Предпазител за куки

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Re: Предпазител за куки

Мнение от КИРО »

Тъй и тъй ще мислите,
измислете и за чепарето нещо.
Като си по брега,и се налага да обикаляш с колата по буните,
направо си е мъка това прибиране,и след 15 мин наново да разпъваш.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Не съм забравил и морските :D . Трябва да се мисли комплексно. Нали за това сме в този форум. Да си помагаме. Ще помисля задължително. То куката си е кука. Не пита дали е за шаран, кротушка или паламуд. Като се забие (ама не в рибата) - все тая :lol:
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

Не ползвам засега примамки с тройки, но в нета има доста снимки на воблери с пласмасови предпазители.Предполагам така ги продават.Възможно е да се срещат и като отделен аксесоар.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

КАЯ написа:Не ползвам засега примамки с тройки, но в нета има доста снимки на воблери с пласмасови предпазители.Предполагам така ги продават.Възможно е да се срещат и като отделен аксесоар.
Не позна :twisted:. Воблерите и куките се продават голички, пластмасовите се купуват отделно, цената варираше според размера от 20-50ст. За 1-2 воблера не е проблем, но когато куките ти са около 40-50 сиреч къде 20-25 воблера и някоя и друга въртушка и клатушка одгоре, сумата си става значителна и то само за пластмасата. Предпочитам да намеря ня`къв заместител, а икономисаните пари да ги дам за нещо по-смислено. Пробвах в кутии, но без предпазител на тройките си става стахотна плетеница, а отделна кутия за воблер или блесна :? ...
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

Значи си наясно за кои предпазители говоря.Елементарно е да се направят от листова пластмаса/по-дебело фолио/например от пластмасовите папки за документи.
П.п. И за да стане ясно за какво говоря спретнах набързо едно моделче.

Изображение
Последно промяна от КАЯ на Сря Апр 20, 2011 4:36 pm, променено общо 1 път.
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Това е другият вариант за тройка. Сгъва се като звезда (като идея само - от бъркалка за кафе, ама тези, които са като пластинка 10 мм х 80 мм х около 1 мм дебелина, по-стария модел). Може и от корица за папка (по-дебелото фолио). Получава се с формата на Мерцедес. Ама как го казах, Мерцедес - марково, а .... ? :lol: . Това - последното изречение беше майтап :D . Тези също мислех да ги пусна като вариант, но нямам в момента подходящ материал. Ако някой ги направи - да пусне една снимчица. Лично аз съм ги виждал (като модел) по френския канал Chasse et peche. Елементарни са като идея и изпълнение. Въпросът е да се направят така, че да се задържат стабилно върху тройката.
Идеята на това, което съм пуснал по-горе на снимките е, че куката се закача и предпазителя е стабилен за транспорт в монтирано положение върху линията.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Като колегата с фолиото от цигарите и аз тъй.Ама от кисело мляко,жената бачкаше в една кухня и сега имам около 500 парчета измити и стефирани в кутия НАН :lol: И за 3-ки става фолиото е достатъчно твърдо.Че и съм му намерил още приложения :drinkers:
А сега де? :roll:
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

КАЯ написа:Значи си наясно за кои предпазители говоря.Елементарно е да се направят от листова пластмаса/по-дебело фолио/например от пластмасовите папки за документи.
П.п. И за да стане ясно за какво говоря спретнах набързо едно моделче...........
....................................................................
Точно това имах предвид. Благодаря колега за снимката.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

КАЯ написа:Значи си наясно за кои предпазители говоря.Елементарно е да се направят от листова пластмаса/по-дебело фолио/например от пластмасовите папки за документи.
П.п. И за да стане ясно за какво говоря спретнах набързо едно моделче.

Изображение
Бе пробвах да избацам нещо такова, ма става много алтаво и не се задържат добре ченгелите :? . Може па и аз да не съм му докаросал некои пропъртис как требе. Нищо да, опитите продължават :wink: .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

За воблери и блесни най-добре са наистина готовите ПЕ предпазители, които се продават.
Пускам и аз моя патент, който ползвам за щукарските ми тройки, от коркова тапа, отрязана на половина ги правя. Пробивам в средата отвор 4-5 мм. После с нож режа отстрани едно парченце от корка, от където ще минава повода.
Изображение

Получава се нещо такова:
Изображение

Само трябва тройката да не е по-голяма от диаметъра на тапата.
За сомските големи тройки ползвам същия метод, но не от тапа, а някакъв материал нещо като от джапанка е, ама не точно. Изрязвам триъгълник според големината на тройката, другото е по същия начин както при тапата. На едната снимка долу се вижда:
Изображение

Ако не ме мързи да ги сложа предпазителчетата, вършат работа :wink:
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Супер са. Харесват ми. :smt023
MiRo1992
новобранец
новобранец

Мнение от MiRo1992 »

Тази идея ми хареса. Браво
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »