае колко ще ти изкара акумулатора. На газ му е майката - за 4 дена 1 литър газ, а вътре темепературата беше около нулата! Имаше лед на дъното!
"

Много лесно се прави. Аз ползвах хладилник "Лавина" малък ако не се лъжа 40 литров но съм виждал и хладилник "Мраз" от там копирах идеята. И двата хладилника са с амоняк и им трябва някакв нагревател за изпарението на амоняка. На лавината нагревателя е 80 W. За да се направи да работи на газ е необходимо да се махне нагревателя, като на негово място се слага дюза от петромаксов фенер, завита на стугован накрайник и с маркуч свързана с туристическата бутилка. Работния пламък които трябва да излиза от дюзата е около 1 см. но това се определя експерементално
само не прави като мен да усилиш пламъка става на печка и издухва амоняка.С туристическа бутилка ми работеше 6 дни.
Недостатъци: при вятър пламъчето гасне; ако не направиш правилна регулировка няма да замразява а само леко ще охлажда или ще имаш печка.
С две думи това е идеята нахвърляна на бързо.

Недостатъци: при вятър пламъчето гасне; ако не направиш правилна регулировка няма да замразява а само леко ще охлажда или ще имаш печка.
С две думи това е идеята нахвърляна на бързо.
И аз съм мислил по този въпрос и точно там е уловката - как да имитирам топлината от елнагревателя, така че да функционира правилно. Иначе съм замислил да правя противоветрена горелка, която ще нагрява медна пръчка, която ще влезне на мястото на нагревтеля, а не да бие пламъка директно в кухината за нагревателя. Но пустата температура зор ще я нагодя!
"

Не ти трябва медна пръчка важно е пламъка да не бие директно върху тръбата с амоняка а да върви от страни просто в затвореното пространство от махнатия нагревател да влиза и циркулирае топъл въздух.
Ако искаш след две седмици можем да говорим на тая тема и по skype само ми пиши адреса си.
Просто съм много ангажиран и рядко сядам на компютъра и то само след 20:00часа.
Ако искаш след две седмици можем да говорим на тая тема и по skype само ми пиши адреса си.
Просто съм много ангажиран и рядко сядам на компютъра и то само след 20:00часа.

А не става ли да се използват изходящите колектори като топлинен източник вместо нагревател?
Не знам не съм пробвал
. Важно е да постигнеш температурата на съответния нагревател на хладилника които ползваш. От опит разбрах, че слабото нагряване няма ефект, а при прегряване системата на хладилника почва да топли и може би от полученото голямо налягане се получава пробив в тръбите
Всичко може да се пробва и експерементира или да се потърси мнението на хладилен техник
. Аз с хладилника "Лавина" изкарах три години по 6 дни на язовир "Йовковци" без проблем на газ
.

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
виж тук ако искаш http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=11236xenohаck написа:Търся комбиниран Хладилник ! На газ задължително може и 12 V ! Примерно от каравана хладилник ! Ако някой знае нещо да помага !
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Една малка хитрост за бедните рибари. Ето какво правих аз през лятото. Една кутия от стиропор - 3-4см дебелина. Стиропора намерих от магазините за бяла техника, има го и в строителни материали със същата дебелина на парчета 100/50 см. Направих си кутия с капак и цяло лято нямах проблем с храната и стръвта, както си я изкарвах замразена от фризера, така си я намирах и след 5-6 часа, стоене на слънце. Кутията слагах навътре в багажника на колата, там където слънцето не може да проникне силно. Кутията е с големина 70 x 60см, събира се и в най-малката кола. Няма нужда от ток и вентилация, след като е плътно затворена, нищо не може да проникне в нея.
Най-добрият начин да запазиш своите приятели е да не ги предаваш!
/Мизнер/
/Мизнер/
И аз правих опити /успешни/ с амонячни хлдлнци.Най доволен съм от полските хлдлни барчета.Имаше ги по хотелските стаи по Тошово време.Те наистина стават за фризер.Температурата пада до -16.Ползвам го вече 4-та година.Разход на газ-24 гр/час.За да не изтича студения въздух при всяко отваряне на вратата,просто я махнах и затапих отвора с 5 см фибран.Изрязах отвор отгоре и вече дори да стои отворен за няколко мин.температурата вътре не се покачва.Имам решение и за 12в.по време на път.Много важна е температурата/125-135 градуса/и мястото на пламъчето в зоната на нагреватела.Разполагам и с един Мраз.Изглежда като нов и работи перфектно.Разхода му е 26 гр/час.Температурата в камерата пада до -9градуса.Ако някой се интересува може да го спазарим.Важното за добрата работа на тези хлдлнци е да са нивелирани старателно.