Моето откриване-Николаевка

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Моето откриване-Николаевка

Мнение от камен »

Моето откриване на сезона не започна както се полагаше откъм риболов.Иначе от към компания и прекарване няма с какво да се сравни.Просто за пореден път се убеждавам че миговете прекарани сред природата са нещо изключително.Репортажчето започвам със снимка пред новите Мавъри
Изображение
Семейството очакващо бойни подвизи от главата на семейството :lol:
Изображение
Утрото просто невероятно
Изображение
А за залеза.Какво ли му е нужно на човек
Изображение
Изображение
Тука един скакалец си беше харесал калника на колата
Изображение
Иначе откъм риболов ни нападаха едни кандидат- килограм шаранчета,които си заминаха поживо по здраво.Нищо по сериозно не се завъртя въпреки доброто захранване което направихме.Но нищо сезона тъкмо започва,ще се срещнем и със сериозните екземпляри-живот и здраве.
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
Аватар
MAESTROTO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MAESTROTO »

Камене,аз често минавам да погледна на яз.Николаевка дали има улов,но до сега не съм видял някой да хване.Само чувам за рекорди.
Кефа цена няма!
Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от камен »

MAESTROTO написа:Камене,аз често минавам да погледна на яз.Николаевка дали има улов,но до сега не съм видял някой да хване.Само чувам за рекорди.
Ами заповядай като се организира някоя среща и ще се видиш с хора хващали добри екземпляри на Николаевка :wink:
Аватар
MAESTROTO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MAESTROTO »

Не се обиждай,аз всяка неделя ходя в това село при роднините си.И минавам да погледна на язовира.Но се разочаровах,защото наистина,има хора,красиво е ,но не съм видял улов.Ще се радвам да има,защото на мен ми е удобно да ходя там.Говорим за големия язовир.
Кефа цена няма!
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

Тцъ,тцъ ...брях че красота!!!! :lol:
И аз като един участник във въпросния риболов ще кажа...невероятна почивка му дръпнахме :smt044 , прибрах се като "новороден"!
За съжаление си подобрих рекорда по престой на Николаевка без сериозен рънннннннннннннн - 81 часа, пичове...не е за вярване! :roll: :oops: :oops: ама винаги може и повече, нали?! :wink:
Подробности и още снимки...скоро :lol:
Изображение
LIFE'S A GAME FISHING IS SERIOUS
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Камене честито за мавърите,много риби и все големи.Относно излета и снимките,супер :wink:
Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от камен »

MAESTROTO написа:Не се обиждай,аз всяка неделя ходя в това село при роднините си.И минавам да погледна на язовира.Но се разочаровах,защото наистина,има хора,красиво е ,но не съм видял улов.Ще се радвам да има,защото на мен ми е удобно да ходя там.Говорим за големия язовир.
Няма и намек от обида.Наистина говорим за големия.Просто това е Николаевка,пиляща нерви откъм риболов :lol: И ето специално за тебе от големия от тази година :wink: Изображение
Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от камен »

Алоу Рикошета,вземи се в ръце и дай качествени снимки на софрата,че хората ша си помислят че сме я карали на фотосинтеза :lol: :lol: :lol: snegk благодаря за пожеланията,да ти се връщат :lol:
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

Eй на с малко закъснение :wink:
Та...на 24.05 гутен морген язовира ни посрещна така :lol:
Изображение
по това време вече бях поизмерил това онова с маркера и си бях харесал едно петънце на около 40 метра от брега с дълбочина 4.80-5.00 метра. Пред него на около 5 метра свършваше някакъв гаден камънак, та така..мястото захранено с около 4 кг. стара леко накисната царевица натюр, без никакви миризми(предвид очакваните раци на рояци). В дясно от петното на около 10-на метра захраних с 1.5 кг топчета(рибни домашно изтъркаляни като горе долу една трета от тях бях предварително нарязал на половинки) + около 0.5 кг царевица + 0.5 кг кюспе на плочки.
Монтажите..класически косъм, поводи Пелцер с дължина на 10-12 см, 2 от въдиците с проходни утежнени хранилки останалите 2 съответно ин-лайн и сейфти монтаж.
Намятках ги така...едната хранилка в лево от захраненото с царевица петно другата зад петното(за хранилките използвах Промикс+накисната царевица+пшенични ядки) и двете на по 2 зърна накисната и обелена царевица.
3-тата въдица в центъра на петното с две царевички+повдигач като монтажа се получи с неутрална плаваемост.
4-тата въдица на рибно топче...право на петното захранено с топчета!
До тук всичко ок! :lol: :lol: :lol: Седим, зяпаме горната снимка и дърпаме кафенца с ей тоя другар..Никито
Изображение
И така ..малко по късно групата доби пълен вид ..пристигна Камен с Ради и Марти.
До вечерта нищо интересно...на плувки кандидат шаранчета,таранки и перки доволно но без интрига а на дъно няколко нежни пийп пийп и...2-3 пак такива мушмороци до килце.
Атаката на раците..не се състоя :roll: ..няколко презареждания и стръвта почти навсякъде негризана :roll: :roll:
А вечерта се заехме с все важни и любими дела.... :wink:
Изображение
Изображение
Изображение
и после...като таласъми се натаркаляхме в тъмното :lol: :lol:
Изображение
Сутринта обаче заварихме класическа картинка за платен язовир...поне за Николаевка е обичайна практика :evil: :evil: :evil:
Изображение Изображение
..чак ме яд да ги гледам за това така им намалих снимките ама смятам е ясно за какво става дума :twisted: :twisted: :twisted:
Следва продължение.....
Изображение
snegk

