Жилетка за тежести Pixelcamu - регулируема

Модератор: nkolev66

Аватар
Petyof
новобранец
новобранец

Жилетка за тежести Pixelcamu - регулируема

Мнение от Petyof »

При по-продължително гмуркане усещам тежестта на колана и това малко ми разваля кефа :wink:
Имате ли мнение за жилетките - ползвате ли - доволни ли сте.

Интересно ми е някой ползва ли баластната жилетка на Pixelcamu.
Интересува ме дали е удобна, а и да сподели мнение дали е доволен от нея!
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3470
Аз съм сравнително малък размер - 170см/ 65кг :D - дали ще мога да я регулирам до моите габарити!
Избора ми е между нея и баластната жилетка на Drop.
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3471
Коя според вас е по удобна.

Също така гледам има жилетки които имат възможност за разполагане на олово и в предната си част - на презрамките.
Това доколко е анатомично(не пречи ли на движението на ръцете), а и не кара ли презрамките да се отпускат и движат :D
Аватар
spear
разбира нещата
разбира нещата

Re: Жилетка за тежести Pixelcamu - регулируема

Мнение от spear »

Според мен при риболов в плиткото или при ползване на по-дебел костюм ползването на жилетка е препоръчително иначе кръста се претоварва от всичкото това олово и вечер боли.
Аз, както и повечето тук, ползваме жилетки от втория тип който си посочил Pixel Drop, просто защото когато сме ги купували не е имало такива като регулируемата Pixelcamu. Удобна е и си изпълнява на 100% функцията, но при инцидент не можеш да се освободиш незабавно от нея.
Точно това прави регулируемата Pixelcamu по-добрия избор. При инцидент можеш да я изхвърлиш за секунда заедно с колана и това може да ти спаси живота.
Всичко останало при Pixelcamu-то е същото както при Pixel Drop-а,
За човек с твоите мерки в случай че избереш Drop размера е М(медиум).

За последния ти въпрос не мога да дам коментар, защото не съм ползвал досега подобна жилетка.
GEORGE_SHARK
новобранец
новобранец

Мнение от GEORGE_SHARK »

Аз също си взех такава, но на SEAC SUB за този сезон, но още не съм взел тежести за нея. Дайте предложение от къде да се снабдя с необходимите тежести във Варна на прилична цена. Предварително Ви благодаря. Откровенно казано до сега не съм ползвал, но взех 7мм COMPETITION на CRESSI SUB и като си представям, че на кръста ще ти трябва нося около 10кг олово наистина е добре да се рапредели и на гърба. Колегата предполагам е прав и приемам практическия му съвет с благодарност.
Аватар
Valyo68
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Valyo68 »

На прилична цена, според мен няма от къде да си вземеш.Поне аз не съм попадал на прилично предложение. Вариянтите са 2. Стандартни тежести в джобовете което си е афиф работа/мен не ми харесва/ или си ги отливаш сам /по добрия вариянт/.Погледни тази тема примерно:

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=160&t=36881
Лесно и елиментарно, олово само да имаш, е... и ще си понапънеш малко главата :wink: и ще стане. Аз си ги лея в консервени кутийки, Претор щото е табятлия си направи формички по джобчетата, евала. Всичко опира до свободно време и мерак! А и рибата, после е по вкусна. :rolleyes: Дори и колега да има кълъпче за твоята жилетка пак оловото е
фактора който движи процеса. Така, че събирай олово и действай.
Аватар
Petyof
новобранец
новобранец

Мнение от Petyof »

Искам да благодаря за помощта ви - жилетката е при мен :D
За сега не мога да изкажа мнение, дали е удобна или не - предстои рязане на олово и реални тестове :lol:
Надявам се чрез съветите които ми даде Жоро, да ми залепне :D
Поздрави!
Аватар
Valyo68
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Valyo68 »

Щом е при теб, ще ти залепне - къде ще иде. :D Да ти е честита и когато си готов, докладвай и показвай в темата за тежести. А щом Жоро ти е показал пътя, следвай го, няма да те подведе! :wink: Хубава жилетка си взел! Наздраве, отивам да я полея. :drinkers:
Аватар
Шуменеца
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Шуменеца »

Ползвам една жилетка, куча марка, вероятно китайска, от 3 години...много удобно нещо, има джобове за тежести и пред раменете, на гърдите. Недостатъка е, че отзад за колана се захващаше с "котешко езиче", което се скапа и сега там запасвам една сиджимка с капачка от тоник накрая :D ...но понякога се вади от колана и е гадно, когато си надълбоко вече, да ти висне до ушите :evil: ...та имам една елементарна идейка, която като я направя, ще пусна снимки ( нещо като стъкмяването на раниците на парашутистите)....жилетката пада заедно с другият колан при откопчаване, като същевременно придържа колана ниско, за да не отива до под мишниците при дълбочинни спускания( дори при гумен колан това се получава, освен ако не е ужасно стегнат, ама пречи на раздишването)
terzo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от terzo »

Давай батка да я видим,че и аз го имам същия пробием при дълбоки гмуркания.
Аватар
Шуменеца
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Шуменеца »

утре, като се прибера от Царево ще направя това нещо....от 2 години ми е хрумнало, а касае половин час работа :evil:
mitq
новобранец
новобранец

Мнение от mitq »

Как е жилетката? дай отзиви,че и аз я видях и харесах регулируемата.
Аватар
Pretor
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pretor »

При мен също през няколко гмуркания топчето се измушва под колана и жилетката ми се нанизва на канчето. Мислех си дори да заменя топчето с една кука, която да се захваща за долната част на колана.
Изображение
Аватар
spear
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от spear »

Аз ползвам кръгъл ластик, като тоя. Накрая съм му вързал 2-3 възела един върху друг и подпъхвам под колана. Колана е гумен. И е идеална тая схема, няма вадене, изплъзване, приплъзване и каквото и да е.
Аватар
Pretor
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pretor »

Със сигурност топчето на "Марес"-а е по-голямо от възлите ти, а се измушва. Аз съм с марсилски колан. Предполагам, че проблема е от това, че двете тежести, между които пъхвам топчето са близко една до друга и като гмурна и в един момент ми стане по-хлабав, топчето се измушва.
Изображение
Аватар
Шуменеца
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Шуменеца »

Аз я скоро се хвана да го направя, я не...но идейката е следната:
Взема се полиестерна лента като дръжките на саковете и се зашива на долната част на гърба на жилетката. Тая лента минава между краката ни ( тежко им на камбаните ни :D ) и завършва отпред с голяма широка зашита халка( свободно да се нахлузва на колана).Ако не дай си Боже се наложи откопчаване, тя ще се изхлузи от колана, но за да падне и жилетката( което надали ще е необходимо за да станеш положителен в плаваемостта, тогава трябва и гръдната и закопчалка да се откопчее. Получава се двоен положителен ефект....жилетката не ти се изхлузва до ушите като слизаш надолу , а същевременно придържа колана ( в края откъм корема ни) в долно положение за да не се качва до под мишниците....надявам се да съм го измислил правилно, не съм го пробвал, но ще е по добро от капачката ми от Швепс тоник :D
Аватар
Petyof
новобранец
новобранец

Мнение от Petyof »

mitq, отзиви не мога дам, защото жилетката не е оборудвана, а и трябва да вляза няколко пъти в морето, за да имам впечатление от нея :wink:
Гледам, че си от Бургас. Така, че ако имаш желание можеш да ми дойдеш на гости и да я пробваш :D
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”