Информация за пръчка GW TRIUMPH

Модератори: Павел Иванов, sestrata

abugarsia
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Информация за пръчка GW TRIUMPH

Мнение от abugarsia »

Здравейте колеги подариха ми спининг пръчка GW TRIUMPF SPIN 2.7m акция 15-45 IM7 CONDOR тегло250гр та въпроса ми е имате ли мнение за тази пръчка защото не намирам никакво инфо в нета за нея.Друго което ме интересува е ще ми бъде ли полезна за риболов на Дунава за щука,распер и бели риби досега не съм практикувал този вид риболов и каква макара да и сложа като размер .Благодаря предварително
Аватар
donky
разбира нещата
разбира нещата

Re: Информация за пръчка GW TRIUMPH

Мнение от donky »

еми за Дунава е точната акция.за тежки примамки е екстра.макара 4000 по размера на шимано
П.П. с тия 250 грама си е сериозен уред за фитнес
Кажи му да иде да се гръмне или да си играе едно маваши на неговите въдици
abugarsia
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от abugarsia »

Колега поразгледах в нета пръчки с подобна акция и като че ли теглото не е чак толкова много отгоре поправете ме ако баркам Ако действително баркам дайте някякво по добро предложение за пръчка за Дунава
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

За първа пръчка не е много тежка. Полови с нея известно време и сам ще усетиш какво ти е нужно.

Успех!
Аватар
donky
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от donky »

ето ти параметри на Авид на Ст.Кроа - AVS90HF2 2.74 170гр. 14-57 акция
ако си мислиш ,че 80 грама са без значение, ОК
Кажи му да иде да се гръмне или да си играе едно маваши на неговите въдици
Аватар
A.S.H
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от A.S.H »

donky написа:ето ти параметри на Авид на Ст.Кроа - AVS90HF2 2.74 170гр. 14-57 акция
ако си мислиш ,че 80 грама са без значение, ОК

Първите 20 пъти в които ще отидеш за риба тия пусти :D 80гр. не са от значение при все,че говорим за Дунавски спининг.Особено когато още не си пипнал въдиците за които говориш и тепърва ще разбереш дали този риболов е за теб :wink:

П П Според мен колега по този начин най-много да накараш колегата да се чуди откъде да събира пари за нещо по-леко още преди да е хвърлил с тази въдица :D

Поздрав :wink:
abugarsia
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от abugarsia »

:D май наистина ще се събират пари за по класна пръчка но по натам за сега ще риболовствам с тази пък ако се запала много по спининга ще го мисла.Сега обмислям ква макара да сложа, бюджета ми е малко ограниччен до 70лв по видинските магазини избора не е голям хресах си RYOBI ECUSIMA 300 повъртях е малко и ми хареса но се притеснявам да не е малка
ivanpl
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ivanpl »

Вземай пръчката и с нея в магазина. Само така може да си прецениш комплекта.
Иначе всеки модел си е с различно тегло за размерите(повечето).

RYOBI-тата са малко по тежички, щото са по жеУезни ;) и може да ти е добре размер 3000

Успех
abugarsia
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от abugarsia »

Колеги а да ви питам от каде до каде е най добрия баланс, да се ориентирам горе долу кво да гледам :?:
Аватар
A.S.H
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от A.S.H »

abugarsia написа:Колеги а да ви питам от каде до каде е най добрия баланс, да се ориентирам горе долу кво да гледам :?:
За мен лично той се изразява в това да ми е комфортно с комплекта,а не в позиция на пръста спрямо въдицата,затова според мен послушай колегата и върви в магазина с въдицата и пробвай :wink:
Аватар
bobopeli
Модератор
Модератор

Мнение от bobopeli »

sestrata написа:Изображение
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

Това за баланса не съм склонен да му се уповавам винаги ,не казвам ,че в 80% от случайте не е така ,но много зависи къде държиш въдицата ,а всеки човек си има предпочитания ,аз примерно се опитвам да изтегля баланса по назад тъй като съм свикнал да държа тояжката в областа на макарата и така ми е по удобно :roll: Иначе ,градски ,взимай екусимата без значение дали ще е 4000 или 3000 ,разликата е само в шпулата :wink:
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

За дължината и теглото на пръчката която визираш, Риоби Екусима размер 3000 или 4000 (разликата мисля е само в размера на шпулата) ще ти дойде малко лека и ще ти изтегли баланса напред. Иначе за тези пари макарата си е много добра, и по добре размера 4000. А ако можеш, както казва колегата по-горе с пръчката в магазина и пробваш.....
Ако имаш възможност погледни и Тубертини Ацтека, Сирио, също са макари на Риоби и също доста читави.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Изображение
Изображение
Аватар
f1team
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от f1team »

Според мен тая работа с баланса е много относителна. Направих си един експеримент с доста изненадващ резултат.
Имам два спининга - единия с доста дълга дръжка, другия с много къса. Първия уж се балансира с 275 грамова макара, а втория с 250-260 грамова. Свалих шпулите на макарите, след което олекнаха с 40-50 г., но баланса остана почти непроменен. Измести се с по-малко от сантиметър напред!
Ако някой е правил подобен тест да сподели резултатите.

Изводът от горе написаното (според мен) е, че не е толкова важно къде ще е баланса а да е лек такъма и да не дърпа напред при замятане.
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”