Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Пъстърви с блесна и воблер
Пъстърви с блесна и воблер
Абе много интересно, установих за пореден път, че воблерите, предназначени за туичинг, много често закачат балканската пъстърва за очи, кожи, глави и т.н. с втората тройка. Тъй като пускам обратно пъстървите, не ми е приятно да ги бода преди това по места, различни от устата. За да не каже някой, че си чеша езика, показвам нагледно в снимки за какво иде реч. Значи с Пацо отиваме на една река за пъстърва. Ето я реката, най-обикновена пъстървова река, една от милионите пъстървови реки:

Uploaded with ImageShack.us[/img]
Първо слагаме блесните. Аз ловя с Моска, щото се връзва по-евтино, пък ми кълве много на нея. Веднага първата риба, лапнала както си му е редът:

След нея втора, и тя си е взела блесната както си трябва:

Третата вече вдига адреналина, щото е хубава риба:

Uploaded with ImageShack.us
Некви ей такива сладури разнообразяват излета:

Продължава да си кълве на Моската, така че не виждам причина да я сменям. Дотук всички риби са рилийзнати без никакъв проблем:

В един момент обаче кълването спира. Значи трябва да се направи нещо. Залагам на една самоделка на Иво, който ми я е изработил специално за туичинг. Първата риба е американец, никакви проблеми с откачането и пускането обратно. След малко горната кука, която е с две жила, ще остане само с едно, другото се чупи:

Продължавам с този воблер. И от още три хванати риби две вече ги вадя като в касапница. Тая беше се ударила с тройката в окото:

Тая и тя ударена на някакво друго място от задната тройка:

Пускам ги, обаче докато ги откача и кървят. На мен това не ми е чак такъв кеф. В това време колегата лови с някакъв друг воблер, така като го гледам е от последната бутикова серия на Христо Златев. При него този проблем го няма, рибите си взимат нормално и си заминават живи и здрави:

Ето за това става въпрос. Улових някъде около десетина риби, но единствените сериозни поражения ги нанесе туичинговият воблер. Другите примамки се откачаха без проблем. Сега се чудя единични куки ли да им слагам, или нещо друго да опитам?

Първо слагаме блесните. Аз ловя с Моска, щото се връзва по-евтино, пък ми кълве много на нея. Веднага първата риба, лапнала както си му е редът:

След нея втора, и тя си е взела блесната както си трябва:

Третата вече вдига адреналина, щото е хубава риба:

Uploaded with ImageShack.us
Некви ей такива сладури разнообразяват излета:

Продължава да си кълве на Моската, така че не виждам причина да я сменям. Дотук всички риби са рилийзнати без никакъв проблем:

В един момент обаче кълването спира. Значи трябва да се направи нещо. Залагам на една самоделка на Иво, който ми я е изработил специално за туичинг. Първата риба е американец, никакви проблеми с откачането и пускането обратно. След малко горната кука, която е с две жила, ще остане само с едно, другото се чупи:

Продължавам с този воблер. И от още три хванати риби две вече ги вадя като в касапница. Тая беше се ударила с тройката в окото:

Тая и тя ударена на някакво друго място от задната тройка:

Пускам ги, обаче докато ги откача и кървят. На мен това не ми е чак такъв кеф. В това време колегата лови с някакъв друг воблер, така като го гледам е от последната бутикова серия на Христо Златев. При него този проблем го няма, рибите си взимат нормално и си заминават живи и здрави:

Ето за това става въпрос. Улових някъде около десетина риби, но единствените сериозни поражения ги нанесе туичинговият воблер. Другите примамки се откачаха без проблем. Сега се чудя единични куки ли да им слагам, или нещо друго да опитам?
-
- и господ не е толокова добър
Re: Пъстърви с блесна и воблер
На воблери не разбирам, но от излети ... вашия е супер 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- danev69
- сериозен играч

