Овчарица топлото-студеното,всичко за водоема

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
batlar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Re: Овчарица топлото-студеното,всичко за водоема

Мнение от batlar »

qkomie написа:
ivelin_1976 написа:
niki_72 написа:да но само на стената
Аз не бих рискувал да отида дори и на стената, теб колега, явно не са те проверявали от ИАРА на моста и затова подвеждаш и колегите? До колкото имам инфо вече и на бариерата издават риболовни билети, точно по тази причина!
Че то ИАРА може да те проверяват навсякаде , водоема е под аренда и не е забранено да се лови на стената щом собствениците са съгласни . А по принцип щом си за риба трябва да имаш билет задължително независимо дали са на платено или не :)
как така задължително че аз може да си цопна въдицата в басеина и пак ли билет ще ми искат :?: платил сам си на някои за да ловя на водоема които тои арендува и които тои зарибява :axe:
Рибата е като жената,дава когато си поиска и на който си иска !!!

http://www.eeautoservice.com/
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Не съм чувал някой да е глобен през забраната ловейки на арендован водоем и при положение че дори си е платил таксата на арендатора. Още повече докато аз ловя с въдица, арендатора си лови с мрежите и ИАРА-та ще глоби мен??? Това е абсурдно... Ако това ми се случи.., ще отнеса "патартията" чак в апелативен съд.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
georg

Мнение от georg »

Vid написа:аз ловя с въдица, арендатора си лови с мрежите и ИАРА-та ще глоби мен???
Ще глоби и двамата! :wink:
Днес говорих точно по този въпрос със шефа на местната ИАРА!
Дори да ловиш на арендован водоем,подлежиш на санкция,ако е през забраната,или нямаш билет!
Даже,арендатора няма право да вади риба от водоема си през размножителния период и при нарушение могат да му отнемат разрешителното!
Имаше някакви подробности за видовете разрешителни и лицензи,но не ги запомних! :D
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

georg написа:
Vid написа:аз ловя с въдица, арендатора си лови с мрежите и ИАРА-та ще глоби мен???
Ще глоби и двамата! :wink:
Днес говорих точно по този въпрос със шефа на местната ИАРА!
Дори да ловиш на арендован водоем,подлежиш на санкция,ако е през забраната,или нямаш билет!
Даже,арендатора няма право да вади риба от водоема си през размножителния период и при нарушение могат да му отнемат разрешителното!
Имаше някакви подробности за видовете разрешителни и лицензи,но не ги запомних! :D
Благодаря, съгласен съм напълно, НО, живеем в държава наречена Абсурдистан... То по тази логика трябва да затворят и всички магазини продаващи прясна риба за месец и половина.. Да Ама Не..

Извинявам се за отклонението от темата.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
dikata1975
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dikata1975 »

Имаше някакви подробности за видовете разрешителни и лицензи,но не ги запомних! :D Тези подробности са важни защото излиза че като ходим сега на платени сме в нарушение.
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

Знам за случай при, който на арендатора му е написан АКТ, затова, че разпъва мрежи през забраната :!: Отговор на въпросът за риболов на ТЕЦ-а през забраната е вероятно в собственоста и статута на язовира. Той е държавна собственост и определен за аквакултури, което вероятно го поставя под юрисдикцията на ИАРА. Не всички водоеми са държавни, има такива на кооперации и др., където вероятно нямат правомощия от ИАРА и точно за това не ни правят проблеми да ловим през забраната.
От тук на татък всеки сам да си преценява дали ще рискува с риболов на язовир държавна собственост, било той отдаден на концесия или други условия :!:
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
Аватар
S.Koychev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от S.Koychev »

Добре де сега може ли да отида да ловя на Теца, без да отнасям глоба и къде е разрешено само :?: Моля някой ако знае на 100 % да пише.
Ribarche
Аватар
k_kuk
новобранец
новобранец

Мнение от k_kuk »

На ТЕЦ-а не можеш да ловиш,колега... защото ако те барнат- ще трябва да теглиш кредит!! И ако видиш оня да разпъва мрежите,направи му едно клипче и звънни на 112..., че един път завинаги да се отървем от тях!!!!!
ivanov70
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivanov70 »

И ако видиш оня да разпъва мрежите,направи му едно клипче и звънни на 112..., че един път завинаги да се отървем от тях!!!!!
Но да не забравяме че живеем в България - страната на абсурдите !
Можеш ли да си платиш, всичко ти е позволено ! :oops:
Забраните важат само за обикновените хора !
Селянията не е белег за произход - тя е състояние на духа !
Аватар
lbfchy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от lbfchy »

ivanov70 написа:
И ако видиш оня да разпъва мрежите,направи му едно клипче и звънни на 112..., че един път завинаги да се отървем от тях!!!!!
Но да не забравяме че живеем в България - страната на абсурдите !
Можеш ли да си платиш, всичко ти е позволено ! :oops:
Забраните важат само за обикновените хора !
Много правилно казано колега :)
Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от alcora »

Шегаджии ......
Последните 7-8 години по време на забраната мрежите не излизаха от топлото :axe:
Аватар
bat_boiko_nikolov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от bat_boiko_nikolov »

Тука ви трябват много пари за адвокати !
Разбира се абсурдите са приоритет на нашата държава- примерите са не хиляди , а милиони!!!
При каквито и разрешителни да се лови с мрежи, или любители през забрана, винаги могат да се открият нарушения.
Но при ЧАСТНИ водоеми , не - Овчарица не е такава.
С други думи, това е като при шофирането- седнеш ли зад волана си в нарушение :lol:
Оттам нататък, който си търси правата тръгва по великата Одисея :shock:
И идва реда на гореизброените :!:

...от които очаквам отчитане- поне щекичка...... :wink:
За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
Младенов_78
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Младенов_78 »

alcora написа:Шегаджии ......
Последните 7-8 години по време на забраната мрежите не излизаха от топлото :axe:
А ти какво си правил там през забраната бе хаймана :axe: сигурно на пикник :oops: :oops: :oops: я си признавай веднага :D
Колекционирам лампови радиоприемници
Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от alcora »

Младенов_78 написа:
alcora написа:Шегаджии ......
А ти какво си правил там през забраната бе хаймана :axe: сигурно на пикник :oops: :oops: :oops: я си признавай веднага :D
Проверявах дали няма да хванат някой голям амур за да се снимам с него , ама така и така не можаха да хванат по голям от тези дето съм хващал аз :lol:
:drinkers:
nikki_76
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikki_76 »

От тази година собствениците на язовира имат пълни правомощия над язовира така че можете да ловите спокойно там кадето са обявили че може.Само да уточня че не може да се взима всякаква риба,има забрана за хишниците мисля,на бариерата ще ви обяснят.Няма да обяснявам от каде имам информацията който иска да вярва но няма да имате проблем с ИАРА,някой ако не вярва може да званне на ИАРА да се пробва.Успех на всички колеги.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”