Мнение от snegk »

Хубава копания,хубв излет,хубави снимки,направо супер.Рибите са важно нещо в риболова,но не най важното.Успех вследващия риболв на копанията. :wink:
Аватар
jibira
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от jibira »

Като гледам двете малки снимчици ми се свива сърцето. Не искам да съм толкова краен...ама те си заслужават гадните мрежари
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

jibira написа:Като гледам двете малки снимчици ми се свива сърцето. Не искам да съм толкова краен...ама те си заслужават гадните мрежари
Eми ..платен язовир, чорбаджиите си правят каквото им харесва :lol: :lol:

Та значи..продължавам аз, то не че някой го интересува ам аз да си пиша :wink:
Втория ден...горе долу същата подхранка като количества царевичка, само топчетата ги намалих на килце(0.5кг рибни + 0.5 кг други пак домашни ама "секретни") :shock:
В петното с царевичака въдичката на косъм две зърна царевиа млечна и дърта. Тая дето беше в ляво от петното я набутах и нея вътре пак на две царевици дърта и с аромат на чесън. И последната си остана по навътре на 2 медни царевици. Егати микса от аромати дето стана ама като нема раци много ...коктейла да върви! :lol: :lol:
На чесновата сутринта няколко бързи удара...и пак кандидат шарани
:roll:
Последва удар и на медната...шаранче до и пак кило :evil: На плувки същата картина...таранки, дребен шаран....зех да са изнервям леко :?
Ама така си замина деня без...рънннннн!
Вечерта...салатка, ракийка, бира, скара....тихо кротко и напоително си изкарахме без нощни атаки...мустакатите нещат и да чуят за нашите мераци :wink:
Третия ден...подхранката малко, манджата и пиенето също :roll: Решаваме обаче да останем още една вечер..нема назад!!! Рекорд гоня за подобряване аз не е шега работата! :smt044
За целта Камен запали МПС-то и бам у селото за провизии...софрата уредена ама подхранката мъка :cry: ...слаба била годината, животните щяли да измрат..бе с две думи мамули нема! :shock:
С 300 зора докопахме от едно бабе две торби с кочани царевичка златна и газзз обратно :lol:
За отрицателно време царевицата беше наронена и накисната по бързата процедура да вмирисва с Астика и затворен капак на най голямото слънце да и дойде акъла :wink:
Камен тегли още един тигел до Варна да откара Ради и Марти...и се върна след час два...къпан и ерген!!! Еххх, как му завидях за...банята :lol: :smt082
През това време аз посмених още някой монтаж, увеличих дължината на поводите на две от въдиците, смених единия плетен с монофил и кви ли не още глупости сътворих...ама файда йок!
На здрачаване бирения кукуруз около 5 кг общо разделен по братски(не по равно :wink: ) потъна около маркерите ни.
Вечерта...да не се повтарям, сещайте се какво стана :drinkers: :rock: :supz: като за разнообразие в менюто ми влязоха и 10-15 рака сварени в малко биричка...и после :smt015 :smt015 :smt015
На четвъртия ден сутринта...бързи кафета, презареждане на въдиците иииии..... зверски атаки на шаранчета от порядъка 700 до килограм! :evil: 2-3 часа пълен ужас...на 3 царевици перат като откачени а от тлъстите им роднини хабер никс! :shock:
Та така...с голем кеф рекорда ми падна :wink: Новия: 81 часа на Николаевка без хубава риба е вече факт! :lol: :lol: :lol:
Изображение
Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от камен »

Ами то имаше един лаф че колкото повече го чешиш......Абе квото е.Ще походим тук таме ше лепнем някой шарко,ще се пооспокоим,па пак ще се върнем с песни танци-на родния гьол.А за банята-Митак ти малко ли са къпа бре.Не можем да го изкараме от водата :lol: :lol: :lol:
Аватар
jibira
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от jibira »

quote="jibira"]Та значи..продължавам аз, то не че някой го интересува ам аз да си пиша [/quote]
Как бре, пиши пиши аз ги чета :P :P :D Обичам такива излети, макар така да се докосваме до "индиянският живот" си е супер. Преди 3-4 години и аз направих голям часо-престой на Скеленско езеро...лудница, много яко. Като си сканирам снимките ще ги кача
Аватар
jibira
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от jibira »

rikosheth написа:
jibira написа:Та значи..продължавам аз, то не че някой го интересува ам аз да си пиша
Как бре, пиши пиши аз ги чета :P :P :D Обичам такива излети, макар така да се докосваме до "индиянският живот" си е супер. Преди 3-4 години и аз направих голям часо-престой на Скaленско езеро...лудница, много яко. Като си сканирам снимките ще ги кача
Последно промяна от jibira на Чет Юни 07, 2007 10:38 pm, променено общо 1 път.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”