Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Овчарица топлото-студеното,всичко за водоема
Модератор: sapuna
- batlar
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Re: Овчарица топлото-студеното,всичко за водоема
как така задължително че аз може да си цопна въдицата в басеина и пак ли билет ще ми искатqkomie написа:Че то ИАРА може да те проверяват навсякаде , водоема е под аренда и не е забранено да се лови на стената щом собствениците са съгласни . А по принцип щом си за риба трябва да имаш билет задължително независимо дали са на платено или неivelin_1976 написа:Аз не бих рискувал да отида дори и на стената, теб колега, явно не са те проверявали от ИАРА на моста и затова подвеждаш и колегите? До колкото имам инфо вече и на бариерата издават риболовни билети, точно по тази причина!niki_72 написа:да но само на стената

- Vid
- кандидат преподавател
Не съм чувал някой да е глобен през забраната ловейки на арендован водоем и при положение че дори си е платил таксата на арендатора. Още повече докато аз ловя с въдица, арендатора си лови с мрежите и ИАРА-та ще глоби мен??? Това е абсурдно... Ако това ми се случи.., ще отнеса "патартията" чак в апелативен съд.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Ще глоби и двамата!Vid написа:аз ловя с въдица, арендатора си лови с мрежите и ИАРА-та ще глоби мен???

Днес говорих точно по този въпрос със шефа на местната ИАРА!
Дори да ловиш на арендован водоем,подлежиш на санкция,ако е през забраната,или нямаш билет!
Даже,арендатора няма право да вади риба от водоема си през размножителния период и при нарушение могат да му отнемат разрешителното!
Имаше някакви подробности за видовете разрешителни и лицензи,но не ги запомних!

- Vid
- кандидат преподавател
Благодаря, съгласен съм напълно, НО, живеем в държава наречена Абсурдистан... То по тази логика трябва да затворят и всички магазини продаващи прясна риба за месец и половина.. Да Ама Не..georg написа:Ще глоби и двамата!Vid написа:аз ловя с въдица, арендатора си лови с мрежите и ИАРА-та ще глоби мен???![]()
Днес говорих точно по този въпрос със шефа на местната ИАРА!
Дори да ловиш на арендован водоем,подлежиш на санкция,ако е през забраната,или нямаш билет!
Даже,арендатора няма право да вади риба от водоема си през размножителния период и при нарушение могат да му отнемат разрешителното!
Извинявам се за отклонението от темата.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- научил се да хвърля
Тези подробности са важни защото излиза че като ходим сега на платени сме в нарушение.

- ivelin_1976
- разбира нещата
Знам за случай при, който на арендатора му е написан АКТ, затова, че разпъва мрежи през забраната
Отговор на въпросът за риболов на ТЕЦ-а през забраната е вероятно в собственоста и статута на язовира. Той е държавна собственост и определен за аквакултури, което вероятно го поставя под юрисдикцията на ИАРА. Не всички водоеми са държавни, има такива на кооперации и др., където вероятно нямат правомощия от ИАРА и точно за това не ни правят проблеми да ловим през забраната.
От тук на татък всеки сам да си преценява дали ще рискува с риболов на язовир държавна собственост, било той отдаден на концесия или други условия

От тук на татък всеки сам да си преценява дали ще рискува с риболов на язовир държавна собственост, било той отдаден на концесия или други условия

shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

- S.Koychev
- разбира нещата
Добре де сега може ли да отида да ловя на Теца, без да отнасям глоба и къде е разрешено само
Моля някой ако знае на 100 % да пише.

Ribarche
На ТЕЦ-а не можеш да ловиш,колега... защото ако те барнат- ще трябва да теглиш кредит!! И ако видиш оня да разпъва мрежите,направи му едно клипче и звънни на 112..., че един път завинаги да се отървем от тях!!!!!
-
- ще става разбирач
Но да не забравяме че живеем в България - страната на абсурдите !И ако видиш оня да разпъва мрежите,направи му едно клипче и звънни на 112..., че един път завинаги да се отървем от тях!!!!!
Можеш ли да си платиш, всичко ти е позволено !

Забраните важат само за обикновените хора !
Селянията не е белег за произход - тя е състояние на духа !
Много правилно казано колегаivanov70 написа:Но да не забравяме че живеем в България - страната на абсурдите !И ако видиш оня да разпъва мрежите,направи му едно клипче и звънни на 112..., че един път завинаги да се отървем от тях!!!!!
Можеш ли да си платиш, всичко ти е позволено !![]()
Забраните важат само за обикновените хора !

- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Шегаджии ......
Последните 7-8 години по време на забраната мрежите не излизаха от топлото

- bat_boiko_nikolov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Тука ви трябват много пари за адвокати !
Разбира се абсурдите са приоритет на нашата държава- примерите са не хиляди , а милиони!!!
При каквито и разрешителни да се лови с мрежи, или любители през забрана, винаги могат да се открият нарушения.
Но при ЧАСТНИ водоеми , не - Овчарица не е такава.
С други думи, това е като при шофирането- седнеш ли зад волана си в нарушение
Оттам нататък, който си търси правата тръгва по великата Одисея
И идва реда на гореизброените
...от които очаквам отчитане- поне щекичка......
Разбира се абсурдите са приоритет на нашата държава- примерите са не хиляди , а милиони!!!
При каквито и разрешителни да се лови с мрежи, или любители през забрана, винаги могат да се открият нарушения.
Но при ЧАСТНИ водоеми , не - Овчарица не е такава.
С други думи, това е като при шофирането- седнеш ли зад волана си в нарушение

Оттам нататък, който си търси правата тръгва по великата Одисея

И идва реда на гореизброените

...от които очаквам отчитане- поне щекичка......

За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
-
- ще става разбирач
А ти какво си правил там през забраната бе хайманаalcora написа:Шегаджии ......

Колекционирам лампови радиоприемници
- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Проверявах дали няма да хванат някой голям амур за да се снимам с него , ама така и така не можаха да хванат по голям от тези дето съм хващал азМладенов_78 написа:А ти какво си правил там през забраната бе хайманаalcora написа:Шегаджии ......
Последните 7-8 години по време на забраната мрежите не излизаха от топлотосигурно на пикник
![]()
![]()
я си признавай веднага

От тази година собствениците на язовира имат пълни правомощия над язовира така че можете да ловите спокойно там кадето са обявили че може.Само да уточня че не може да се взима всякаква риба,има забрана за хишниците мисля,на бариерата ще ви обяснят.Няма да обяснявам от каде имам информацията който иска да вярва но няма да имате проблем с ИАРА,някой ако не вярва може да званне на ИАРА да се пробва.Успех на всички колеги.