Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

Змиорка....на къде в БГ ???
Модератор: bobopeli
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
ZMIORKA sum xvashtal v DYNAV mejdy VIDIN i LOM mestnosta SLIVATA predi da izsekat bezymno ostrova. Bqx zametnal za som na duno, struvta beshe gadnoto popche koeto mi izqde predishnata struv i beshe se zakachilo na kykata tip LEBETKA, neznajno kak? I za nakazanie go slojix nego ot qt
kolko kopane padna na torfishteto za zelen chervej a to da go izsmyche ! TA zapochna da se stumva burzo,symatoxa okolo ogunq i.............KAMBANITE ZVUNQT A TEB TE NQAAAAAAAAMA.... zasekox qko shtoto pruta e s akciq 300 gr. i nqma chyvstva
starata DAIWA zapq pesenta na lagerite .Nabirajki ysetix che ne e golqma riba, vadex q po prava liniq,vlaknoto beshe flyorescentno zeleno i se vijda6e kak treperi ,axa da skysa ! V pyrviq moment ne razbrax kakvo se e xvanalo taka se gurcheshe kato q izvadix i instinktivno q xvanax s ruka, (toest opitax) nestava.!takava SLYZ pokapa ot rukata mi ,(PRISHULECA PASTI DA QDE)! Zapalixa se farove projektori fakli abe vsichko sveteshto v bivaka ,izkazaxa se vsqkakvi mneniq i predpolojeniq do sytrinta kogato dojdoxa mestnite ribari i chestitixa ZMIORKATA. V Sofiq q premerix v magazincheto za melqne na kafe, 1505 gr.90 sm.debelina ajde dane spomenavam che sajta se chete i ot deca
! Zanesux q v severniq park da q pokaja na priqtel, durjeshe kafeto tam i imashe sergiq na ilienci za takumi ,ribarche kak da ne go razchyvstvash!Mani pa kato me naletq edin kitaec da q kypyva edvam se oturvax sabra se celiq park seir de gleda.Ta, izmezi se v dobra kompaniq i s dobri napitki
Po kusno pozachetax za tqx i nachina im na jivot i migraciite im,abe jivotno s golqmo"J"..Spored men sa izkliychenie v BG za momenta .A za minaloto ne govorq vse pak sa predi dinozavrite jivqli! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA SETIX SE KADE MOGAT DA SE LOVQT V BULGARIQ??????? V OXRIDSKOTO EZERO IMA GI OSHTE 

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
- dzigy
- научил се да хвърля
Re: Змиорка....на къде в БГ ???
това братче, може да стане само в някой развъдник. преди време ходих на белопопци - преди 2-3 години. онзи пазача ми каза, момче, внимавай да не ти отмъкне някоя риба въдицата. засмях се, тоя пък какви ги приказва, в час ли е. хвърлих на плувка и след около 30 секунди за малко да си изгубя скъпата въдица за 50 лева с макарата. сомове много вадих, но накрая ги пуснах- 7 лева струвало килото.
- pike-hunter
- новобранец
Аз съм хващал в Черна Гора в едно езеро пак на торен и наистина като емоция не е кой знае какво,но за вкусовите качества не съм съгласен.Месото и е невероятно,сухо стегнато,но всеки си има вкус.atillas написа:змиорка съм хващал няколко пъти на пристанището в Балчик
лови се нощно време на дъно на грозд торен червей
не е нищо особено нито като емоция нито като вкусови качества,
даже не го препоръчвам на хора със страх от змии
Колеги, защо говорите така?!!? Нямало тръпка при улова на змиорка и едва ли не - няма защо да се занимава с нея човек! Че вие да не искате слон да ви дърпа на въдиците за да има тръпка?!? Според мен тръпката и удоволствието си ги има както в улова на сомове, така и в улова на уклей. А когато става дума за една толкова рядко срещана риба като змиорката струва ми се, че дори самият факт че е дошла до въдиците ви е достатъчна награда и повод за мъничко гордост 

- atillas
- ще става разбирач
не казах че няма тръпка,казах че не е нищо особенноStefko написа:Колеги, защо говорите така?!!? Нямало тръпка при улова на змиорка и едва ли не - няма защо да се занимава с нея човек! Че вие да не искате слон да ви дърпа на въдиците за да има тръпка?!? Според мен тръпката и удоволствието си ги има както в улова на сомове, така и в улова на уклей. А когато става дума за една толкова рядко срещана риба като змиорката струва ми се, че дори самият факт че е дошла до въдиците ви е достатъчна награда и повод за мъничко гордост
въобще не може да се сравнява с емоцията при заргана например
а за вкуса - калкан лефер и паламуд са далеч напред
atillas написа:...лови се нощно време на дъно на грозд торен червей
не е нищо особено нито като емоция нито като вкусови качества...
На Камчия също даваше змиорка преди няколко години, но ми се иска да кажа на atillas, че ако си я е приготвил неговата змиорка, като мойта първата - е прав е, че нищо не струва! Бях я докарала да заприлича на ластик!

Надеждата е последна!
-
- научил се да хвърля
За последно я видях тази пущина змиорката на р. Места над Якоруда.
Ако имате път натам - пробвайте.
От сигурен източник знам че може да се хване и към момента на яз.Овчарица след бунгалата на собственика на сатките за зарибителен материал.Ако той ви пусне и ви съдеиства със сигурност ще заснемете това чудо, уловът на змиорка.
Късмет
Ако имате път натам - пробвайте.
От сигурен източник знам че може да се хване и към момента на яз.Овчарица след бунгалата на собственика на сатките за зарибителен материал.Ако той ви пусне и ви съдеиства със сигурност ще заснемете това чудо, уловът на змиорка.
Късмет
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е
virbela
ич през у.. мен ми не е
virbela
Мигрираща е само когато реши да се размножава и отива на майната си, за да го направиЗмиорката е мигрираща и си е случайност да се закачи