Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

На вниманието на колегите шофьори
Модератор: dantho.mihov
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: На вниманието на колегите шофьори
Поради мноооогото километри и тук и навън ми е станало ясно, че няма вариант да се нормализира движението по пътищата, ако ще и зад всеки храст и на всеки километър да има по една рота полицай със свръх модерна техника, некурумпирани и с желание за стриктно спазване на закона.
точка 1 Защо тук има автомобили, които карат много бавно поглавани пътища и магистрали?
В коя друга държава се позволява да се кара със 60-70 на магистрала или 40-50 на извънградски път с ограничение 90?
Как тогава пътуващите ежедневно тирове, бусове, куриери, обществен транспорт и всички на които работата им е свързана с придвижване от точка А до точка Б да са в график или в разписание или навреме.
Примерно автобуса си прави разчет толкова километра при такова ограничение, + 20-30 минути забавяне от други ограничения. Да обаче на средата на пътя среща колона образувана от автомобил движещ се с 40 км и още 3-4 камиона които не могат да го изпреварят и получаваме закъснение от много време за автобуса и останалите нещастници участвали в тапата. Или получаваме опасни изпреварвания срещу коли с превишена скорост.
точка 2 Защо не се глобяват или рекетират уж бизнесмените и връзкарите. Защо само на обикновените хорица им се вземат пари и им се пишат актове?
точка 3 кой отговаря за поставянето и махането на знаците, колко знака има поставени заради ремонти и след това останали за постоянно.
Понеже на глания път има крастовищя баам 40 км ограничение. Понеже имало ремонт преди години баам 40 км ограничение.
На кръстовище с детелина и ленти за оскоряване баам 40 км, и мноого други много други.
Толкова ли ви е трудно да седите пред дискотеките, по една патрулка примерно, толкова ли ви е трудно да помислите малко как може да се рорганизира движението. Толкова ли е трудно да спрете автомобила правещ задръстването, но там няма да вземете пари
Иначе ви е хубаво да имате по 40 дни отпуск, евтини телефони, преференциални кредити, да карате пили, да паркирате къде си искате и т.н. Никой не иска да разваля пъзела, всички ядете от една чиния и няма как нали
Сложете камери ако искате и в тоалетната все същото ще си е, измет мързелива.
Та така за мен отговарящите за трафика и пътищата не стават и за тор
В Европа, от която уж сме се пътува в пъти по-бързо спазвайки правилника отколкото тук карайки като бесен

точка 1 Защо тук има автомобили, които карат много бавно поглавани пътища и магистрали?
В коя друга държава се позволява да се кара със 60-70 на магистрала или 40-50 на извънградски път с ограничение 90?
Как тогава пътуващите ежедневно тирове, бусове, куриери, обществен транспорт и всички на които работата им е свързана с придвижване от точка А до точка Б да са в график или в разписание или навреме.
Примерно автобуса си прави разчет толкова километра при такова ограничение, + 20-30 минути забавяне от други ограничения. Да обаче на средата на пътя среща колона образувана от автомобил движещ се с 40 км и още 3-4 камиона които не могат да го изпреварят и получаваме закъснение от много време за автобуса и останалите нещастници участвали в тапата. Или получаваме опасни изпреварвания срещу коли с превишена скорост.
точка 2 Защо не се глобяват или рекетират уж бизнесмените и връзкарите. Защо само на обикновените хорица им се вземат пари и им се пишат актове?
точка 3 кой отговаря за поставянето и махането на знаците, колко знака има поставени заради ремонти и след това останали за постоянно.
Понеже на глания път има крастовищя баам 40 км ограничение. Понеже имало ремонт преди години баам 40 км ограничение.
На кръстовище с детелина и ленти за оскоряване баам 40 км, и мноого други много други.
Толкова ли ви е трудно да седите пред дискотеките, по една патрулка примерно, толкова ли ви е трудно да помислите малко как може да се рорганизира движението. Толкова ли е трудно да спрете автомобила правещ задръстването, но там няма да вземете пари

Иначе ви е хубаво да имате по 40 дни отпуск, евтини телефони, преференциални кредити, да карате пили, да паркирате къде си искате и т.н. Никой не иска да разваля пъзела, всички ядете от една чиния и няма как нали

Сложете камери ако искате и в тоалетната все същото ще си е, измет мързелива.
Та така за мен отговарящите за трафика и пътищата не стават и за тор

В Европа, от която уж сме се пътува в пъти по-бързо спазвайки правилника отколкото тук карайки като бесен

