Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Моето откриване-Николаевка
Модератор: sapuna
- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Моето откриване-Николаевка
Моето откриване на сезона не започна както се полагаше откъм риболов.Иначе от към компания и прекарване няма с какво да се сравни.Просто за пореден път се убеждавам че миговете прекарани сред природата са нещо изключително.Репортажчето започвам със снимка пред новите Мавъри

Семейството очакващо бойни подвизи от главата на семейството

Утрото просто невероятно

А за залеза.Какво ли му е нужно на човек

Тука един скакалец си беше харесал калника на колата

Иначе откъм риболов ни нападаха едни кандидат- килограм шаранчета,които си заминаха поживо по здраво.Нищо по сериозно не се завъртя въпреки доброто захранване което направихме.Но нищо сезона тъкмо започва,ще се срещнем и със сериозните екземпляри-живот и здраве.

Семейството очакващо бойни подвизи от главата на семейството

Утрото просто невероятно

А за залеза.Какво ли му е нужно на човек

Тука един скакалец си беше харесал калника на колата

Иначе откъм риболов ни нападаха едни кандидат- килограм шаранчета,които си заминаха поживо по здраво.Нищо по сериозно не се завъртя въпреки доброто захранване което направихме.Но нищо сезона тъкмо започва,ще се срещнем и със сериозните екземпляри-живот и здраве.
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ами заповядай като се организира някоя среща и ще се видиш с хора хващали добри екземпляри на НиколаевкаMAESTROTO написа:Камене,аз често минавам да погледна на яз.Николаевка дали има улов,но до сега не съм видял някой да хване.Само чувам за рекорди.

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Тцъ,тцъ ...брях че красота!!!!
И аз като един участник във въпросния риболов ще кажа...невероятна почивка му дръпнахме
, прибрах се като "новороден"!
За съжаление си подобрих рекорда по престой на Николаевка без сериозен рънннннннннннннн - 81 часа, пичове...не е за вярване!
ама винаги може и повече, нали?! 
Подробности и още снимки...скоро

И аз като един участник във въпросния риболов ще кажа...невероятна почивка му дръпнахме

За съжаление си подобрих рекорда по престой на Николаевка без сериозен рънннннннннннннн - 81 часа, пичове...не е за вярване!

Подробности и още снимки...скоро

LIFE'S A GAME FISHING IS SERIOUS
- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Няма и намек от обида.Наистина говорим за големия.Просто това е Николаевка,пиляща нерви откъм риболовMAESTROTO написа:Не се обиждай,аз всяка неделя ходя в това село при роднините си.И минавам да погледна на язовира.Но се разочаровах,защото наистина,има хора,красиво е ,но не съм видял улов.Ще се радвам да има,защото на мен ми е удобно да ходя там.Говорим за големия язовир.

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Eй на с малко закъснение
Та...на 24.05 гутен морген язовира ни посрещна така

по това време вече бях поизмерил това онова с маркера и си бях харесал едно петънце на около 40 метра от брега с дълбочина 4.80-5.00 метра. Пред него на около 5 метра свършваше някакъв гаден камънак, та така..мястото захранено с около 4 кг. стара леко накисната царевица натюр, без никакви миризми(предвид очакваните раци на рояци). В дясно от петното на около 10-на метра захраних с 1.5 кг топчета(рибни домашно изтъркаляни като горе долу една трета от тях бях предварително нарязал на половинки) + около 0.5 кг царевица + 0.5 кг кюспе на плочки.
Монтажите..класически косъм, поводи Пелцер с дължина на 10-12 см, 2 от въдиците с проходни утежнени хранилки останалите 2 съответно ин-лайн и сейфти монтаж.
Намятках ги така...едната хранилка в лево от захраненото с царевица петно другата зад петното(за хранилките използвах Промикс+накисната царевица+пшенични ядки) и двете на по 2 зърна накисната и обелена царевица.
3-тата въдица в центъра на петното с две царевички+повдигач като монтажа се получи с неутрална плаваемост.
4-тата въдица на рибно топче...право на петното захранено с топчета!
До тук всичко ок!
Седим, зяпаме горната снимка и дърпаме кафенца с ей тоя другар..Никито

И така ..малко по късно групата доби пълен вид ..пристигна Камен с Ради и Марти.
До вечерта нищо интересно...на плувки кандидат шаранчета,таранки и перки доволно но без интрига а на дъно няколко нежни пийп пийп и...2-3 пак такива мушмороци до килце.
Атаката на раците..не се състоя
..няколко презареждания и стръвта почти навсякъде негризана
А вечерта се заехме с все важни и любими дела....

и после...като таласъми се натаркаляхме в тъмното

Сутринта обаче заварихме класическа картинка за платен язовир...поне за Николаевка е обичайна практика

..чак ме яд да ги гледам за това така им намалих снимките ама смятам е ясно за какво става дума

Следва продължение.....

Та...на 24.05 гутен морген язовира ни посрещна така

по това време вече бях поизмерил това онова с маркера и си бях харесал едно петънце на около 40 метра от брега с дълбочина 4.80-5.00 метра. Пред него на около 5 метра свършваше някакъв гаден камънак, та така..мястото захранено с около 4 кг. стара леко накисната царевица натюр, без никакви миризми(предвид очакваните раци на рояци). В дясно от петното на около 10-на метра захраних с 1.5 кг топчета(рибни домашно изтъркаляни като горе долу една трета от тях бях предварително нарязал на половинки) + около 0.5 кг царевица + 0.5 кг кюспе на плочки.
Монтажите..класически косъм, поводи Пелцер с дължина на 10-12 см, 2 от въдиците с проходни утежнени хранилки останалите 2 съответно ин-лайн и сейфти монтаж.
Намятках ги така...едната хранилка в лево от захраненото с царевица петно другата зад петното(за хранилките използвах Промикс+накисната царевица+пшенични ядки) и двете на по 2 зърна накисната и обелена царевица.
3-тата въдица в центъра на петното с две царевички+повдигач като монтажа се получи с неутрална плаваемост.
4-тата въдица на рибно топче...право на петното захранено с топчета!
До тук всичко ок!

И така ..малко по късно групата доби пълен вид ..пристигна Камен с Ради и Марти.
До вечерта нищо интересно...на плувки кандидат шаранчета,таранки и перки доволно но без интрига а на дъно няколко нежни пийп пийп и...2-3 пак такива мушмороци до килце.
Атаката на раците..не се състоя

А вечерта се заехме с все важни и любими дела....

и после...като таласъми се натаркаляхме в тъмното

Сутринта обаче заварихме класическа картинка за платен язовир...поне за Николаевка е обичайна практика

..чак ме яд да ги гледам за това така им намалих снимките ама смятам е ясно за какво става дума

Следва продължение.....

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Eми ..платен язовир, чорбаджиите си правят каквото им харесваjibira написа:Като гледам двете малки снимчици ми се свива сърцето. Не искам да съм толкова краен...ама те си заслужават гадните мрежари

Та значи..продължавам аз, то не че някой го интересува ам аз да си пиша

Втория ден...горе долу същата подхранка като количества царевичка, само топчетата ги намалих на килце(0.5кг рибни + 0.5 кг други пак домашни ама "секретни")

В петното с царевичака въдичката на косъм две зърна царевиа млечна и дърта. Тая дето беше в ляво от петното я набутах и нея вътре пак на две царевици дърта и с аромат на чесън. И последната си остана по навътре на 2 медни царевици. Егати микса от аромати дето стана ама като нема раци много ...коктейла да върви!

На чесновата сутринта няколко бързи удара...и пак кандидат шарани

Последва удар и на медната...шаранче до и пак кило

Ама така си замина деня без...рънннннн!
Вечерта...салатка, ракийка, бира, скара....тихо кротко и напоително си изкарахме без нощни атаки...мустакатите нещат и да чуят за нашите мераци

Третия ден...подхранката малко, манджата и пиенето също

За целта Камен запали МПС-то и бам у селото за провизии...софрата уредена ама подхранката мъка

С 300 зора докопахме от едно бабе две торби с кочани царевичка златна и газзз обратно

За отрицателно време царевицата беше наронена и накисната по бързата процедура да вмирисва с Астика и затворен капак на най голямото слънце да и дойде акъла

Камен тегли още един тигел до Варна да откара Ради и Марти...и се върна след час два...къпан и ерген!!! Еххх, как му завидях за...банята

През това време аз посмених още някой монтаж, увеличих дължината на поводите на две от въдиците, смених единия плетен с монофил и кви ли не още глупости сътворих...ама файда йок!
На здрачаване бирения кукуруз около 5 кг общо разделен по братски(не по равно

Вечерта...да не се повтарям, сещайте се какво стана

На четвъртия ден сутринта...бързи кафета, презареждане на въдиците иииии..... зверски атаки на шаранчета от порядъка 700 до килограм!

Та така...с голем кеф рекорда ми падна

- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ами то имаше един лаф че колкото повече го чешиш......Абе квото е.Ще походим тук таме ше лепнем някой шарко,ще се пооспокоим,па пак ще се върнем с песни танци-на родния гьол.А за банята-Митак ти малко ли са къпа бре.Не можем да го изкараме от водата

- jibira
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
quote="jibira"]Та значи..продължавам аз, то не че някой го интересува ам аз да си пиша [/quote]
Как бре, пиши пиши аз ги чета
Обичам такива излети, макар така да се докосваме до "индиянският живот" си е супер. Преди 3-4 години и аз направих голям часо-престой на Скеленско езеро...лудница, много яко. Като си сканирам снимките ще ги кача
Как бре, пиши пиши аз ги чета

- jibira
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Как бре, пиши пиши аз ги четаrikosheth написа:jibira написа:Та значи..продължавам аз, то не че някой го интересува ам аз да си пиша

Последно промяна от jibira на Чет Юни 07, 2007 10:38 pm, променено общо 1 път.