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
-
- кандидат преподавател
Както каза Илийката излета е супер.
А относно воблерите може би щом втората тройка нанася вреди на рибите трябва да се махне едната.Или да се ползват такива с една кука .
А относно воблерите може би щом втората тройка нанася вреди на рибите трябва да се махне едната.Или да се ползват такива с една кука .
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Много важна тема е пуснал Бат Стан.
И аз като snegk не практикувам този риболов и затова няма да го коментирам, но се надявам да има повече мнения по въпроса.
За мен също изглеждат страховити някой воблери с по три -четири тройки !!!
И аз като snegk не практикувам този риболов и затова няма да го коментирам, но се надявам да има повече мнения по въпроса.
За мен също изглеждат страховити някой воблери с по три -четири тройки !!!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Наистина екстра излет с много красиви риби 

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Може би проблемът да е от окраската на воблера,който имитира точно малка балканка преминаваща през територията на по-голяма такава,тогава по-голямата би я атакувала странично и оттам и гадното закачане.Иначе излетът е пИрфектен.Браво.
валатът не най-лошото нещо на света
Не знам защо с единия такъм ги ловиш за устата,а с другия за главата
, но знам,че си направил перфектен риболов и репортаж !!! Поздравления! 

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- VEVO Fishera
- научил се да хвърля
Страхотен излет колега !аксел написа:Може би проблемът да е от окраската на воблера,който имитира точно малка балканка преминаваща през територията на по-голяма такава,тогава по-голямата би я атакувала странично и оттам и гадното закачане.Иначе излетът е пИрфектен.Браво.
Аз лично подкрепям колегата "аксел" воблера имитира точно малка балканака която трябва да бъде прогонена от територията !
Абсолютно всичко е абсолютно относително!
Сттрахотрн излет
.

-
- ще става разбирач
Евала супер риболов си направил!!!
-
- вече хвърля и на тежко
Много красиви риби!!!
щях да предложа двойка,но и единица е вариaнт при положение,че пъстървата обикновенно се цели в главата дирeктно,когато ловува в течение..докато в езерата не е задължително(очевидно там за нея няма съмнение,че атаката ще завърши с успех,тъй или..иначе
)в подкрепа на това ще кажа,че миналата година(началото на септември) хванах 2 прекрасни риби на такъв воблер.купих го в италия с цел риболов в морето.подозирах,че ще работят и за балканката.та!...рибите бяха големи и с лекота биха могли да глътнат целият воблер..но и двете се закачиха на задната кука...подозирам,че този проблем е проблем само в реки с бързо и средно течение,където целта на рибата вероятно е да ликвидира плячката с първия досег с нея!
ето снимки на рибите,хванати са в едно забито езеро Рила планина.едната е 0.900kg.a втората 1.200kg
но за експерт като теб вероятно няма да бъде проблем да намериш решението!
е,чакaм да разбера какъв ще бъде резултата,важно e,дето се казва заради прекрасната риба..трябва да се изчистат максимално инцидентите

ето снимки на рибите,хванати са в едно забито езеро Рила планина.едната е 0.900kg.a втората 1.200kg
но за експерт като теб вероятно няма да бъде проблем да намериш решението!

- Прикачени файлове
-
- smde1.jpg (176.94 KiB) Преглеждано 2075 пъти
-
- smde2.jpg (254.25 KiB) Преглеждано 2075 пъти
-
- smde3.jpg (155.08 KiB) Преглеждано 2075 пъти
фен клуб-скобар
При мен също се е получавало, задната кука да закачи рибока (клен в случая) допълнително за долната страна на главата (гушката). Това се е получавало само, когато е атакувана предната кука. Обяснявам си го, че при атаката, рибата е перпендикулярно на воблера. В момента на захапката, рибата се извърта по посока на движение на воблера и в този момент втората (задната) кука се забива някъде по главата на рибата. Това е при странична атака на стръвта. Така си го обяснявам. Виждал съм и по TV каналите за риболов случаи на забити задни куки в рибите, но предимно на морски рибоци - аналогично: странична атака - захапка на първа кука - закачане странично на задна.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.