- pachosz
- сериозен играч

Иваче, нервен ми се виждаш. Май си опарен скоро по "точка 2"

Иначе много истини си написал за ситуацията у нас. Ама и много глупости! Ако си прочетеш поста 3 пъти, ше видиш сам кои са глупостите.
-
- научил се да хвърля
Откакто се помня на този завой не е имало допълнително ограничение и никой не се е пребил с разрешените 90км/чjagger1 написа:Ами сам си отговори. Ако спазваш ограничението, може би при тези условия няма да има и втори паметник. А и ако спазваш законната скорост, няма да има и "хранилка" за теб. Тя - хранилката е за тези с над разрешената скоростboby61 написа:За скороста в населено място не мисля да споря, но не разбирам защо на първокласен път с лек завой, на който някой при лоши метеорологични условия се е пребил с 160 км/ч и са му сложили паметник даже, трябва да накажат всички останали шофьори и да сложат ограничение 60 !
...........................................................................................![]()
. Пожелавам на всички - безаварийно каране и да достигат дестинациите по живо и по здраво.
И да ме няма, пак съм тук !
Ивак написа:
........................................................ В Европа, от която уж сме се пътува в пъти по-бързо спазвайки правилника отколкото тук карайки като бесен

Ами прав си колега. За съжаление си много прав. Ама....: Те там, в Европата де, Си нямат тези дупки (до колкото си спомням). Те там в Европата, имат също ограничения, ама я ми посочи един форум - независимо какъв и на каква тема, техен, европейски форум, в който можеш да срещнеш коментар от сорта: "Новва камера на.... булевард - мама им полицейска", или "Там, където МОЖЕ да караме с 90, те тъпанарите сложили ограничение от 50-60, защото някой си при лоши пътни условия КАТАСТРОФИРАЛ СЪС 160 км/ч.", или - я ми посочи някъде коментар (било по медии - по вестници, телевизия, радио), които оспорват всяко едно нарушение на закона - лош или добър, който е бил нарушен? Имаш ли някакъв пример?
Всички ревем, че нещо все не сме недолюбени от "органите" - онези, които трябва да съблюдават изпълнението на закона. Да, ама когато се наруши закона, защо някой се стреми да се изсули по терлички? А? Че и предлага ..... ? Ами защо предлага? За щото е сгафил, или защото не иска да носи отговорност? Ами защо вместо да предлага (А ТУК ИСКАМ ДА ПОПИТАМ КОГА НЯКОЙ ПРЕДЛАГА???? нещо на някого???), защо не отиде да си понесе просто последствията от това, че е нарушил? Ами когато не предлагаш, а си платиш на държавата, кой ще корумпираш?
Тази тема всички я знаем до болка, ама си чешем езиците, защото на някой все не му утърва да спазва законите - добри или лоши. Ама в Европата, когато попадне същият този някой, само цъка с език и не смее и думичка да обели - нито във форум, нито пред властите
. Сгафи ли - плаща. А на ум може да си "пздравява" когото си поиска, ама само на ум. На глас - плаща още, и никой не му иска мнението. Та така за у нас и по света.
........................................................ В Европа, от която уж сме се пътува в пъти по-бързо спазвайки правилника отколкото тук карайки като бесен

Ами прав си колега. За съжаление си много прав. Ама....: Те там, в Европата де, Си нямат тези дупки (до колкото си спомням). Те там в Европата, имат също ограничения, ама я ми посочи един форум - независимо какъв и на каква тема, техен, европейски форум, в който можеш да срещнеш коментар от сорта: "Новва камера на.... булевард - мама им полицейска", или "Там, където МОЖЕ да караме с 90, те тъпанарите сложили ограничение от 50-60, защото някой си при лоши пътни условия КАТАСТРОФИРАЛ СЪС 160 км/ч.", или - я ми посочи някъде коментар (било по медии - по вестници, телевизия, радио), които оспорват всяко едно нарушение на закона - лош или добър, който е бил нарушен? Имаш ли някакъв пример?
Всички ревем, че нещо все не сме недолюбени от "органите" - онези, които трябва да съблюдават изпълнението на закона. Да, ама когато се наруши закона, защо някой се стреми да се изсули по терлички? А? Че и предлага ..... ? Ами защо предлага? За щото е сгафил, или защото не иска да носи отговорност? Ами защо вместо да предлага (А ТУК ИСКАМ ДА ПОПИТАМ КОГА НЯКОЙ ПРЕДЛАГА???? нещо на някого???), защо не отиде да си понесе просто последствията от това, че е нарушил? Ами когато не предлагаш, а си платиш на държавата, кой ще корумпираш?
Тази тема всички я знаем до болка, ама си чешем езиците, защото на някой все не му утърва да спазва законите - добри или лоши. Ама в Европата, когато попадне същият този някой, само цъка с език и не смее и думичка да обели - нито във форум, нито пред властите

Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
-
- и господ не е толокова добър
Във връзка с написаното от Ивака.Прибирам се една вечер от Бургас и на разклона за Влас ме спират полицаи, пияни като мотики и ми искат документите, думите са излишни
Иначе проблема е низ от фактори, влияещи за безопасността по-пътищата 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- научил се да хвърля
...и да не говорим за морала и авторитета на западните полицаи и това, че там всеки пътен знак си е на мястото, а в България поне 50% от знаците са излишни и не на място.
snegk написа:Във връзка с написаното от Ивака.Прибирам се една вечер от Бургас и на разклона за Влас ме спират полицаи, пияни като мотики и ми искат документите, думите са излишни![]()
Иначе проблема е низ от фактори, влияещи за безопасността по-пътищата
Всяко стадо си има мърша. И точно там е проблема, че мършата ни определя вижданията и ежедневието. А тя - мършата е навсякъде около нас. Проблема е как да се изчисти. Във всяка сфера от живота ни. Къде ли я няма. Всяка вечер, всяка сутрин, новините са пълни с "мършави" примери от ежедневието - и какво? Поредната регистрация: На Великден - ...... убити, оня карал със 160 км./ч. при ограничение 50 км./ч., ама имало дупка, та не 160-те км./ч и това че е пил с 1.3 промила е проблема, ами защото е имало дупка. А пък те дечицата (демек) да не са излизали ??????. Той Вальо топлото или някой си друг, виждате ли не са виновни хорицата, натопили са ги. Законите са против тях. Не им позволяват да си правят каквото си искат. Нарушават им гражданските права. Полицаите - нарушават на шофьорите, Съдиите - на "мирните" граждани, които просто - ей така, заради любимото хоби само, не за друго, си позволяват отвличания, убийства, кражби и какво ли не още. Бракониерите, миличките, ами те го правят заради хляба насъщни. Не за друго. Те, бракониерите, само се опитват да съществуват в този мизерен живот. А останалите, баламите, данъкоплатците - те нямат граждански права. Те - данъкоплатците, малко им е. Те имат. Те могат. Те са длъжни. Те трябва да хранят всички, които имат граждански права. Баба Гюна, Чичо Ставри, Ленчето и Косьо - те нямат думата. За тях, законите важат с пълна сила. Те за тях са писани. Законите не са за Вальо топлото, за Тракторите или подобните им. Те не са за чиновници, съдии и прокурори. Те са за горните душици - баба Гюна, чичо Ставри ....... А кой е чичо Ставри? Коя е баба Гюна? Кои сме ние? ..... И кои са всички, които се оприличават на Величия? - У нас, в България, явно има разлика. Там - в Европа, НЯМА! Или поне не е толкова фрапираща.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Пачо афектирън съм все още. Къде са глупостите, че още не мога да ги видя, а е напълно възможно да съм ги написъл
Може ли в една изпаднала Гърция карайки по второстепенни пътища да мина 170 км за 2 часа и малко, Полсе Петрич-София (180 км) да ги пътувам 3 часа и 20 минути
И то не чак толкова заради ограниченията, а заради колони от бавнодвижещи се, доста под ограничението.
Излизаме колона от Кресненското дефиле, отпред си кара някакъв с новичка количка (не си спомням каква) си кара с 35-40 км/ч минаваме покрай полицай и даже не го погледнаха
Отзад се влачим не знам колко коли и по-идиотите си изпреварваха в насрещното. Ограничението е 90 там.
По принцип не е проблема в полиция или други контролни органи, но за да се игради култура на пътя трябва да се съблюдават законите. Аз какво мога да направя на водача караш с 40 и пречещ на останалите. Да викам да псувам, да го набия ли? Моя работа ли е това. Как не се разбра, че сме нискообразована, проста нация с много голям процент трета ръка хора. Цигани, мюсюлмани живещи в патриархат, незавършили основно образование, и .т.н Тези част от народа без бой, затвор и санкции няма да се подчини на каквото и да било. Ще се трепят по пътища, ще крадът, ще изнасилват и така нататък.
За извън града говорим, за в града каквото и да правят и каквито и ограничения да слагат няма значение.
Още повече за тези катастрофи като в Симеоновград. Какво очаквате от малоумен кретен, колко пъти сте се сблъсквали с такива индивиди. Там няма мисловен процес, всичко е първосигнално. Светва лампата - храна, светва два пъти лампата - ракия.
Без образувание, без култура, без възпитание. Е как да цени живота или да има страх от нещо (дали страх или разум все едно).

