Къде се намирам:  
  Риболов
 Риболов

Подводен раздел
 Подводен раздел

Подводен риболов
 Подводен риболов

Подводен риболов
 Подводен риболов

naRiba.com

Форум
 Риболов
 Риболов

Подводен раздел
 Подводен раздел

Подводен риболов
 Подводен риболов

Подводен риболов
 Подводен риболов

Жилетка за тежести Pixelcamu - регулируема
Модератор: nkolev66
Жилетка за тежести Pixelcamu - регулируема
При по-продължително гмуркане усещам тежестта на колана и това малко ми разваля кефа   

Имате ли мнение за жилетките - ползвате ли - доволни ли сте.
Интересно ми е някой ползва ли баластната жилетка на Pixelcamu.
Интересува ме дали е удобна, а и да сподели мнение дали е доволен от нея!
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3470
Аз съм сравнително малък размер - 170см/ 65кг - дали ще мога да я регулирам до моите габарити!
 - дали ще мога да я регулирам до моите габарити! 
Избора ми е между нея и баластната жилетка на Drop.
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3471
Коя според вас е по удобна.
Също така гледам има жилетки които имат възможност за разполагане на олово и в предната си част - на презрамките.
Това доколко е анатомично(не пречи ли на движението на ръцете), а и не кара ли презрамките да се отпускат и движат

Имате ли мнение за жилетките - ползвате ли - доволни ли сте.
Интересно ми е някой ползва ли баластната жилетка на Pixelcamu.
Интересува ме дали е удобна, а и да сподели мнение дали е доволен от нея!
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3470
Аз съм сравнително малък размер - 170см/ 65кг
 - дали ще мога да я регулирам до моите габарити!
 - дали ще мога да я регулирам до моите габарити! Избора ми е между нея и баластната жилетка на Drop.
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3471
Коя според вас е по удобна.
Също така гледам има жилетки които имат възможност за разполагане на олово и в предната си част - на презрамките.
Това доколко е анатомично(не пречи ли на движението на ръцете), а и не кара ли презрамките да се отпускат и движат

Re: Жилетка за тежести Pixelcamu - регулируема
Според мен при риболов в плиткото или при ползване на по-дебел костюм ползването на жилетка е препоръчително иначе кръста се претоварва от всичкото това олово и вечер боли.
Аз, както и повечето тук, ползваме жилетки от втория тип който си посочил Pixel Drop, просто защото когато сме ги купували не е имало такива като регулируемата Pixelcamu. Удобна е и си изпълнява на 100% функцията, но при инцидент не можеш да се освободиш незабавно от нея.
Точно това прави регулируемата Pixelcamu по-добрия избор. При инцидент можеш да я изхвърлиш за секунда заедно с колана и това може да ти спаси живота.
Всичко останало при Pixelcamu-то е същото както при Pixel Drop-а,
За човек с твоите мерки в случай че избереш Drop размера е М(медиум).
За последния ти въпрос не мога да дам коментар, защото не съм ползвал досега подобна жилетка.

Аз, както и повечето тук, ползваме жилетки от втория тип който си посочил Pixel Drop, просто защото когато сме ги купували не е имало такива като регулируемата Pixelcamu. Удобна е и си изпълнява на 100% функцията, но при инцидент не можеш да се освободиш незабавно от нея.
Точно това прави регулируемата Pixelcamu по-добрия избор. При инцидент можеш да я изхвърлиш за секунда заедно с колана и това може да ти спаси живота.
Всичко останало при Pixelcamu-то е същото както при Pixel Drop-а,
За човек с твоите мерки в случай че избереш Drop размера е М(медиум).
За последния ти въпрос не мога да дам коментар, защото не съм ползвал досега подобна жилетка.
- 
				GEORGE_SHARK
- новобранец 
Аз също си взех такава, но на SEAC SUB  за този сезон, но още не съм взел тежести за нея. Дайте предложение от къде да се снабдя с необходимите тежести във Варна на прилична цена. Предварително Ви благодаря. Откровенно казано до сега не съм ползвал, но взех 7мм COMPETITION на CRESSI SUB и като си представям, че на кръста ще ти трябва нося около 10кг олово наистина е добре да се рапредели и на гърба. Колегата предполагам е прав и приемам практическия му съвет с благодарност.

