Пъстърви с блесна и воблер

Модератори: bobopeli, sapuna

Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Пъстърви с блесна и воблер

Мнение от Бат Стан »

Абе много интересно, установих за пореден път, че воблерите, предназначени за туичинг, много често закачат балканската пъстърва за очи, кожи, глави и т.н. с втората тройка. Тъй като пускам обратно пъстървите, не ми е приятно да ги бода преди това по места, различни от устата. За да не каже някой, че си чеша езика, показвам нагледно в снимки за какво иде реч. Значи с Пацо отиваме на една река за пъстърва. Ето я реката, най-обикновена пъстървова река, една от милионите пъстървови реки:

Изображение

Uploaded with ImageShack.us[/img]

Първо слагаме блесните. Аз ловя с Моска, щото се връзва по-евтино, пък ми кълве много на нея. Веднага първата риба, лапнала както си му е редът:

Изображение

След нея втора, и тя си е взела блесната както си трябва:

Изображение

Третата вече вдига адреналина, щото е хубава риба:

Изображение

Uploaded with ImageShack.us

Некви ей такива сладури разнообразяват излета:

Изображение

Продължава да си кълве на Моската, така че не виждам причина да я сменям. Дотук всички риби са рилийзнати без никакъв проблем:

Изображение

В един момент обаче кълването спира. Значи трябва да се направи нещо. Залагам на една самоделка на Иво, който ми я е изработил специално за туичинг. Първата риба е американец, никакви проблеми с откачането и пускането обратно. След малко горната кука, която е с две жила, ще остане само с едно, другото се чупи:

Изображение

Продължавам с този воблер. И от още три хванати риби две вече ги вадя като в касапница. Тая беше се ударила с тройката в окото:

Изображение

Тая и тя ударена на някакво друго място от задната тройка:

Изображение

Пускам ги, обаче докато ги откача и кървят. На мен това не ми е чак такъв кеф. В това време колегата лови с някакъв друг воблер, така като го гледам е от последната бутикова серия на Христо Златев. При него този проблем го няма, рибите си взимат нормално и си заминават живи и здрави:

Изображение

Ето за това става въпрос. Улових някъде около десетина риби, но единствените сериозни поражения ги нанесе туичинговият воблер. Другите примамки се откачаха без проблем. Сега се чудя единични куки ли да им слагам, или нещо друго да опитам?
snegk
и господ не е толокова добър

Re: Пъстърви с блесна и воблер

Мнение от snegk »

На воблери не разбирам, но от излети ... вашия е супер :drinkers:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

:smt023 :smt023 :smt023 Поздрави за хубавия излет и репортаж.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

Както каза Илийката излета е супер.
А относно воблерите може би щом втората тройка нанася вреди на рибите трябва да се махне едната.Или да се ползват такива с една кука .
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Много важна тема е пуснал Бат Стан.
И аз като snegk не практикувам този риболов и затова няма да го коментирам, но се надявам да има повече мнения по въпроса.
За мен също изглеждат страховити някой воблери с по три -четири тройки !!!
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

Наистина екстра излет с много красиви риби :wink:
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Може би проблемът да е от окраската на воблера,който имитира точно малка балканка преминаваща през територията на по-голяма такава,тогава по-голямата би я атакувала странично и оттам и гадното закачане.Иначе излетът е пИрфектен.Браво.
валатът не най-лошото нещо на света
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

Не знам защо с единия такъм ги ловиш за устата,а с другия за главата :D , но знам,че си направил перфектен риболов и репортаж !!! Поздравления! :smt023
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
VEVO Fishera
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от VEVO Fishera »

аксел написа:Може би проблемът да е от окраската на воблера,който имитира точно малка балканка преминаваща през територията на по-голяма такава,тогава по-голямата би я атакувала странично и оттам и гадното закачане.Иначе излетът е пИрфектен.Браво.
Страхотен излет колега !
Аз лично подкрепям колегата "аксел" воблера имитира точно малка балканака която трябва да бъде прогонена от територията !
Абсолютно всичко е абсолютно относително!
edis-pike
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от edis-pike »

Сттрахотрн излет :) .
tisho_9610
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tisho_9610 »

Евала супер риболов си направил!!!
mitaka_dimitrov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от mitaka_dimitrov »

Много красиви риби!!!
Аватар
sashoart
фен клуб-скобар

Мнение от sashoart »

щях да предложа двойка,но и единица е вариaнт при положение,че пъстървата обикновенно се цели в главата дирeктно,когато ловува в течение..докато в езерата не е задължително(очевидно там за нея няма съмнение,че атаката ще завърши с успех,тъй или..иначе :wink: )в подкрепа на това ще кажа,че миналата година(началото на септември) хванах 2 прекрасни риби на такъв воблер.купих го в италия с цел риболов в морето.подозирах,че ще работят и за балканката.та!...рибите бяха големи и с лекота биха могли да глътнат целият воблер..но и двете се закачиха на задната кука...подозирам,че този проблем е проблем само в реки с бързо и средно течение,където целта на рибата вероятно е да ликвидира плячката с първия досег с нея!
ето снимки на рибите,хванати са в едно забито езеро Рила планина.едната е 0.900kg.a втората 1.200kg
но за експерт като теб вероятно няма да бъде проблем да намериш решението! :wink: е,чакaм да разбера какъв ще бъде резултата,важно e,дето се казва заради прекрасната риба..трябва да се изчистат максимално инцидентите :drinkers: :drinkers:
Прикачени файлове
smde1.jpg
smde1.jpg (176.94 KiB) Преглеждано 2076 пъти
smde2.jpg
smde2.jpg (254.25 KiB) Преглеждано 2076 пъти
smde3.jpg
smde3.jpg (155.08 KiB) Преглеждано 2076 пъти
фен клуб-скобар
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

При мен също се е получавало, задната кука да закачи рибока (клен в случая) допълнително за долната страна на главата (гушката). Това се е получавало само, когато е атакувана предната кука. Обяснявам си го, че при атаката, рибата е перпендикулярно на воблера. В момента на захапката, рибата се извърта по посока на движение на воблера и в този момент втората (задната) кука се забива някъде по главата на рибата. Това е при странична атака на стръвта. Така си го обяснявам. Виждал съм и по TV каналите за риболов случаи на забити задни куки в рибите, но предимно на морски рибоци - аналогично: странична атака - захапка на първа кука - закачане странично на задна.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”