Може ли в една изпаднала Гърция карайки по второстепенни пътища да мина 170 км за 2 часа и малко, Полсе Петрич-София (180 км) да ги пътувам 3 часа и 20 минути

И то не чак толкова заради ограниченията, а заради колони от бавнодвижещи се, доста под ограничението.
Излизаме колона от Кресненското дефиле, отпред си кара някакъв с новичка количка (не си спомням каква) си кара с 35-40 км/ч минаваме покрай полицай и даже не го погледнаха

По принцип не е проблема в полиция или други контролни органи, но за да се игради култура на пътя трябва да се съблюдават законите. Аз какво мога да направя на водача караш с 40 и пречещ на останалите. Да викам да псувам, да го набия ли? Моя работа ли е това. Как не се разбра, че сме нискообразована, проста нация с много голям процент трета ръка хора. Цигани, мюсюлмани живещи в патриархат, незавършили основно образование, и .т.н Тези част от народа без бой, затвор и санкции няма да се подчини на каквото и да било. Ще се трепят по пътища, ще крадът, ще изнасилват и така нататък.
За извън града говорим, за в града каквото и да правят и каквито и ограничения да слагат няма значение.
Още повече за тези катастрофи като в Симеоновград. Какво очаквате от малоумен кретен, колко пъти сте се сблъсквали с такива индивиди. Там няма мисловен процес, всичко е първосигнално. Светва лампата - храна, светва два пъти лампата - ракия.
Без образувание, без култура, без възпитание. Е как да цени живота или да има страх от нещо (дали страх или разум все едно).
- pachosz
- сериозен играч
Е това и мен най-много ме дразни! На такива места си мисля, че е достатъчен знак "Внимание, пресичане на път без предимство от дясно/ляво" Или нещо подобно беше. Не е нужно от 90, да намалиш скоростта на 40. Има немалко идиотщини наистина, като на прав, хубав участък от 2-3-4 км, да се ограничи скоростта на 60, щото видиш ли, карали много бързо там и ставали много ПТП-та на туй мястоIvak написа:...Понеже на глания път има крастовищя баам 40 км ограничение. Понеже имало ремонт преди години баам 40 км ограничение.
На кръстовище с детелина и ленти за оскоряване баам 40 км, и мноого други много други...

Истината всички я знаем - не се ли повиши културата и отговорността на всеки водач, ужасии по пътищата винаги ще има. И невинни жертви.
А за глупостите, Ивак - не е хубаво да гледаме в чуждото канче, още повече да виждаме само мръвката в него, а до него да не забелязваме мухлясалото парче хляб

- koda33
- разбира нещата
А сега като сте толкоз примерни , я ми кажете колко глоби , актове и фишове имате и колко рушвети на куките сте дали ?
Щото моите се броят на пръстите на едната ми ръка 1-акт за превишена скорост и два акта за говорене по телефон без хендсфрий , а рушвети не давам , достатъчно трудно си изкарвам парите , че да ги пръскам на халост

Щото моите се броят на пръстите на едната ми ръка 1-акт за превишена скорост и два акта за говорене по телефон без хендсфрий , а рушвети не давам , достатъчно трудно си изкарвам парите , че да ги пръскам на халост

Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
-
- разбира нещата
на всякаде се тръби ;спазваите правилата;,а тези правила съобразени ли са с конкретната конфигурация на пътя?има толкова мн. излишни ограничения че е невазможно да се спазват.примерно от софия до варна ако се спазват вс. ограничения то 12 часа минимум ще е пътя ви.на всяка пресечка -60,на всяка отбивка 60 ,караш краи на ограничението ...и след 100 метра -60.доста от катастрофите са заради неправилно изпреварване-а когато има голям трафик и ограничение на скороста се образуват тапи и образуването на дълги колони и в един момент като падне ограничението всеки почва да изпреварва, а ако има някои които да се мотае отпред със 60-70се получават неприятни ситуации особенно ако местата за изпреварване са малко и има натоварено насрещно.според мен по правилно е в извън населено където позволява разрешеното да е 100-110,така няма да има колони,а и без друго повечето си караме с такава скорост
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Всички правила в този живот са начин на мислене. А начинът на мислене е онова нещо, което ни формира като личности и хора. Ако начинът ни на мислене е бракониерски - значи сме бракониери. Ако начинът ни на мислене е да не спазваме законите, добри или лоши, значи сме нарушители. Ако начинът ни на мислене не ни позволява да сме толерантни към останалите - значи ще си останем нетолерантни. Ако начинът ни на мислене е робски - значи сме роби. Ако начинът ни на мислене не ни позволява да осмислим постъпките си - значи сме непоправими. Ако начинът ни на мислене ни кара да се чувстваме величия, значи нещо сме пропуснали през годините - но това не ни прави величия. Животът, законите, желанията ни, мечтите ни са нещо много относително. Човек разбира тази относителност според начинът си на мислене.
Та дали е редно или не да има тук или там ограничение, дали някой кара като макарон или не, дали някой се изнервя от това или не - ами на пътя ги има всякакви. Едни с малък опит, други с по-голям, трети, които изобщо не знаят защо са взели книжка, четвърти - без книжка, пети - пияни, шести говорещи в момент на шофиране по GSM - в едната ръка цигарката, а в другата GSM-а (с какво ли управляват?), седми ..... осми..... А те знаците и законите са за всички - независимо от тяхното мислене или желание.
До Варна се стигало бавно - за 12 часа с тези ограничения и знаци. Ами има самолети - хвръъъък и си там за 1 час. Ама искам с кола - ами - 8-9 часа (средна скорост 55-60 км./час) Това сие. Само че, аз искам да пристигана - независимо дали за 3, 5, 8, 10 или 15 часа. Просто искам да пристигна. Където и да отивам. И никой няма право да ми отнема това право.
Та дали е редно или не да има тук или там ограничение, дали някой кара като макарон или не, дали някой се изнервя от това или не - ами на пътя ги има всякакви. Едни с малък опит, други с по-голям, трети, които изобщо не знаят защо са взели книжка, четвърти - без книжка, пети - пияни, шести говорещи в момент на шофиране по GSM - в едната ръка цигарката, а в другата GSM-а (с какво ли управляват?), седми ..... осми..... А те знаците и законите са за всички - независимо от тяхното мислене или желание.
До Варна се стигало бавно - за 12 часа с тези ограничения и знаци. Ами има самолети - хвръъъък и си там за 1 час. Ама искам с кола - ами - 8-9 часа (средна скорост 55-60 км./час) Това сие. Само че, аз искам да пристигана - независимо дали за 3, 5, 8, 10 или 15 часа. Просто искам да пристигна. Където и да отивам. И никой няма право да ми отнема това право.
-
- и господ не е толокова добър
Няма човек който да не нарушава закона за движение, независимо от неговия начин на мислене.Ще дам пример: Насреща ми изкача джигит и тръгва да изпреварва, ако няма мантинела влизаш в банкета или нивата, но ако има мантинела- какво правим
Ами удряме се, тогава господата със законите ми пишат акт за не съобразена скорост.Дуго, зад завой има яма, влизам в нея и потрошавам колата, пак акт за не съобразена скорост. Да ама аз трябва ли да се движа постоянно с 10км. в час, защото някой си ще изпревари неправилно или ще възникне някаква ситуация. .Има още много абсурди по-пътищата и в законите. Тъй, че не зависимо от начина ти на мислене, когато едни закони са направени с една единствена цел- а тя е, да пълнят хазната с пари- то винаги ще бъдеш нарушител. В България се мисли предимно за начини как да глобят или накажат народа, а не да направят така, че живота да стане по-добър или по-безопасен. Системата ни е прогнила, гадна, долна и олигофренска...
п.п. Бомбаааааатааааааа

п.п. Бомбаааааатааааааа

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- научил се да хвърля
И тоя чл.20 - "несъобразена скорост с пътните условия..." - каквото ще да стане - винаги си виновен! Трябва да предвидиш и непредвидимото и да пълзиш едва едва, че след следващия завой може и да има огромна дупка!
- drat
- разбира нещата
А колко километра път имаш зад гърба си.koda33 написа:А сега като сте толкоз примерни , я ми кажете колко глоби , актове и фишове имате и колко рушвети на куките сте дали ?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()