- Valyo68
- вече хвърля и на тежко 
- Обратна връзка:
На прилична цена, според мен няма от къде да си вземеш.Поне аз не съм попадал на прилично предложение. Вариянтите са 2. Стандартни тежести  в джобовете което си е афиф работа/мен не ми харесва/ или си ги отливаш сам /по добрия вариянт/.Погледни тази тема примерно:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=160&t=36881
Лесно и елиментарно, олово само да имаш, е... и ще си понапънеш малко главата и ще стане. Аз си ги лея в консервени кутийки, Претор щото е табятлия си направи формички по джобчетата, евала. Всичко опира до свободно време и мерак! А и рибата, после е по вкусна.
  и ще стане. Аз си ги лея в консервени кутийки, Претор щото е табятлия си направи формички по джобчетата, евала. Всичко опира до свободно време и мерак! А и рибата, после е по вкусна.  Дори и колега да има кълъпче за твоята жилетка пак оловото е
 Дори и колега да има кълъпче за твоята жилетка пак оловото е
фактора който движи процеса. Така, че събирай олово и действай.

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=160&t=36881
Лесно и елиментарно, олово само да имаш, е... и ще си понапънеш малко главата
 и ще стане. Аз си ги лея в консервени кутийки, Претор щото е табятлия си направи формички по джобчетата, евала. Всичко опира до свободно време и мерак! А и рибата, после е по вкусна.
  и ще стане. Аз си ги лея в консервени кутийки, Претор щото е табятлия си направи формички по джобчетата, евала. Всичко опира до свободно време и мерак! А и рибата, после е по вкусна.  Дори и колега да има кълъпче за твоята жилетка пак оловото е
 Дори и колега да има кълъпче за твоята жилетка пак оловото ефактора който движи процеса. Така, че събирай олово и действай.
Искам да благодаря за помощта ви - жилетката е при мен   

За сега не мога да изкажа мнение, дали е удобна или не - предстои рязане на олово и реални тестове 

Надявам се чрез съветите които ми даде Жоро, да ми залепне 

Поздрави!

За сега не мога да изкажа мнение, дали е удобна или не - предстои рязане на олово и реални тестове

Надявам се чрез съветите които ми даде Жоро, да ми залепне

Поздрави!
- Valyo68
- вече хвърля и на тежко 
- Обратна връзка:
Щом е при теб, ще ти залепне - къде ще иде.  Да ти е честита и когато си готов,  докладвай и показвай в темата за тежести. А щом Жоро ти е показал пътя, следвай го, няма да те подведе!
 Да ти е честита и когато си готов,  докладвай и показвай в темата за тежести. А щом Жоро ти е показал пътя, следвай го, няма да те подведе!   Хубава жилетка си взел! Наздраве, отивам да я полея.
 Хубава жилетка си взел! Наздраве, отивам да я полея. 

Да ти е честита и когато си готов,  докладвай и показвай в темата за тежести. А щом Жоро ти е показал пътя, следвай го, няма да те подведе!
 Да ти е честита и когато си готов,  докладвай и показвай в темата за тежести. А щом Жоро ти е показал пътя, следвай го, няма да те подведе!   Хубава жилетка си взел! Наздраве, отивам да я полея.
 Хубава жилетка си взел! Наздраве, отивам да я полея. 
- Шуменеца
- вече хвърля и на тежко 
- Обратна връзка:
Ползвам една жилетка, куча марка, вероятно китайска, от 3 години...много удобно нещо, има джобове за тежести и пред раменете, на гърдите. Недостатъка е, че отзад за колана се захващаше с "котешко езиче", което се скапа и сега там запасвам една сиджимка с капачка от тоник накрая  ...но понякога се вади от колана и е гадно, когато си надълбоко вече, да ти висне до ушите
 ...но понякога се вади от колана и е гадно, когато си надълбоко вече, да ти висне до ушите  ...та имам една елементарна идейка, която като я направя, ще пусна снимки ( нещо като стъкмяването на раниците на парашутистите)....жилетката пада заедно с другият колан при откопчаване, като същевременно придържа колана ниско, за да не отива до под мишниците при дълбочинни спускания( дори при гумен колан това се получава, освен ако не е ужасно стегнат, ама пречи на раздишването)
  ...та имам една елементарна идейка, която като я направя, ще пусна снимки ( нещо като стъкмяването на раниците на парашутистите)....жилетката пада заедно с другият колан при откопчаване, като същевременно придържа колана ниско, за да не отива до под мишниците при дълбочинни спускания( дори при гумен колан това се получава, освен ако не е ужасно стегнат, ама пречи на раздишването)

...но понякога се вади от колана и е гадно, когато си надълбоко вече, да ти висне до ушите
 ...но понякога се вади от колана и е гадно, когато си надълбоко вече, да ти висне до ушите  ...та имам една елементарна идейка, която като я направя, ще пусна снимки ( нещо като стъкмяването на раниците на парашутистите)....жилетката пада заедно с другият колан при откопчаване, като същевременно придържа колана ниско, за да не отива до под мишниците при дълбочинни спускания( дори при гумен колан това се получава, освен ако не е ужасно стегнат, ама пречи на раздишването)
  ...та имам една елементарна идейка, която като я направя, ще пусна снимки ( нещо като стъкмяването на раниците на парашутистите)....жилетката пада заедно с другият колан при откопчаване, като същевременно придържа колана ниско, за да не отива до под мишниците при дълбочинни спускания( дори при гумен колан това се получава, освен ако не е ужасно стегнат, ама пречи на раздишването)Re: Жилетка за тежести Pixelcamu - регулируема
Давай батка да я видим,че и аз го имам същия пробием при дълбоки гмуркания.

- Шуменеца
- вече хвърля и на тежко 
- Обратна връзка:
утре, като се прибера от Царево ще направя това нещо....от 2 години ми е хрумнало, а касае половин час работа 

Как е жилетката? дай отзиви,че и аз я видях и харесах регулируемата.

При мен също през няколко гмуркания топчето се измушва под колана и жилетката ми се нанизва на канчето. Мислех си дори да заменя топчето с една кука, която да се захваща за долната част на колана.

Аз ползвам кръгъл ластик, като тоя. Накрая съм му вързал 2-3 възела един върху друг и подпъхвам под колана. Колана е гумен. И е идеална тая схема, няма вадене, изплъзване, приплъзване и каквото и да е.

Със сигурност топчето на "Марес"-а е по-голямо от възлите ти, а се измушва. Аз съм с марсилски колан. Предполагам, че проблема е от това, че двете тежести, между които пъхвам топчето са близко една до друга и като гмурна и в един момент ми стане по-хлабав, топчето се измушва.

- Шуменеца
- вече хвърля и на тежко 
- Обратна връзка:
Аз я скоро се хвана да го направя, я не...но идейката е следната:
Взема се полиестерна лента като дръжките на саковете и се зашива на долната част на гърба на жилетката. Тая лента минава между краката ни ( тежко им на камбаните ни ) и завършва отпред с голяма широка зашита халка( свободно да се нахлузва на колана).Ако не дай си Боже се наложи откопчаване, тя ще се изхлузи от колана, но за да падне и жилетката( което надали ще е необходимо за да станеш положителен в плаваемостта, тогава трябва и гръдната и закопчалка да се откопчее. Получава се двоен положителен ефект....жилетката не ти се изхлузва до ушите като слизаш надолу , а същевременно придържа колана ( в края откъм корема ни) в долно положение за да не се качва до под мишниците....надявам се да съм го измислил правилно, не съм го пробвал, но ще е по добро от капачката ми от Швепс тоник
  ) и завършва отпред с голяма широка зашита халка( свободно да се нахлузва на колана).Ако не дай си Боже се наложи откопчаване, тя ще се изхлузи от колана, но за да падне и жилетката( което надали ще е необходимо за да станеш положителен в плаваемостта, тогава трябва и гръдната и закопчалка да се откопчее. Получава се двоен положителен ефект....жилетката не ти се изхлузва до ушите като слизаш надолу , а същевременно придържа колана ( в края откъм корема ни) в долно положение за да не се качва до под мишниците....надявам се да съм го измислил правилно, не съм го пробвал, но ще е по добро от капачката ми от Швепс тоник 

Взема се полиестерна лента като дръжките на саковете и се зашива на долната част на гърба на жилетката. Тая лента минава между краката ни ( тежко им на камбаните ни
 ) и завършва отпред с голяма широка зашита халка( свободно да се нахлузва на колана).Ако не дай си Боже се наложи откопчаване, тя ще се изхлузи от колана, но за да падне и жилетката( което надали ще е необходимо за да станеш положителен в плаваемостта, тогава трябва и гръдната и закопчалка да се откопчее. Получава се двоен положителен ефект....жилетката не ти се изхлузва до ушите като слизаш надолу , а същевременно придържа колана ( в края откъм корема ни) в долно положение за да не се качва до под мишниците....надявам се да съм го измислил правилно, не съм го пробвал, но ще е по добро от капачката ми от Швепс тоник
mitq, отзиви не мога дам, защото жилетката не е оборудвана, а и трябва да вляза няколко пъти в морето, за да имам впечатление от нея   

Гледам, че си от Бургас. Така, че ако имаш желание можеш да ми дойдеш на гости и да я пробваш

Гледам, че си от Бургас. Така, че ако имаш желание можеш да ми дойдеш на гости и да я пробваш